Wij zijn momenteel gesloten
Dit zijn dé vloertrends voor 2022!

Dit zijn dé vloertrends voor 2022!

09 December 2021 • Hoofdcategorie

Het jaar is bijna voorbij en 2022 staat alweer voor de deur! Wat zijn de vloer trends voor 2022? Welke kleuren, trends en materialen zijn onmisbaar in dit nieuwe jaar? In dit blogartikel lees je alle nieuwste trends op het gebied van vloeren voor 2022. 

 

Sta je op het punt een nieuwe woning te kopen of is je huidige woning misschien wel toe aan een nieuwe vloer? Laat je inspireren met de nieuwste trends en de meest populaire vloeren. Hieronder lees je onze verwachtingen voor 2022.

 8823 PC400 mattlackiert Ambiente 01 scr 1 min

Duurzame vloeren blijven populair

Duurzame vloeren, zoals pvc vloeren kwamen ook voor in de vloeren trends van 2021, maar dit zet zich door naar 2022. Daarmee bedoelen wij een vloer die lang meegaat. Hoe weet je of een vloer duurzaam is? Dan kun je de volgende vragen stellen:

 

  • Hoe lang gaat de vloer mee?

  • Van welk materiaal is de vloer gemaakt?

  • Hoe onderhoudsvriendelijk is de vloer?

  • Wordt deze vloer gerecycled?

 

Steeds vaker zien we dat mensen duurzaamheid belangrijk vinden bij het uitkiezen van de juiste vloer. Daarom dat duurzaamheid wederom een plekje krijgt in de trends voor in het komende jaar. Wil je een duurzame vloer die ook onderhoudsvriendelijk is? Kijk dan naar ons assortiment PVC-vloeren.

 

Natuurlijke tinten en kleuren

Natuurlijke tinten geïnspireerd op de natuur en de seizoenen van het jaar zijn al een tijdje een trend. Niet alleen in vloeren maar ook in interieur en inrichting, zo zien we natuurlijke elementen veel terugkomen. Dit is een trend die zorgt voor kalmte en rust in je woning. Daar heeft iedereen wel behoefte aan, toch? 

6840 MeisterDesign DL Ambiente 01 scr 1

Het fijne aan natuurlijke tinten is dat het een goede basiskleur is om mee te combineren. Vloeren die goed passen bij een interieur met natuurlijke kleuren zijn vloeren van echt hout. Houten vloeren zijn namelijk erg veelzijdig en behandelbaar in diverse opties. Je kunt er dus alle kanten mee op gaan! Houten vloeren zorgen daarnaast ook voor een warme sfeer in huis.

 

PVC vloeren blijven populair

PVC is de afgelopen jaren erg populair geworden en het ontwikkelt zich zeer snel. PVC vloeren worden steeds beter in kwaliteit en hebben een natuurlijke uitstraling, daarnaast zijn deze vloeren ook nog eens zeer duurzaam omdat ze lang meegaan en eenvoudig in onderhoud zijn. Ook zijn de mogelijkheden met PVC eindeloos. Brede planken of extra brede planken, lichte vloeren, visgraat vloeren of zelfs Hongaarse punt bestaat allemaal in PVC. Zo zit jouw droomvloer er vast wel tussen!Conclusie

Met deze 3 van de beste vloerentrends voor 2022 gaan we het nieuwe jaar in. Met deze trends zit je meer dan goed voor jouw woning in het nieuwe jaar. Welke is jouw favoriet? Wil je liever nog wat extra inspiratie opdoen of persoonlijk advies? Kom dan langs bij een van onze showrooms.
Populaire blogs op laminaatenparket.nl
Tips bij het kiezen van een visgraat vloer
11 Maart 2022 • Hoofdcategorie
4x de beste woontrends voor 2022
04 Maart 2022 • Hoofdcategorie
Laminaat in de keuken: wel of niet doen?
25 Februari 2022 • Laminaat vloeren