100.000 m2 op voorraad
Vanaf €250,- gratis bezorgd
Voordelig & vakkundig
De laagste prijs garantie
4.89/5.00 Uitstekend

Zwart laminaat: de vloertrend van 2019 - inspiratie

24 april, 2023 · Laminaat vloeren
Zwart laminaat is vanwege de natuurlijke en tijdloze uitstraling een geliefde vloerbedekking. De populariteit van dit zwarte laminaat is ontzettend gegroeid en volgens onze experts zal deze populariteit in 2019 nog verder toenemen. In deze blog vertellen wij via welke pijlers u kunt checken of een zwart laminaat in uw kamer past en geven we vier voorbeelden van zwart laminaat ter inspiratie.

Al onze donkerkleurige laminaat mogelijkheden? Die zie je hier!

1. Effect op ruimtelijkheid
Wist u dat een donkere vloer ervoor kan zorgen dat uw kamer er kleiner uitziet? We kunnen dit ook omdraaien, namelijk; een donkere vloer zorgt voor een warme en knusse sfeer in uw kamer. Belangrijk is dat u ervan bewust bent dat een zwart laminaat een kamer compact kan laten lijken. Zorg dat u van tevoren goed weet wat u met de sfeer van de kamer wilt doen. Wilt u een kamer groter laten ogen, dan is een zwart laminaat niet de beste optie. Wilt u de kamer juist gezellig en warm maken, dan leent zwart laminaat zich hier perfect voor.

Past zwart laminaat in uw kamer?

Om te controleren of zwart laminaat in uw huis past, dient u rekening te houden met het effect op ruimtelijkheid, de match met het interieur en het testen van de vloer. Hieronder leggen we de drie pijlers verder uit.

3. Test kleur op verschillende dagmomenten
U kunt met kleurstalen testen of de kleur van het laminaat bij uw kamer past. Het is belangrijk dat u de zwarte kleurstaal op verschillende momenten van de dag test. Het verschil in licht kan uw mening namelijk erg beïnvloeden. Misschien ziet de kamer er in de ochtendzon stijlvol uit, maar oogt de kamer in de avondzon naar uw mening te donker.

2. Match met interieur
Wilt u een zwart laminaat in een een kamer die al gemeubileerd en geverfd is? Zorg dan dat de sfeer van de kamer behouden blijft. Bij een kamer met een Scandinavisch interieur is een donkere vloer geen optie. Bij een natuurlijke interieurstijl zou een donkere vloer beter passen, mits de vloer natuurlijk oogt. Een zwart laminaat past wel erg goed bij een kamer met een luxueuze uitstraling.

4 x stijlvol zwart laminaat ter inspiratie

Om u een idee te geven van hoe mooi een zwart laminaat in uw huis kan staan, hebben we hieronder vier voorbeelden verzameld. Laat uw gedachte de vrije loop en inspireer uzelf voor uw eigen huis.

Het eerste voorbeeld van een zwart laminaat heeft een passende naam, want de Quick Step Impressive ziet er in deze kamer erg indrukwekkend uit. De roodzwarte combinatie van de muren en de vloer geven deze kamer een sterk karakter. Het zwarte schilderij en de zwarte lamp tonen de stoere kant van deze kamer. Daartegenover zorgt het bed met lichte, vrolijke kleuren voor de zachte uitstraling.

Zwartgeblakerde eik met een matglanzende afwerking, dit laminaat van Balterio heeft het allemaal. De vloer is bijna niet te onderscheiden van een echte eikenhouten vloer, alleen nog qua prijs. Dankzij de innovatieve Chromezone technologie krijgt de structuur van deze vloer een natuurlijke look and feel. De houtnerven in het laminaat hebben een glanzende uitstraling, wat ervoor zorgt dat deze extra opvallen wanneer er daglicht op de vloer valt. De Balterio Magnitude 580 is één van de meest moderne laminaatvloeren van het moment.

Het laminaat van de Balterio Xperience Plus past zowel in een klassiek als in een modern interieur. Het bijzondere aan dit laminaat is het innovatieve 3D Wood Effect wat het natuurlijke reliëf van de houtnerven benadrukt. Door gebruik te maken van verschillende glansgraden, wordt er een 3D-effect gecreëerd. De vloer is gemakkelijk zelf te leggen en heeft 25 jaar garantie.

Een laminaat in de badkamer? Dat kan. De HDM Aqua Step Travertin Antracite is waterbestendig en wordt op een duurzame manier geproduceerd. De zwarte vloer is voorzien van een voelbaar houtstructuur en gaat lang mee. Naast het feit dat de vloer uw badkamer een chique uitstraling geeft, is deze ook makkelijk en onderhoud en te reinigen.

Zwart laminaat in uw huis?

Heeft u nog niet genoeg inspiratie opgedaan voor uw eigen vloer? Dan kunt u altijd meer inspiratie opdoen bij een van onze vestigingen. Als u behoefte heeft aan meer informatie, dan kunt u ook online contact met ons opnemen.

Wij verkopen alle A-merken

Bekijk onze top 25 laminaat vloeren

Bodemprijzen! Wij checken altijd de huidige internet prijzen.

Bekijk de laminaat vloeren

Toch nog hulp nodig?

Neem contact met ons op voor de laagste prijs of bezoek de dichtstbijzijnde vestiging.

Direct contact opnemen Dichtstbijzijnde vestiging