Hongaarse Punt - Houten vloeren

Hongaarse Punt - Houten vloeren

Misschien heeft u er wel eens van gehoord, de Hongaarse Punt parketvloer. Deze vloer lijkt op een visgraat parketvloer maar is net anders. De vloer heeft een luxe imago en past zowel in een klassiek als eigentijds interieur. Doordat u de vloer kunt afwerken zoals u wilt, past deze in elk interieur.

Op deze pagina vind u meer informatie over de Hongaarse Punt parketvloer.

Wat is een Hongaarse Punt parketvloer?

Bij een Hongaarse Punt parketvloer worden de planken onder een hoek van 45 of 60 graden geplaatst zodat er een Hongaars Puntmotief ontstaat. Het is een klassieke vloer met een scherp randje. De Hongaarse Punt vloer werd vroeger alleen gelegd in herenhuizen en straalt daarom nog steeds klasse en luxe uit. Een Hongaarse Punt parketvloer heeft overeenkomsten met de visgraat parketvloer. Echter zijn er ook een aantal verschillen.

Wat is het verschil met een visgraatvloer?

Het verschil tussen een Hongaarse Punt parketvloer en een visgraat parketvloer zit in de groeven en belijning. Bij een visgraat vloer zijn de groeven trapsgewijs. Dit komt door de manier waarop de planken zijn gelegd. Bij een visgraat vloer worden de delen onder een hoek van 90 graden gelegd en ligt de hoofdzijde tegen de lange zijde van de plank ernaast.

Bij de Hongaarse Punt vloer liggen de planken onder een hoek van 45 of 60 graden. Hierbij sluit het bovenste deel van de planken op elkaar aan. Daarnaast heeft een Hongaarse Punt parketvloer een strakkere belijning dan een visgraat parketvloer doordat de uiteinden van de planken schuin afgezaagd zijn.

 visgraat en hongaarse punt2

Links Visgraat motief rechts Hongaarse Punt

Afwerking van een Hongaarse Punt parketvloer

Bij een Hongaarse Punt parketvloer kunt u zelf bepalen hoe u deze afgewerkt wilt hebben. Er zijn verschillende mogelijkheden. Zo kunt u kiezen voor een vloer met een band, bies of een standaard sluitrand. Ook kunt u de vloer laten roken voor een donkerder effect of juist gaan voor een white wash.

Een band is een strook over de vloer heen. De band is meestal gelijk aan de houtsoort van de parketvloer. Een bies is een stuk hout van zo’n 1 centimeter breed. De bies is vaak gemaakt van een andere houtsoort dan die van de parketvloer en zorgt voor een extra contrast met de parketvloer.

Ten slotte kunt u ook nog kiezen voor een standaard sluitrand. Deze bestaat vaak uit stroken met dezelfde afmetingen als de stroken van de vloer.

Hongaarse Punt vloer leggen

Het leggen van een Hongaarse Punt vloer moet nauwkeurig gebeuren en is dan ook alleen weggelegd voor de experts. Wanneer u heel handig bent kunt u het uiteraard zelf doen. Zo niet, dan raden wij u aan om een specialist de vloer te laten leggen. Bij Laminaat en Parket hebben we een groot netwerk van specialisten die u hierbij kunnen helpen.

Langskomen in de showroom

Wilt u een aantal voorbeelden van Hongaarse Punt parketvloeren bekijken of heeft u behoefte aan meer informatie? Kom dan gerust bij ons langs in een van de showrooms in Den Haag, Amsterdam, Roelofarendsveen, Alkmaar of Utrecht. Ook kunt u natuurlijk even bellen of een e-mail sturen. U bent van harte welkom!