hongaarse punt of visgraat?

Wat is het verschil tussen een Hongaarse punt en een visgraat vloer? Beide zijn populaire legpatronen. Ze lijken veel op elkaar maar zijn toch verschillend. Bij een visgraat vloer worden de planken loodrecht op elkaar gelegd. Hierdoor ontstaat een motief dat iets weg heeft van een visgraat. Het is een klassiek patroon dat vroeger met name in herenhuizen werd toegepast. 

De Hongaarse punt is net even anders. Dit patroon heeft namelijk een strakkere belijning. Dit komt omdat de uiteinden van de planken schuin zijn afgezaagd. Bij een visgraat daarentegen zijn de groeven trapsgewijs. De planken van een Hongaarse punt vloer worden in een hoek van 45 of 60 graden tegen elkaar aan gelegd.

hongaarse punt hoek 45 en 60 gradenlinks 60 graden, rechts 45 graden

Hongaarse punt laminaat aanbiedingen:

hongaarse punt krono original laminaatenparket.nl kopie

Krono Original Variostep Wide Body – Chateaux Oak

Een Hongaarse punt vloer hoeft niet duur te zijn. Dit laminaat van Krono Original heeft u bijvoorbeeld al van €26,95 voor maar liefst €15,95! Dit creatieve motief met het patroon van een Hongaarse punt is een aanwinst voor iedere woning!

 

hongaarse punt parador laminaatenparket.nl

Parador Trendtime 8 – Eiken Versailles Natuur

Het merk Parador heeft twee laminaat uitvoeringen met het motief van een Hongaarse punt: de Eiken Versailles Natuur en de Eiken Versailles Antiek Gekalkt. Twee lichte kleuren die bijna niet van echt eiken te onderscheiden zijn. De Hongaarse punt van Parador is een goede basis voor ieder interieur. De vloer geeft uw ruimte ongetwijfeld een stijlvolle uitstraling. Nu van €31,00 voor maar liefst €24,45!

 

hongaarse punt vloer laminaatenparket2.nlExtra luxe uitstraling? Kies voor een bies!

Hongaarse punt vloer op maat

Wilt u een exclusieve Hongaarse punt vloer geheel naar uw smaak? Dat kan. Bij Laminaat en Parket kunt u zelf de afwerking van hoogwaardige multiplanken bepalen. Indien u een Hongaarse punt wenst, worden de planken voor u op de gewenste maat gesneden. Daarnaast is er de mogelijkheid om voor een bies te kiezen. 

 

Voor meer informatie over Hongaarse punt vloeren kunt u gerust contact met ons opnemen. Heeft u specifieke wensen? Geen probleem. U kunt altijd langskomen in een van de showrooms in Den Haag, Alkmaar of Utrecht.