100.000 m2 op voorraad
Vanaf €250,- gratis bezorgd
Voordelig & vakkundig
De laagste prijs garantie
4.89/5.00 Uitstekend

Afwerking houten vloeren, welke zijn er?

Houten vloeren bestaan in alle soorten en maten!

Ongelofelijk veel keuze!

Bekijk alle houten vloeren

Doorgaans worden onbehandelde houten vloeren nog mooier wanneer u ze gaat afwerken. U heeft de keuze uit verschillende behandelingen en afwerkingen voor houten vloeren. Zo kunt u voor erg licht gaan of juist zeer donker. Hierdoor creëert u moeiteloos de vloer die het beste past bij uw interieur. Maar weet u wel wat de mogelijkheden zijn? Wat zijn vervolgens de voor- en nadelen van een specifieke afwerking voor houten vloeren? Op deze pagina geven wij u meer informatie over welke afwerking u kunt toepassen op een houten vloer.​  

Alle afwerkingen houten vloeren

Iedere houten vloer is uniek, omdat het een natuurproduct is. Bovendien is er een grote variatie binnen de categorie “houten vloeren”. Dat ziet u direct als u een blik werpt in ons assortiment. Houten vloeren komen onder andere voor met diverse afwerkingen, behandelingen en planksoorten. Wanneer u een nieuwe vloer wilt aanschaffen, dan is het handig om te weten wat het verschil is tussen alle varianten. Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen de afwerking van een houten vloer met olie tegenover eentje met lak? Als u een prangende vraag heeft omtrent houten vloer afwerking, dan geven wij graag antwoord. Laminaat & Parket legt hier alles haarfijn voor u uit.

Door een houten vloer af te werken, kunt u de vloer uitermate geschikt maken voor uw interieur. U bepaalt namelijk zelf welke afwerking voor houten vloeren u gebruikt. Er zijn verschillende mogelijkheden waar u uit kunt kiezen: olie, lak en wax. Bent u benieuwd welk effect deze afwerkingen voor houten vloeren hebben? Wilt u graag weten wat de bijvoorbeeld de onderhoudsvriendelijkheid ervan is? Lees dan snel verder!

Geoliede houten vloer

Wanneer u op zoek bent naar een afwerking die de natuurlijke uitstraling van uw vloer benadrukt, dan kunt u het beste kiezen voor olie. Een houten vloer afgewerkt met olie creëert een traditionele, authentieke look. Bovendien is het erg gebruiksvriendelijk. U kunt er vrijwel direct op lopen en het onderhoud is goed bij te houden. Zo moet u de vloer eens in de maand behandelen met onderhoudszeep. Op die manier behoudt de vloer zijn vochtbeschermende eigenschappen. Daar komt nog eens bij dat u eventuele krassen eenvoudig kunt camoufleren. Een nadeel van deze afwerking van een houten vloer? Zo’n geoliede houten vloer vergt periodiek onderhoud. U moet met andere woorden de houten vloer een paar keer per jaar weer in de olie zetten.

Olie voor houten vloeren

Gelakte vloer

Een tweede afwerking voor houten vloeren is lak. Wanneer u de vloer gaat lakken, dan zorgt u ervoor dat het hout compleet afgesloten wordt voor vocht en vuil. Deze afwerking voor houten vloeren is sinds de jaren 70 toegepast in Nederland. Kiest u voor gelakte houten vloeren? Dan kunt u zorgeloos vlekken laten liggen op de vloer en het in laten drogen. De volgende dag haalt u het moeiteloos weg met een vochtig doekje. Deze afwerking voor houten vloeren is dus makkelijk in onderhoud. Bovendien is uw vloer met deze afwerking krasvast. Er zijn twee soorten lak die toegepast kunnen worden, namelijk glanzende of matte lak. Deze speciale lak is altijd ijzersterk en kan goed tegen een stootje.

Lak voor houten vloeren


Hardwaxolie houten vloer

De laatste beschikbare afwerking voor houten vloeren is wax. Bent u op zoek naar een makkelijke maar kwalitatieve afwerking van uw vloer? Wilt u genieten van een imposante vloer met een mooie, diepe kleur? Kies dan voor hardwaxolie. Deze afwerking voor houten vloeren kunt u eenvoudig aanbrengen op uw vloer. Binnen een mum van tijd ziet u het zijdeglans effect ervan. Het enige minpunt? Ook bij deze afwerking voor een houten vloer is het onderhoud erg belangrijk. Om de vochtbeschermende eigenschappen te behouden, is het noodzakelijk dat u de vloer 1 à 2 keer per jaar behandeld met een onderhoudswas.

Hardwax olie 

 

Interesse in afwerking houten vloer?

Heeft u inmiddels interesse gekregen in een prachtige afwerking voor uw vloer? Neem dan gerust  contact met ons  op om de mogelijkheden te bespreken. Bij Laminaat & Parket gaan we altijd graag met u in gesprek om een persoonlijk advies te geven. Dit kan uiteraard ook in een van onze showrooms in  Alkmaar, Almere, Amsterdam, Apeldoorn, Den Haag, Eindhoven, Leiden, Sliedrecht of Utrecht . Daarnaast kunnen wij u ook helpen bij het afwerken van uw houten vloer. Op die manier realiseren we samen aan de mooiste vloer voor uw woning!