Duoplank

Duoplank - Houten vloer of parketvloer

Een duoplanken vloer wordt ook wel een multiplanken vloer genoemd. De duoplanken zijn opgebouwd uit berken multiplex, een zware soort multiplex met een groot aantal lagen die kruislings op elkaar verlijmd zijn, met daarop een eiken toplaag. Dit maakt de houten vloer zeer stabiel en sterk. Als kwaliteit en duurzaamheid uw prioriteiten zijn, is een duoplanken vloer zeer aan te raden. Een onbehandelde duoplanken vloer kunt u naar eigen smaak en wens laten afwerken. Hierbij heeft u de keuze uit een aantal opties zoals de soort oppervlaktebehandeling of type randafwerking. Zo kunt u een houten vloer creëren die bij uw woonstijl past!

Meer informatie hierover vindt u via deze link.

Duoplank Eiken Onbehandeld

Bij Laminaat en Parket worden onbehandelde eiken duoplanken met de hand afgewerkt, puur vakmanschap! U bepaald de afwerking. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om de vloer te laten schaven, roken of borstelen. Wilt u een kleurafwerking met een matte of glanzende uitstraling? De mogelijkheden zijn eindeloos. Eiken duoplanken zijn sterk en stabiel. Wanneer u de houten vloer goed onderhoudt heeft u er jarenlang plezier van. De afwerking van de toplaag bepaalt grotendeels het soort onderhoud van een eiken duoplanken vloer. U kunt de vloer laten oliën, waxen of lakken. Lees meer over het onderhoud van parketvloeren en houten vloer via de link hieronder.  

Uit welke behandelingen en afwerkingen kan ik kiezen?

Onderhoud parketvloeren / houten vloeren

Duoplank is een vloer die bestaat uit twee lagen. De bovenste laag is een beschermende toplaag van zeer hoogwaardig hardhout en de onderste laag van de duoplank bestaat uit berken multiplex. De twee lagen zijn met elkaar verlijmd en zorgen samen voor een zeer stevige en stabiele vloer, maar behouden het uiterlijk van een prachtige hardhouten vloer. 

Bekijk het aanbod van duoplanken op LaminaatenParket.nl of bezoek een van onze filialen in Amsterdam, Alkmaar, Den Haag, Roelofarendsveen of Utrecht. 

Duoplank voordelen

Duoplank is een prachtige houten vloer soort met zeer veel voordelen, een unieke uitstraling en een echt karakter. duoplank levert alle voordelen op van een houten vloer, maar is in verhouding vaak voordeliger dan een massieve houten vloer. 

Ook is duoplank geschikt voor vloerverwarming, heeft duoplank een lange levensduur en is ecologisch verantwoord. Dit komt omdat alleen het bovenste deel uit massief hardhout bestaat. 

Duoplank leggen

Duoplank kan gelegd worden zonder te verlijmen, maar het is wel belangrijk dat het goed gelegd wordt om er zo optimaal en lang mogelijk van te kunnen genieten. U kunt ook gebruik maken van onze Laminaat en Parket legservice, waarbij de duoplank gelegd wordt door echte experts. 

Wilt u gebruik maken van de Laminaat en Parket legservice, of heeft u misschien andere vragen voor een van onze medewerkers? Neem dan gerust contact met ons op via de chat op de website of breng een bezoek aan een van onze filialen in Amsterdam, Alkmaar, Den Haag, Roelofarendsveen of Utrecht. 

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. U kunt ook altijd langskomen in een van onze filialen in Amsterdam, Roelofarendsveen, Den Haag, Alkmaar en Utrecht.