100.000 m2 op voorraad
Vanaf €250,- gratis bezorgd
Voordelig & vakkundig
De laagste prijs garantie
4.89/5.00 Uitstekend

Hongaarse punt

Wanneer u een vloer wilt kopen met een luxe imago, dan is een houten vloer met Hongaarse punt … Lees meer

Wanneer u een vloer wilt kopen met een luxe imago, dan is een houten vloer met Hongaarse punt een goede kanshebber. 

Bodemprijzen! Wij checken de huidige internet prijzen.

Categorieën

Bekijk onze top 25 vloeren!

Bodemprijzen! Wij checken altijd de huidige internet prijzen.

Bekijk onze top 25 vloeren

Toch nog hulp nodig?

Neem contact met ons op voor de laagste prijs of bezoek de dichtstbijzijnde vestiging.

Direct contact opnemen Dichtstbijzijnde vestiging

Bodemprijzen! Wij checken de huidige internet prijzen.

Hongaarse punt

Wanneer u een vloer wilt kopen met een luxe imago, dan is een houten vloer met Hongaarse punt een goede kanshebber. Misschien bent al bekend met deze vloersoort. Dan weet u dat dit type houten vloer veel weg heeft van een visgraat parketvloer. Het is echter net iets anders. Een Hongaarse punten vloer heeft namelijk een elegant uiterlijk. Hierdoor past zo’n vloer zowel in een klassiek als in een eigentijds interieur. Dat is echter nog niet alles! Lees gerust verder om meer over de Hongaarse punt te leren of bekijk het onderstaande assortiment. U wordt vast en zeker direct verliefd op de uitstekende vloeren van LaminaatenParket.nl!


Hongaarse punt - wat is het?

Zoekt u een vloer die vergelijkbaar is met een visgraat vloer, maar wilt u net wat meer stijl? Wilt u dankzij de vloer genieten van een authentieke sfeer? Dan raadt LaminaatenParket.nl de Hongaarse punt aan. Net zoals een visgraat vloer wordt deze houten vloer namelijk in een specifiek patroon gelegd. Tegelijkertijd profiteert u in huis van  een onbeschrijfelijk, onvergelijkbare gevoel dat alleen een echte houten vloer opwekt. Daarom heeft LaminaatenParket.nl een divers assortiment houten vloeren met dit specifieke legpatroon. Het enige wat u hoeft te doen is een vloer te selecteren uit het onderstaande aanbod. U kunt hierbij filteren op basis van de kleur, de stijl of het formaat van de planken. Gaat uw voorkeur bijvoorbeeld uit naar een eiken vloer Hongaarse punt? Dan zit u bij ons helemaal goed! Er zijn diverse prachtige eiken vloeren met dit patroon te vinden in het aanbod. Neem daarom de tijd om alle vloeren hieronder te bewonderen.

Wanneer u moet beslissen welke vloer u gaat kopen, dan besteedt u de nodige aandacht aan diverse specificaties van de beschikbare opties. Wat is bijvoorbeeld een Hongaarse punten vloer? Bent u bekend met de voordelen en de valkuilen van deze houten vloer? LaminaatenParket.nl deelt graag alle belangrijke informatie met u. De Hongaarse punt is simpel gezegd een houten vloer die is gelegd in een specifiek legpatroon. Bij een Hongaarse punten vloer worden alle planken gelegd onder een hoek van 45 of 60 graden. Hierdoor ontstaat het iconische patroon waar deze houten vloer zijn naam aan te danken heeft. Het Hongaarse puntmotief wordt dankzij de gelijkenis ook wel een “sergeantstreep” genoemd. Dankzij het herkenbare patroon is deze houten vloer vergelijkbaar met de visgraat vloer. Er is echter een groot verschil aan te wijzen tussen de twee: het motief.

Hongaarse punt versus visgraat vloer

Wanneer u met een kritisch oog kijkt naar de groeven en belijning, dan is er duidelijk een verschil te zien tussen een Hongaarse punt vloer en een visgraat vloer. De planken van zo’n visgraat vloer zijn bijvoorbeeld trapsgewijs gelegd. Dat wil zeggen dat de vloerdelen bij een visgraat patroon in een hoek van 90 graden worden gelegd. Het effect hiervan is dat de groeven anders lopen dan bij een vloer met een sergeantstreep. Zoals eerder vermeld wordt een houten vloer met Hongaarse punt gelegd in een hoek van 45 tot 60 graden. Hierdoor sluit altijd het bovenste deel van de plank op de volgende plank aan. Uiteindelijk creëert dit, in combinatie met de schuin afgezaagde uiteinden, een strakkere belijning ten opzichte van een visgraat vloer.

Het leggen van Hongaarse punt vloer

Bent u ook zo verliefd geworden op een houten vloer met dit esthetisch plezierige legpatroon? Dan kunt u gelijk online uw ideale vloer bestellen bij LaminaatenParket.nl. Voordat u dit echter gaat doen, vragen wij u wel even stil te staan bij het leggen van deze vloer. Gaat u zelf de Hongaarse punt vloer leggen? Dat kan. Houd er wel rekening mee dat deze houten vloer precisiewerk vereist. Kortom, u moet nauwkeurig te werk gaan tijdens het leggen van de vloer. Wanneer u dit niet doet, dan zal het eindresultaat aanzienlijk anders zijn. Hierdoor kan het een verstandige beslissing zijn om het leggen van de vloer over te laten aan vakmensen. LaminaatenParket.nl beschikt over een ervaren legservice die maar al te graag uw complete vloer legt. Naast de Hongaarse punt vloer precies leggen, plakken ze ook de plinten en verzorgen ze direct de gewenste afwerking.

Hongaarse punt geheel naar smaak

Wanneer u een houten vloer koopt, dan weet u dat u een natuurproduct in huis haalt. Zo’n vloer vereist met andere woorden meer onderhoud ten opzichte van Hongaarse punt PVC of gewoon laminaat. Bovendien is er een afwerking of behandeling mogelijk. Niet alleen draagt dit bij aan de onderhoudsvriendelijkheid van de vloer. Het vervult tevens een visueel aspect. Door middel van een afwerking of behandeling kunt u namelijk een Hongaarse punt vloer geheel naar uw smaak aanpassen. Zo kunt u de geselecteerde variant donkerder of juist lichter maken. Weet u niet zo goed welke mogelijkheden er zijn? Wilt u aanvullend advies over afwerkingen en behandelingen voor uw Hongaarse punt? LaminaatenParket.nl staat voor u klaar! Het is mogelijk om ons te bereiken via telefoon, e-mail of live chat. Daarnaast bent u ook welkom om een van onze vestigingen binnen te lopen. U kunt ons vinden in Alkmaar, Almere, Amsterdam, Apeldoorn, Den Haag, Eindhoven, Leiden, Sliedrecht of Utrecht. Al onze medewerkers beschikken over de nodige expertise om u verder op weg te helpen.