100.000 m2 op voorraad
Vanaf €250,- gratis bezorgd
Voordelig & vakkundig
De laagste prijs garantie
4.89/5.00 Uitstekend

Nét echt: Deze laminaat soorten lijken het meest op hout!

24 april, 2023 · Laminaat vloeren
Veel mensen kiezen tegenwoordig liever voor een laminaatvloer, dan voor een vloer van echt hout. Vooral de relatief goedkope prijs en makkelijke manier van leggen, geven voor mensen vaak de doorslag. Toch kan de authentieke look en feel van een echte houten vloer niet ontkent worden. Laminaat heeft daarnaast nog een aantal andere eigenschappen ten opzichte van andere vloeren.

Wilt u ook het gevoel van een houten vloer in huis halen, zonder in te leveren op het gemak en de prijs van laminaat? Kies dan voor een van deze laminaat soorten, die lijken namelijk het meeste op hout.

De juiste kleur

De makkelijkste en waarschijnlijk ook de goedkoopste manier om de illusie van echt hout te creëren, is om de juiste kleur te kiezen. Laminaat is in enorm veel verschillende kleuren te vinden, van licht tot donker en van natuurgetrouw tot kunstmatig. Als u het gevoel van echt hout wilt krijgen, moet u natuurlijk kiezen voor een natuurgetrouwe kleur. Hieronder enkele voorbeelden.

Rustiek eiken

Deze vloer van Krono Original is gemaakt van eikenhout en zo ziet het er ook uit. Door de donkere, realistische kleur heeft u meteen het gevoel dat u op echt hardhout loopt. Daarnaast zorgt de gedetailleerde tekening op de planken voor een rustig gevoel.

Verloop van kleur

In de natuur zie je bijna nooit effen kleuren, dat komt terug in deze vloer van Kronotex. Door het verloop van donkere, lichte en grijze kleuren krijg je direct een natuurlijk en authentiek gevoel. Dit laminaat is ook mat afgewerkt, wat voor een natuurlijker gevoel zorgt dan een hoogglans afwerking.

Licht en rust

Natuurlijk hout hoeft uiteraard helemaal niet donker te zijn. Ook lichte houtkleuren zijn er in overvloed, dat bewijst deze vloer van Parador. Door het lichte beukenhout van deze laminaatvloer zorgt het voor een rustige en authentieke uitstraling in elke ruimte.

Laminaat met voelbare houtstructuur

Als u de juiste kleur kiest, kunt u een vloer leggen die er als echt hout uitziet. U kunt echter nog een stap verder gaan en kiezen voor laminaat met een voelbare houtstructuur. Hierdoor krijgt uw vloer meer diepte en textuur, wat het authentieke houtgevoel ten goede komt. Hieronder vindt u een paar mooie laminaat soorten met een voelbare structuur.

Historisch eiken

Krono Original noemt deze vloer ‘historisch eiken’, dat blijkt een passende naam voor een vloer die zo veel op echt hout lijkt. Het voelbare relief zorgt in combinatie met de tekening op de planken voor een rustiek gevoel. Door de lichte kleur oogt de vloer echter niet druk.

Houten plankjes

Deze donkere vloer van Twist Floors heeft ook een voelbare nerf, maar dit laminaat heeft nog iets wat het een authentieke uitstraling geeft. Door de duidelijk zichtbare groeven tussen de planken lijkt de vloer namelijk te bestaan uit dunne houten plankjes.

Modern eiken

Ons laatste voorbeeld is deze prachtige vloer van Villeroy & Boch. De donkere planken zijn mooi afgewerkt door een zichtbare groef. Daarnaast geeft het voelbare relief van het laminaat een rustiek gevoel aan de moderne vloer.

Laminaatvloeren kopen

Dit is slechts een kleine selectie van laminaatvloeren die op echt hout lijken. Op de webshop van LaminaatenParket.nl zijn nog veel meer soorten laminaat te vinden met een natuurgetrouwe kleur en voelbare structuur. Door het grote aanbod is er altijd wel een vloer te vinden die in uw huis past.

Wilt u meer advies over laminaatvloeren? Neem dan contact met ons op. U kunt er ook voor kiezen om langs te komen in een van onze showrooms, hier staan onze experts klaar om u te helpen met het kiezen van de laminaatvloer die het meeste op echt hout lijkt.

Zoekt u een nieuwe laminaat vloer? Bekijk hier ons aanbod!

Bekijk onze top 25 laminaat vloeren

Bodemprijzen! Wij checken altijd de huidige internet prijzen.

Bekijk de laminaat vloeren

Toch nog hulp nodig?

Neem contact met ons op voor de laagste prijs of bezoek de dichtstbijzijnde vestiging.

Direct contact opnemen Dichtstbijzijnde vestiging