Lamelparket en multiplank

Niets is natuurlijk zo authentiek als een echte houten vloer. Het assortiment houten vloeren, ook wel parketvloeren genoemd, bestaat uit drie categorieën: lamelparket, multiplank parket en massief parket. Maar wat is het verschil en waar gaat uw voorkeur naar uit? Lees onderaan deze pagina meer over het verschil tussen lamelparket, multiplank parket en massief parket.

Bijzonder is dat multiplanken bij Laminaat en Parket met de hand worden afgewerkt, puur vakmanschap! U kunt naar eigen smaak het formaat, de kleur en afwerking bepalen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

 

Wat is het verschil tussen een lamelparket vloer, een multiplank parketvloer en een massieve parketvloer?

Massief parket

De naam spreekt eigenlijk al voor zich. Een massieve parketvloer bestaat uit 100% massief hout. Lamelparket planken en multiplanken daarentegen, zijn opgebouwd uit lagen van verschillende materialen. Het idee dat een vloer van puur hout is, geeft een fijn gevoel. Echter heeft een massieve parketvloer ook zijn nadelen. Hout is een natuurlijk materiaal en reageert op temperatuur en luchtvochtigheid. Dit betekent dat het materiaal bijvoorbeeld uitzet of krimpt. Hierdoor is de kans groot dat er na verloop van tijd kieren en krommingen in de vloer ontstaan.

Lamelparket en multiplank parket

Zowel de vloerdelen van lamelparket als multiplank parket hebben een eiken toplaag. Het verschil zit in de materialenopbouw daaronder. Lamelparket planken zijn opgebouwd uit vurenhout, een houtsoort dat vrij makkelijk te bewerken is. Multiplanken, ook wel duoplanken genoemd, zijn opgebouwd uit berken multiplex. Dit zwaardere multiplex heeft een groot aantal lagen die kruislings op elkaar verlijmd zijn. Dit maakt een multiplank parketvloer veel stabieler ten opzichte van een lamelparket vloer. Ook is berken multiplex aanzienlijk sterker dan de eiken toplaag waarop het verlijmd zit. Hierdoor kan het eiken niet na verloop van tijd kromtrekken.

Zijn multiplanken dan beter?

Als kwaliteit en duurzaamheid uw prioriteiten zijn, is multiplank parket zeer aan te raden. Toch, afhankelijk van de toepassing en met de juiste behandeling kan lamelparket ook een uitstekende kwaliteit bieden. Daarnaast kan het prijsverschil tussen een multiplank parketvloer en een lamelparket vloer uiteraard invloed hebben op uw keuze. Voor advies kunt u altijd contact opnemen met Laminaat en Parket, in Den Haag of Alkmaar.

Multiplanken, behandeld en onbehandeld

Naast behandelde multiplanken kunt u bij Laminaat en Parket ook zelf bepalen hoe uw houten vloer precies wordt afgewerkt. Hierbij heeft u de keuze uit een aantal opties zoals de soort oppervlaktebehandeling of type randafwerking. Zo kunt u naar eigen smaak een houten vloer creëren die bij uw woonstijl past.

 

Houten vloer laten leggen?

U kunt gebruik maken van de Laminaat en Parket legservice. Heeft u vragen of komt u er online niet uit? Schroom niet en neem gerust contact op.

De werknemers van Laminaat en Parket helpen u graag. U bent ook altijd van harte welkom in één van de filialen in Alkmaar, Almere, Den Haag, Amsterdam, Roelofarendsveen of Utrecht.