100.000 m2 op voorraad
Vanaf €250,- gratis bezorgd
Voordelig & vakkundig
De laagste prijs garantie
4.89/5.00 Uitstekend

Lamelvloeren, voordelig voordeel

24 april, 2023 · Hoofdcategorie
 

Wat is een lamelvloer?

Een houten vloer is prachtig, maar kan gaan werken. Hierdoor kan het uitzetten of krimpen en kunnen kieren of krommingen ontstaan. Met lamelvloeren heeft men getracht hier een oplossing voor te vinden.Met lamelparket haalt u wel een unieke houten vloer in huis, maar heeft u minder last van hout dat werkt en krommingen kan veroorzaken. De unieke opbouw van deze vloerdelen zorgt ervoor dat de vloer meer stilligt en dat deze minder werkt. 

Unieke opbouw Lamelparket vloerdelen bestaan meestal uit drie lagen, waarbij de middelste laag van vurenhout is. De toplaag is van eiken. Doordat de drie verschillende lagen dwars op elkaar zijn verlijmd en hout meestal in de breedte werkt, werken de verschillende lagen van de lamelvloeren tegen elkaar in. De combinatie van vurenhout en eiken zorgt er overigens ook voor dat lamelparket een stuk voordeliger is dan een massief houten vloer.

Door niet te kiezen voor een massief houten vloer, maar voor lamelparket kan daarnaast ook op de kosten bespaard worden. Een lamelvloer is een stuk voordeliger in aanschaf.

Speciale kenmerken

Lamelparket is leverbaar in verschillende uitvoeringen. De toplaag van dit unieke parket betreft meestal eiken en is in verschillende kleuren en motieven verkrijgbaar. Doordat de verschillende vloerdelen zijn opgebouwd uit meerdere lagen hout die in de lengterichting en de breedterichting op elkaar zijn gelijmd, werken de diverse krachten van het hout tegen elkaar in. Het resultaat is een vloer die minder vervormt en meer stilligt.

Bij twijfel over welke vloer voor u het meest geschikt is, kunt het beste contact opnemen met een specialist of een van de vestigingen te bezoeken. Zij kunnen u adviseren over de voor- en nadelen en mogelijkheden van lamelvloeren, massief houten vloeren en multiplank vloeren.

Fraaie lamelvloeren, voordelig voordeel

Een reden die voor veel mensen ook een belangrijke rol speelt bij het selecteren van een bepaalde vloer. Lamelvloeren zijn in vele kleuren en uitvoeringen verkrijgbaar. Bij Laminaat en Parket kunnen we u er uitgebreid over adviseren. Heeft u hulp nodig bij het leggen van lamelvloeren? Onze ervaren medewerkers staan voor u klaar.

Naast Lamel vloeren hebben wij ook Duoplanken, een multiplank en tapis vloeren. Niet alleen beschikken we over een groot aanbod, we kunnen de houten vloeren ook voor u leggen door onze professionele leggers.

Bodemprijzen! Wij checken de huidige internet prijzen.

Bekijk onze top 25 laminaat vloeren

Bodemprijzen! Wij checken altijd de huidige internet prijzen.

Bekijk de laminaat vloeren

Toch nog hulp nodig?

Neem contact met ons op voor de laagste prijs of bezoek de dichtstbijzijnde vestiging.

Direct contact opnemen Dichtstbijzijnde vestiging