100.000 m2 op voorraad
Vanaf €250,- gratis bezorgd
Voordelig & vakkundig
De laagste prijs garantie
4.89/5.00 Uitstekend

Duoplank

LaminaatenParket.nl heeft een ruim assortiment houten vloeren. Zo bent u onder andere voor duo… Lees meer

LaminaatenParket.nl heeft een ruim assortiment houten vloeren. Zo bent u onder andere voor duoplanken bij ons aan het juiste adres. 

Bodemprijzen! Wij checken de huidige internet prijzen.

Categorieën

Bekijk onze top 25 vloeren!

Bodemprijzen! Wij checken altijd de huidige internet prijzen.

Bekijk onze top 25 vloeren

Toch nog hulp nodig?

Neem contact met ons op voor de laagste prijs of bezoek de dichtstbijzijnde vestiging.

Direct contact opnemen Dichtstbijzijnde vestiging
South Park Extra Rustiek Gerookt
Vanaf € 84,82 per m2 84.82000000000001 EUR
South Park Extra Rustiek Gerookt
Vanaf € 84,82 per m2 84.82000000000001 EUR
South Park Extra Rustiek Gerookt
Vanaf € 84,82 per m2 84.82000000000001 EUR

Bodemprijzen! Wij checken de huidige internet prijzen.

South Park Extra Rustiek Gerookt
Vanaf € 84,82 per m2 84.82000000000001 EUR

Duoplank

Bent u ook helemaal verliefd op echte houten vloeren? Wilt u het onmiskenbare karakter van zo’n vloer in huis halen? LaminaatenParket.nl heeft speciaal voor u een ruim assortiment houten vloeren. Zo bent u onder andere voor duoplanken bij ons aan het juiste adres. U kunt de geselecteerde vloer tevens geheel naar uw smaak laten afwerken. Bovendien is dit type houten vloer kwalitatief en zeer duurzaam. Dus staat u op het punt om zo’n prachtige vloer te kopen? Werp dan gelijk een blik in ons gevarieerde aanbod duoplank vloeren.


Duoplank - wat is het?

Wanneer u een vloer gaat uitzoeken, dan neemt u daar vanzelfsprekend de tijd voor. De vloer is immers een bepalende factor voor de algehele uitstraling van de ruimte. Wilt u bijvoorbeeld een warme sfeer creëren of juist een robuuste uitstraling bewerkstelligen? Overweeg dan een duoplank vloer. Met een houten vloer haalt u namelijk altijd een onvergelijkbaar authentiek gevoel in huis. Aangezien over smaak niet te twisten valt, heeft LaminaatenParket.nl daarom een groot aanbod vloeren. Hierdoor weet u zeker dat er een vloer bij ons te vinden is die perfect bij uw droombeeld past. Bovendien kunt u de onbehandelde duoplank vloer geheel naar wens laten afwerken. Hierdoor wordt het makkelijk om een vloer uit te zoeken bij LaminaatenParket.nl die uitstekend aansluit bij uw persoonlijke voorkeuren. Wilt u bijvoorbeeld duoplank visgraat of heeft u altijd al gedroomd van een duoplank eiken vloer? Bij LaminaatenParket.nl is het allemaal geen enkel probleem. Hieronder vindt u ons aanbod duoplank vloeren.


Wanneer u een houten vloer overweegt, dan heeft u keuze uit diverse soorten. Voordat u een weloverwogen keuze kunt maken, is het goed om de verschillen te weten. Vervolgens selecteert u moeiteloos de beste vloer voor uw situatie. Dus wat is duoplank? In feite is het een andere naam voor een bekende houten vloer: multiplank. Deze houten vloersoort bestaat namelijk uit meerdere planken die met elkaar verlijmd zijn. Vandaar de naam “multiplank” ofwel “duoplank”. De planken van dit type houten vloeren bestaan ten eerste uit meerdere lagen berken multiplex die samen één laag vormen. Dit is een zware variant multiplex, omdat binnen deze laag een groot aantal lagen kruislings met elkaar verlijmd. Daar bovenop zit de tweede laag: een echte eiken toplaag. Het resultaat is een vloer die uitermate sterk en stabiel is. Hierdoor is een duoplank parket met andere woorden duurzaam en kwalitatief verantwoord. Een uitstekende keuze dus als u graag een houten vloer wilt kopen!

