Hongaarse Punt Parket Vloer

Bent u op zoek naar een mooie Hongaarse punt parket vloer? Dan bent u bij LaminaatenParket.nl aan het juiste adres! Wij hebben meerdere soorten onbehandelde Hongaarse punt parket vloeren waar u zelf kan bepalen hoe de vloer wordt afgewerkt. Denkt u bijvoorbeeld aan een white wash eiken Hongaarse punt parket vloer met band en bies? Of juist een zonder band en bies. U kunt de vloer ook laten roken, voor een donkerder effect en haalt daarmee ook meer de structuur naar boven. Lees hier meer over de mogelijkheden in afwerking voor houten parket vloeren.         

 

Wat is een Hongaarse punt parket vloer?

Bij een Hongaarse punt parket vloer worden de planken in verstek onder een hoek van 45 of 60 graden geplaatst zodat er een Hongaarse puntmotief ontstaat. Deze klassieke vorm was vroeger exclusief voor de herenhuizen. Een Hongaarse punt parket vloer straalt dan ook klasse en luxe uit. Een ander bekend motief is de Visgraat parket vloer. Deze vorm lijkt op die van een Hongaarse punt vloer. Toch is er een duidelijk verschil. Bij een visgraat vloer zijn de groeven trapsgewijs, een vloer met een Hongaarse punt heeft een strakkere belijning, omdat de uiteinden van de planken schuin afgezaagd zijn.

 visgraat en hongaarse punt2

Links visgraat motief rechts Hongaarse punt

 

Hongaarse punt parket vloer laten leggen

Het leggen van een Hongaarse punt parket vloer vraagt om precisiewerk en nauwkeurigheid. Laminaat en Parket heeft een groot netwerk met voor iedere klus een specialist. Bij ons bent u er zeker van dat uw Hongaarse punt parket vloer vakkundig en voordelig wordt gelegd. Neem gerust contact op voor meer informatie. Of kom langs in een van de showrooms in Den Haag, Alkmaar of Utrecht. U bent van harte welkom!

 

Band, Bies en Struikfries?

Natuurlijk is de afwerking van de vloer een van de belangrijkste manieren om een hongaarse punt parket vloer echt tot zijn recht te laten komen. Natuurlijk is het niet noodzakelijk om een band, bies en Struikfries te gebruiken. Natuurlijk zijn combinaties zoals alleen een band en bies of een band ook goede manieren om de vloer af te werken.