Hongaarse Punt

Hongaarse Punt - Houten vloer of parketvloer

Bij een Hongaarse punt parketvloer worden de planken in verstek onder een hoek van 45 of 60 graden geplaatst zodat er een Hongaarse Puntmotief ontstaat. 

Wij hebben meerdere soorten Eiken Hongaarse Punt parketvloeren waar u zelf kan bepalen hoe de vloer wordt afgewerkt. Denkt u bijvoorbeeld aan een white wash eiken Hongaarse Punt parketvloer met band en bies? Of juist een zonder band en bies. U kunt de vloer ook laten roken, voor een donkerder effect en haalt daarmee ook meer de structuur naar boven. 

Bent u op zoek naar een mooie Hongaarse Punt parketvloer? Dan bent u bij Laminaat en Parket aan het juiste adres!

Lees hier meer over de mogelijkheden in afwerking voor houten parket vloeren.     

 

Wat is een Hongaarse punt parketvloer?

Bij een Hongaarse Punt parketvloer worden de planken in verstek onder een hoek van 45 of 60 graden geplaatst zodat er een Hongaarse Puntmotief ontstaat. Deze klassieke vorm was vroeger exclusief voor de herenhuizen. Een Hongaarse Punt parketvloer straalt dan ook klasse en luxe uit. Een ander bekend motief is de Visgraat parketvloer. Deze vorm lijkt op die van een Hongaarse punt vloer. Toch is er een duidelijk verschil. Bij een visgraat vloer zijn de groeven trapsgewijs, een vloer met een Hongaarse Punt heeft een strakkere belijning, omdat de uiteinden van de planken schuin afgezaagd zijn.

 visgraat en hongaarse punt2

Links Visgraat motief rechts Hongaarse Punt

 

Hongaarse Punt parketvloer laten leggen

Het leggen van een Hongaarse Punt parketvloer vraagt om precisiewerk en nauwkeurigheid. Laminaat en Parket heeft een groot netwerk met voor iedere klus een specialist. Bij ons bent u er zeker van dat uw Hongaarse Punt parketvloer vakkundig en voordelig wordt gelegd. Neem gerust contact op voor meer informatie. Of kom langs in een van de showrooms in Den Haag, Amsterdam, Roelofarendsveen Alkmaar of Utrecht. U bent van harte welkom!

 

Band, Bies en Struikfries?

Natuurlijk is de afwerking van de vloer een van de belangrijkste manieren om een Hongaarse Punt parketvloer echt tot zijn recht te laten komen. Natuurlijk is het niet noodzakelijk om een Band, Bies en Struikfries te gebruiken. Natuurlijk zijn combinaties zoals alleen een Band en Bies of een Band ook goede manieren om de vloer af te werken.