100.000 m2 op voorraad
Vanaf €250,- gratis bezorgd
Voordelig & vakkundig
De laagste prijs garantie
4.89/5.00 Uitstekend
Houten vloeren


Categorieën

Bekijk onze top 25 vloeren!

Bodemprijzen! Wij checken altijd de huidige internet prijzen.

Bekijk onze top 25 vloeren

Toch nog hulp nodig?

Neem contact met ons op voor de laagste prijs of bezoek de dichtstbijzijnde vestiging.

Direct contact opnemen Dichtstbijzijnde vestiging


Geen product gedefinieerd

Geen product gedefinieerd in de categorie "Houten vloeren".

Essen 

Essen is een houtsoort wat vaak gezien wordt als taai en sterk. De kleur van Essenhout is vaak geelachtig tot licht geelbruin, terwijl de kern een vaak donkerdere kleur heeft. 

Essen komt voornamelijk uit Europa en Noord Amerika, maar kan ook uit Azië komen. Het Europese Essen is vaak hard en zwaar, terwijl de Amerikaanse Essen ook zacht en licht kan zijn. Naarmate de jaren wordt de kleur van Essen iets geliger, maar dit komt voornamelijk voor bij blanke essen en door speciale bewerkingen kan dit proces worden tegen gegaan. 

Essen bewerken

Essen is een zeer geschikte hout om handmatig en machinaal te bewerken en ook is het makkelijk om te spijkeren, schroeven en te lijmen. Ondanks dat het zeer taai en sterk is, kan essenhout ook zeer goed gebogen worden. 

Essen kan voor veel toepassingen worden gebruikt en wordt voornamelijk gebruikt in sportatributen, meubels en vloeren.

Essen is een zeer mooi materiaal voor vloeren, omdat de er een mooie kenmerkende grove structuur in het hout zit en er een duidelijk verschil te zien is tussen het lichte en het donkere gedeelte van het hout. 

Lakbehandeling essen 

Zoals eerder genoemd laat Essen zich makkelijk behandelen. Een van de meest voorkomende behandelingen is de lakbehandeling, maar ook worden Essen vloeren vaak geolied om een natuurlijke look te geven aan de essen vloer. 

Voor meer informatie of vragen over de verschillende bewerkingen van eiken vloeren kunt u contact opnemen met ons of kunt u langs komen in een van onze filialen in Alkmaar, Almere, Amsterdam, Apeldoorn, Den Haag, Eindhoven, Leiden, Sliedrecht of Utrecht.