100.000 m2 op voorraad
Vanaf €250,- gratis bezorgd
Voordelig & vakkundig
De laagste prijs garantie
4.89/5.00 Uitstekend

Woonkamer inspiratie: ideeën voor vloeren

24 april, 2023 · Hoofdcategorie
De woonkamer is het visitekaartje van uw huis. Niet alleen ontvangt u uw gasten in de woonkamer, ook bent u zelf het grootste gedeelte van de tijd in de kamer te vinden. Reden te meer om deze kamer helemaal eigen te maken. Alle details van een woonkamer interieur zijn belangrijk, maar de rode draad van de woonkamer is de vloer. In deze blog geven wij u woonkamer inspiratie met verschillende vloeren voor uw eigen woonkamer!

Woonkamer inspiratie voor laminaat vloeren

Er is niemand die durft te beweren dat laminaat niet op hout lijkt. Tegenwoordig is laminaat van verschillende kleurschakeringen voorzien. Dit zorgt ervoor dat het laminaat een natuurlijk uitstraling krijgt. Laminaat vloeren lijken dus op houten vloeren, maar zijn ze nog makkelijker te onderhouden en te reinigen.

De eerste woonkamer is een mooi voorbeeld van een woonkamer met een laminaat vloer die bijna niet te onderscheiden is van een houten vloer. Wat opvalt is dat de Atlas Oak Nature-vloer rust geeft aan de moderne woonkamer die vol staat met mooie, natuurlijke elementen. De kleden op de bank en de stoel lijken op dierenhuiden, het vogeltje in de schilderijlijst kijkt rustig om zich heen en het hertengewei in de stelling maakt het natuurlijke uiterlijk van de kamer helemaal af. De vloer kleurt aan de ene kant erg mooi bij de lichte voorwerpen en aan de andere kant past de vloer perfect bij de donkerblauwe muur

Heeft u liever een moderne, maar rustige woonkamer? Dan kan dit eiken laminaat hiervoor zorgen. De woonkamer voelt duur het schilderij en de groene accenten natuurlijk aan, maar heeft een beduidend rustiger interieur dan de eerste woonkamer. De lichte planken van dit laminaat geven deze kamer een knusse en gezellige uitstraling. 

Woonkamer inspiratie voor PVC vloeren

PVC vloeren winnen enorm aan populariteit de laatste jaren. Buiten het feit dat de vloeren er prachtig uit zien, zijn het ook nog eens vloeren die (uw hele leven) lang meegaan. Wij geven u hieronder woonkamer inspiratie voor woonkamers met PVC vloeren.

Een visgraat vloer brengt altijd een luxe toevoeging aan een woonkamer. Deze PVC vloer is hier een perfect voorbeeld van. De kamer is rustig en traditioneel ingedeeld, maar krijgt door de vloer een energieke opkikker. Veel woonkamers in Nederland zullen dezelfde indeling hebben als deze. De bank staat als vanouds in de hoek, het bijzettafeltje staat tussen de bank en de stoel en het leeslampje in de hoek verraad dat de bank een uitstekende plek is om weg te dromen in een goed boek. Geef uw woonkamer met deze visgraat vloer een chique uitstraling.

Deze PVC vloer past als gegoten in een woonkamer met een industrieel interieur. De versleten muur en de roestige stoelen geven de kamer een ruig uiterlijk. Het stoere houten tafelblad met de ijzeren tafelpoten maakt de kamer nog meer industrieel. Door de schone, rustige PVC vloer is deze woonkamer in perfecte balans.

Meer ideeën voor de woonkamer vloer? Die kunt u hier vinden!

Woonkamer inspiratie voor houten vloeren

Hout geeft leven en laat dat nou precies zijn wat een woonkamer nodig heeft. Een authentieke houten vloer is door de structuur en levendigheid onvergelijkbaar met alle andere soorten vloerbedekkingen. Door de verschillen in afwerking kan een houten vloer altijd aangepast worden naar uw wensen. Wij geven u met deze twee afbeeldingen alvast inspiratie!

Breng letterlijk en figuurlijk leven in uw woonkamer met deze eikenhouten vloer. De vloer geeft figuurlijk leven aan de kamer vanwege het vrije gevoel dat u krijgt als u in deze kamer staat. In combinatie met het buitenlicht zorgt de vloer voor een stijlvolle sfeer. De vloer geeft letterlijk leven aan de kamer, omdat het een houten vloer is! Het natuurlijke hout krimp en zet uit, wat ervoor zorgt dat de kamer er nooit saai uit ziet. Uiteraard is het ook mogelijk om de te onderhouden zodat het hout niet teveel leeft.

Onze keuze

[BLKS-PLZ-0016] Palazzo Visgraat XL (Visgraat XL 77)
Palazzo Visgraat XL
Vanaf € 36,95 per m2 36.95
[BLKS-PLZ-0015] Palazzo Visgraat XL (Visgraat XL 76)
Palazzo Visgraat XL
Vanaf € 36,95 per m2 36.95
[BLKS-PLZ-0014] Palazzo Visgraat XL (Visgraat XL 75)
Palazzo Visgraat XL
Vanaf € 36,95 per m2 36.95
[BLKS-PLZ-0013] Palazzo Visgraat XL (Visgraat XL 74)
Palazzo Visgraat XL
Vanaf € 36,95 per m2 36.95
[17121-D] Palazzo Visgraat XL (Visgraat XL 73)
Palazzo Visgraat XL
Vanaf € 36,95 per m2 36.95
[17121-C] Palazzo Visgraat XL (Visgraat XL 72)
Palazzo Visgraat XL
Vanaf € 36,95 per m2 36.95
[17121-B] Palazzo Visgraat XL (Visgraat XL 71)
Palazzo Visgraat XL
Vanaf € 36,95 per m2 36.95
[17121-A] Palazzo Visgraat XL (Visgraat XL 70)
Palazzo Visgraat XL
Vanaf € 36,95 per m2 36.95
<
>

Deze woonkamer krijgt door de lichte accessoires en de eikenhouten vloer een enorm frisse uitstraling. Door het buitenlicht komen zowel de accessoires als de vloer mooi naar voren. De donkere kleuren van de open haard en de kast geven een mooi contrast. De woonkamer lijkt een ideale plek om bij elkaar te komen en urenlang te praten bij de knusse open haard. De vloer geeft de lichte woonkamer een extra lichte impuls.

Vol met inspiratie?

Hopelijk zit u boordevol inspiratie met woonkamer inspiratie. De zes bovenstaande woonkamer vloeren zijn allemaal verkrijgbaar via onze website en in alle vestigingen. Heeft u een vraag? neem dan contact op met onze professionals!

Bekijk onze top 25 laminaat vloeren

Bodemprijzen! Wij checken altijd de huidige internet prijzen.

Bekijk de laminaat vloeren

Toch nog hulp nodig?

Neem contact met ons op voor de laagste prijs of bezoek de dichtstbijzijnde vestiging.

Direct contact opnemen Dichtstbijzijnde vestiging