Exotisch Hout

Exotisch Hout - Houten vloer of parketvloer

Exotisch hout is zeer hard. Deze vloeren staan bekend om de sfeervolle, warme uitstraling en de goede slijtvastheid. Het assortiment exotisch hout kan worden ingedeeld in verschillende houtsoorten. Elk soort heeft een eigen karakter en bijzondere uitstraling. Kenmerkend aan Jatoba hout is bijvoorbeeld de oranjerood tot roodbruine kleur. De kleur van Merbau neigt meer naar het bruingeel tot roodbruin. Esdoorn (Maple) heeft juist een lichtgele kleur en staat daarnaast bekend om de zeer fijne nerfstructuur.

De mooiste houtsoorten voor uw parketvloer

Merbau

Dit hout kenmerkt zich door de bruingele tot diep roodbruine kleur. Merbau groeit in Zuidoost Azië. Het is belangrijk om een Merbau houten vloer vooraf goed te behandelen met een olie, wax of lak. Wanneer het hout in aanraking komt met water, kan het rode vlekken veroorzaken.

Jatoba

Dit hout kenmerkt zich door de oranjerood tot diep roodbruine kleur. Het heeft een warme uitstraling met een mooie, natuurlijke glans. Jatoba groeit in Zuid-Amerika. Het is zeer hard en slijtvast en daardoor ook iets lastiger te bewerken.

Afzelia

De warme kleur van Afrikaanse Afzelia hout brengt sfeer in ieder interieur. Het hout kenmerkt zich naast de charmante uitstraling ook door de goede bestendigheid tegen schimmels en chemicaliën.

Maple (Esdoorn)

Een Maple houten vloer heeft een witte tot lichtgele kleur en een fijne nerfstructuur. Maple Brown heeft meer donkere strepen en vlammen in de houttekening. Het hout groeit in Noord-Amerika. Maple geeft een zeer rustige en frisse uitstraling.

Kambala

Het geelbruine tot donkerbruine hout Kambala groeit in Afrika. Het heeft een gelijkmatige nerftekening, waarin de groeiringen goed zichtbaar zijn. Kambala hout is zeer hard, maar goed te bewerken.  

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. U kunt ook altijd langskomen in een van onze filialen in Amsterdam, Roelofarendsveen, Den Haag, Alkmaar en Utrecht.