De voordelen van duoplank

Overweegt u een houten vloer en geeft u de voorkeur aan duoplank? Dan wilt u vast en zeker van welke voordelen u profiteert. Ten eerste kunt u de vloer altijd naar uw persoonlijke voorkeuren laten afwerken. Het is mogelijk om de planken een afwerking te geven van olie, lak of hardwax. Hierdoor kunt u gegarandeerd een houten vloer creëren die voortreffelijk aansluit bij uw interieur. Daar komt nog eens bij dat u de vloer tevens kunt laten behandelen om een specifieke look te realiseren. Ten tweede is deze vloer een ecologisch verantwoorde keuze. Omdat de planken van deze houten vloersoort uit meerdere lagen bestaan, bevat enkel de toplaag ‘echt’ hout. Overigens zorgt dit er ook voor dat duoplank een budgetvriendelijk optie is wat betreft houten vloeren. Een ander belangrijk voordeel? Het is tevens mogelijk om deze vloer te combineren met vloerverwarming. Dit type houten vloer ‘werkt’ namelijk minder dan bijvoorbeeld een vloer van massief hout. Indien de vloer verlijmd is, geniet u voortaan van warme voeten.

Zelf duoplank leggen of de legservice inschakelen

In tegenstelling tot andere vormen van vloerbedekking is het bij houten vloeren erg belangrijk op welke manier u de vloer gaat leggen. Houten duoplank vloeren kunnen namelijk verlijmd worden of u kunt ze zwevend leggen. Bij de eerste optie moet u een speciale lijm voor vloeren gebruiken. Deze lijm blijft namelijk altijd flexibel. 


Gaat u liever voor zwevend leggen? Dan maakt u de duoplank vloer niet vast aan de ondervloer. Hierdoor zweeft uw vloer met andere woorden boven de ondervloer. Twijfelt u over de legwijze? Wilt u graag persoonlijk advies? Neem dan gerust contact op met LaminaatenParket.nl. Onze collega’s staan voor u klaar. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om het werk uit handen te geven. De LaminaatenParket.nl legservice bestaat uit ervaren leggers die ervoor zorgen dat uw duoplank vloer vakkundig gelegd wordt. Zo kunnen zij tevens de vloer van bijpassende plinten, vloerverwarming of een afwerking voorzien.

Afwerkingen en behandeling voor uw vloer

Ten slotte willen we u nog even wijzen op het feit dat een houten vloer een natuurproduct is. Dat wil zeggen dat de duoplank vloer met een afwerking of behandeling wat onderhoud vereist. U kiest geheel zelf welke afwerking of behandeling de beste optie is voor uw vloer. Zo kunt u de houten vloer waxen, in de olie zetten of lakken. Het is belangrijk dat u hier goed over nadenkt. Iedere afwerking heeft namelijk zijn eigen voor- en nadelen. Een voorbeeld hiervan is hoe onderhoudsvriendelijk uw vloer uiteindelijk zal zijn. Bovendien heeft de gekozen afwerking of behandeling invloed op de uiteindelijke uitstraling van uw duoplank vloer. 


Al met al is het dus best een lastige keuze om te maken. Wilt u hier graag wat assistentie bij? U kunt telefonisch contact opnemen met ons. Daarnaast bent u ook welkom om een van de LaminaatenParket.nl showrooms te bezoeken. Wij zijn te vinden in Alkmaar, Almere, Amsterdam, Apeldoorn, Den Haag, Eindhoven, Leiden, Sliedrecht of Utrecht. Daar kunt u tevens de duoplank vloeren zien én voelen.