Duoplank

Duoplank - Houten vloeren kopen?
Sorteer op:

Bedankt LaminaatenParket!

Bij het zoeken van een nieuwe vloer door kennissen aangeraden om bij Laminaat & Parket te kijken. Al bij binnenkomst werden wij zeer vriendelijk aangesproken of wij geholpen wilden worden. De keus aan laminaat en parket is enorm zodat een beetje hulp erg fijn is. Top dit en Robin dacht echt met ons mee. Floris, de eigenaar, adviseerde ons om het laminaat door de leggers van Laminaat & Parket te laten uitvoeren i.v.m. garantie e.d. Ook hierin de beste keuze die wij hebben kunnen maken en ook het advies aan anderen om hier niet over te twijfelen wanneer je het echt goed gedaan wilt hebben voor een lange tijd! Robin heeft ons van alles op de hoogte gehouden met zeer duidelijke communicatie over de levering/betaling waardoor het naar ons idee gewoonweg niet fout kan gaan hoe Laminaat & Parket naar zijn klanten communiceert en hen op de hoogte houdt van alles. Conform afspraak is twee weken later onze vloer gelegd door Johan en Leo van Laminaat & Parket. Nog steeds zo enthousiast dat er zulke vakmensen bestaan in deze tijd (vanzelfsprekend is het niet meer tegenwoordig met alle aannemers/vloerleggers etc. die maar wat doen en niet komen opdagen nadat je hebt betaald!) die zulke mooie vloeren leggen. Hoe de twee heren Johan & Leo met onze spullen zijn omgegaan (huis was niet volledig leeg, wij woonden erin) en zo keurig en netjes te werk gingen nog steeds werkelijk waar geen woorden voor deze twee geweldige heren. Resultaat van onze vloer is gewoon perfectie en precies wat wij voor ogen hadden alleen dan nóg ietsje mooier :-)! Zoek niet verder en ga gewoon langs bij Laminaat & Parket en ervaar en zie zelf hoe groot het aanbod is, hoe vriendelijk én vakkundig het personeel is en met welke vakmensen aan vloerleggers zij werken! Nogmaals; bedankt Laminaat & Parket voor jullie geduld en het meedenken want dankzij jullie en de leggers Johan & Leo hebben wij een prachtige vloer!

Mark

Bent u ook helemaal verliefd op echte houten vloeren? Wilt u het onmiskenbare karakter van zo’n vloer in huis halen? Laminaat & Parket heeft speciaal voor u een ruim assortiment houten vloeren. Zo bent u onder andere voor duoplanken bij ons aan het juiste adres. U kunt de geselecteerde vloer tevens geheel naar uw smaak laten afwerken. Bovendien is dit type houten vloer kwalitatief en zeer duurzaam. Dus staat u op het punt om zo’n prachtige vloer te kopen? Werp dan gelijk een blik in ons gevarieerde aanbod duoplank vloeren.

Duoplank - wat is het?

Wanneer u een vloer gaat uitzoeken, dan neemt u daar vanzelfsprekend de tijd voor. De vloer is immers een bepalende factor voor de algehele uitstraling van de ruimte. Wilt u bijvoorbeeld een warme sfeer creëren of juist een robuuste uitstraling bewerkstelligen? Overweeg dan een duoplank vloer. Met een houten vloer haalt u namelijk altijd een onvergelijkbaar authentiek gevoel in huis. Aangezien over smaak niet te twisten valt, heeft Laminaat & Parket daarom een groot aanbod vloeren. Hierdoor weet u zeker dat er een vloer bij ons te vinden is die perfect bij uw droombeeld past. Bovendien kunt u de onbehandelde duoplank vloer geheel naar wens laten afwerken. Hierdoor wordt het makkelijk om een vloer uit te zoeken bij Laminaat & Parket die uitstekend aansluit bij uw persoonlijke voorkeuren. Wilt u bijvoorbeeld duoplank visgraat of heeft u altijd al gedroomd van een duoplank eiken vloer? Bij Laminaat & Parket is het allemaal geen enkel probleem. Hieronder vindt u ons aanbod duoplank vloeren.

