100.000 m2 op voorraad
Vanaf €250,- gratis bezorgd
Voordelig & vakkundig
De laagste prijs garantie
4.89/5.00 Uitstekend

Houten vloeren

Wanneer u een vloer wilt met een authentieke en karakteristieke uitstraling, dan is een houten vloer iets voor u. De meest gangbare vloer gemaakt van echt hout is toch wel de lichte houten vloer. 

Categorieën

Bekijk onze top 25 vloeren!

Bodemprijzen! Wij checken altijd de huidige internet prijzen.

Bekijk onze top 25 vloeren

Toch nog hulp nodig?

Neem contact met ons op voor de laagste prijs of bezoek de dichtstbijzijnde vestiging.

Direct contact opnemen Dichtstbijzijnde vestiging


Bel Air Extra Rustiek Wit 4702
Vanaf € 89,95 per m2 89.95 EUR
Bel Air Extra Rustiek Blank 4703
Vanaf € 89,95 per m2 89.95 EUR
Venice Select Wit 4412
Vanaf € 99,95 per m2 99.95 EUR
Venice Extra Rustiek Wit 4422
Vanaf € 59,95 per m2 59.95 EUR
Reseda 5101 Rustiek Wit
Vanaf € 59,95 per m2 59.95 EUR
Reseda 5105 Rustiek Blank
Vanaf € 59,95 per m2 59.95 EUR

Lichte houten vloeren

Wanneer u een vloer wilt met een authentieke en karakteristieke uitstraling, dan is een houten vloer iets voor u. De meest gangbare vloer gemaakt van echt hout is toch wel de lichte houten vloer. Met zo’n prachtige houten vloer in een lichte kleur creëert u namelijk in een handomdraai een openlijke en frisse sfeer in uw woning. LaminaatenParket.nl heeft om die reden een divers aanbod houten vloeren in een lichte kleur. Hierdoor zijn er genoeg uitstekend vloeren bij ons te vinden waar u een keuze uit kunt maken.

Waarom een lichte houten vloer?

Bent u op zoek naar een oogverblindend mooie vloer? Wilt u een stijlvolle blikvanger hebben? Houten vloeren zijn dan uw grootste vriend. Uiteraard bepaalt u zelf welke kleur de vloer heeft. Zo kunt u een elegante donkere houten vloer nemen of juist een voortreffelijk lichte houten vloer. Het grote voordeel van een houten vloer in een lichte kleur is dat het gemakkelijk te combineren is met vrijwel ieder interieur. Bovendien oogt een lichte houten vloer ruimtelijk en levendig. Hierdoor kan zelfs de kleinste kamer aanzienlijk groter overkomen. Indien u geïnteresseerd bent in lichte houten vloeren, dan zit u bij LaminaatenParket.nl goed. Hieronder vindt u alle houten vloeren in een lichte kleur die bij ons verkrijgbaar zijn. Ga er maar even goed voor zitten en ontdek de verschillende mogelijkheden!

Kleuren vervullen een cruciale rol in de manier waarop we een ruimte waarnemen. Dat is ook de reden waarom u bij LaminaatenParket.nl alle beschikbare vloeren op kleur kunt filteren. Donkere kleuren creëren bijvoorbeeld een knusse ruimte. Daarentegen leiden te veel donkere elementen tot een kamer die erg druk en compact overkomt. Waarom zou u voor lichte houten vloeren kiezen? Ten eerste is de lichte kleur van zo’n houten vloer de meest traditionele optie. Dat is een van de pluspunten waarom lichte houten vloeren door de jaren heen zo populair zijn gebleven. Bovendien staat een lichte kleur doorgaans voor openheid en kalmte. Deze eigenschappen vinden we over het algemeen belangrijk in gezelschapsruimtes, zoals de woonkamer en de eetkamer.

Uw interieur en houten vloeren in een lichte kleur

Niet iedere lichte houten vloer is hetzelfde. Ten eerste is hout een natuurproduct. Hierdoor is elke vloer echt enig in zijn soort. Daarnaast vindt u bij LaminaatenParket.nl houten vloeren in diverse lichte tinten. De uiteindelijke uitstraling van de gehele kamer is immers afhankelijk van onder andere de exacte kleur die u kiest. Is uw oog bijvoorbeeld gevallen op een licht eikenhouten vloer of gaat u juist voor de traditionele look door middel van een lichte houten vloer compleet met een warme tint? Het is allemaal mogelijk bij LaminaatenParket.nl! Bovendien hebben dit soort vloeren tevens een verfrissende eigenschap die erg smaakvol staat bij ieder interieur. Van landelijk en authentiek tot aan een moderne of juist romantische stijl: lichte houten vloeren passen er altijd elegant bij.

Lichte houten vloer stijladvies

Een houten vloer in een lichte kleur vormt een uitstekende basis voor uw interieur. Door middel van lichte houten vloeren creëert u moeiteloos een ruimtelijke sfeer, een esthetisch contrast of een kalmerende kamer waarin u echt tot rust komt. De enige voorwaarde? Houd rekening met de algehele kleurbalans van de ruimte. Wanneer u te veel lichte kleuren met elkaar combineert, dan krijgt u al snel een kille uitstraling. Dit gaat met andere woorden ten koste van de huiselijkheid en knusse sfeer. Gelukkig is dit niet snel het geval als u bijvoorbeeld witte muren heeft. Doorgaans zijn niet alle lichte houten vloeren écht wit. Hierdoor kunt u nog steeds een houten vloer in een lichte kleur smaakvol combineren met witte muren. Bovendien kunt u de vloer eventueel nog verder aanpassen aan uw persoonlijke voorkeur door middel van een afwerking. Zo kunt u de lichte houten vloer iets donkerder maken door deze in de gewenste olie, wax of lak te zetten.

Daarnaast kunt u wat meer warmte toevoegen aan de ruimte door lichte houten vloeren te combineren met aardse tinten en natuurlijke materialen. Dan versterkt u namelijk de houttint die nog in de vloer aanwezig is. Overigens staat het ook erg chic om donkere meubels te plaatsen in een kamer waar u een lichte houten vloer heeft liggen. Vindt u het ondanks al deze stijltips nog steeds een uitdaging om zo’n houten vloer in een lichte kleur te matchen met uw interieur? Kom dan gerust langs een van de LaminaatenParket.nl vestigingen. U vindt onze showrooms in Alkmaar, Almere, Amsterdam, Apeldoorn, Den Haag, Eindhoven, Leiden, Sliedrecht of Utrecht. In de showrooms kunt u niet alleen alle beschikbare vloeren bewonderen. Onze professionele medewerkers voorzien u tevens graag van aanvullend advies. Dat geldt zowel voor de stijl van uw interieur als voor het leggen van de lichte houten vloer.