Wanneer u een houten vloer overweegt, dan heeft u keuze uit diverse soorten. Voordat u een weloverwogen keuze kunt maken, is het goed om de verschillen te weten. Vervolgens selecteert u moeiteloos de beste vloer voor uw situatie. Dus wat is duoplank? In feite is het een andere naam voor een bekende houten vloer: multiplank. Deze houten vloersoort bestaat namelijk uit meerdere planken die met elkaar verlijmd zijn. Vandaar de naam “multiplank” ofwel “duoplank”. De planken van dit type houten vloeren bestaan ten eerste uit meerdere lagen berken multiplex die samen één laag vormen. Dit is een zware variant multiplex, omdat binnen deze laag een groot aantal lagen kruislings met elkaar verlijmd. Daar bovenop zit de tweede laag: een echte eiken toplaag. Het resultaat is een vloer die uitermate sterk en stabiel is. Hierdoor is een duoplank parket met andere woorden duurzaam en kwalitatief verantwoord. Een uitstekende keuze dus als u graag een houten vloer wilt kopen!

De voordelen van duoplank

Overweegt u een houten vloer en geeft u de voorkeur aan duoplank? Dan wilt u vast en zeker van welke voordelen u profiteert. Ten eerste kunt u de vloer altijd naar uw persoonlijke voorkeuren laten afwerken. Het is mogelijk om de planken een afwerking te geven van olie, lak of hardwax. Hierdoor kunt u gegarandeerd een houten vloer creëren die voortreffelijk aansluit bij uw interieur. Daar komt nog eens bij dat u de vloer tevens kunt laten behandelen om een specifieke look te realiseren. Ten tweede is deze vloer een ecologisch verantwoorde keuze. Omdat de planken van deze houten vloersoort uit meerdere lagen bestaan, bevat enkel de toplaag ‘echt’ hout. Overigens zorgt dit er ook voor dat duoplank een budgetvriendelijk optie is wat betreft houten vloeren. Een ander belangrijk voordeel? Het is tevens mogelijk om deze vloer te combineren met vloerverwarming. Dit type houten vloer ‘werkt’ namelijk minder dan bijvoorbeeld een vloer van massief hout. Indien de vloer verlijmd is, geniet u voortaan van warme voeten.

Zelf duoplank leggen of de legservice inschakelen

In tegenstelling tot andere vormen van vloerbedekking is het bij houten vloeren erg belangrijk op welke manier u de vloer gaat leggen. Houten duoplank vloeren kunnen namelijk verlijmd worden of u kunt ze zwevend leggen. Bij de eerste optie moet u een speciale lijm voor vloeren gebruiken. Deze lijm blijft namelijk altijd flexibel. Gaat u liever voor zwevend leggen? Dan maakt u de duoplank vloer niet vast aan de ondervloer. Hierdoor zweeft uw vloer met andere woorden boven de ondervloer. Twijfelt u over de legwijze? Wilt u graag persoonlijk advies? Neem dan gerust contact op met Laminaat & Parket. Onze collega’s staan voor u klaar. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om het werk uit handen te geven. De Laminaat & Parket legservice bestaat uit ervaren leggers die ervoor zorgen dat uw duoplank vloer vakkundig gelegd wordt. Zo kunnen zij tevens de vloer van bijpassende plinten, vloerverwarming of een afwerking voorzien.

Afwerkingen en behandeling voor uw vloer

Ten slotte willen we u nog even wijzen op het feit dat een houten vloer een natuurproduct is. Dat wil zeggen dat de duoplank vloer met een afwerking of behandeling wat onderhoud vereist. U kiest geheel zelf welke afwerking of behandeling de beste optie is voor uw vloer. Zo kunt u de houten vloer waxen, in de olie zetten of lakken. Het is belangrijk dat u hier goed over nadenkt. Iedere afwerking heeft namelijk zijn eigen voor- en nadelen. Een voorbeeld hiervan is hoe onderhoudsvriendelijk uw vloer uiteindelijk zal zijn. Bovendien heeft de gekozen afwerking of behandeling invloed op de uiteindelijke uitstraling van uw duoplank vloer. Al met al is het dus best een lastige keuze om te maken. Wilt u hier graag wat assistentie bij? U kunt telefonisch contact opnemen met ons. Daarnaast bent u ook welkom om een van de Laminaat & Parket showrooms te bezoeken. Wij zijn te vinden in Alkmaar, Almere, Amsterdam, Apeldoorn, Den Haag, Eindhoven, Leiden, Sliedrecht of Utrecht. Daar kunt u tevens de duoplank vloeren zien én voelen.