Multiplank - Houten vloeren

Multiplank - Houten vloeren

Een multiplanken vloer wordt ook wel een duoplanken vloer genoemd. Het heeft zijn naam te danken aan de planken die zijn opgebouwd uit berken multiplex met daarop een eiken toplaag. Hierdoor is de vloer stabiel en sterk. De vloeren zijn kwalitatief en duurzaam en u kunt de vloer naar eigen wens laten afwerken. Zo creëert u een houten vloer die goed bij uw interieur past!

Wat is een multiplanken vloer?

Multiplank is een vorm van lamelparket en is een innovatie op het gebied van houten vloeren. De multiplank bestaat uit een onder- en bovenlaag. De onderlaag is een berken multiplex en de toplaag is van hoogwaardig hardhout. De twee lagen zijn met elkaar verlijmd en zorgen samen voor een stevige en prachtige vloer.

Wanneer u interesse heeft om uw vloer naar eigen smaak te laten afwerken, kunt u het beste kiezen voor een onbehandelde multiplanken vloer. Een specialist kan de vloer dan een oppervlaktebehandeling of een type randafwerking geven.

Multiplanken eiken vloer

Ook kunt u kiezen voor een onbehandelde eiken multiplanken vloer. Deze worden bij ons met de hand afgewerkt, puur vakmanschap dus! U kunt helemaal zelf bepalen hoe de afwerking wordt gedaan. Zo kunt u kiezen om de vloer te laten schaven, roken of borstelen. Daarnaast is het ook mogelijk om een matte of glanzende afwerking te laten doen.

Eiken multiplanken zijn sterk en stabiel. Wanneer u de houten vloer goed onderhoudt met een wax, olie of lak, heeft u er jarenlang plezier van.

Multiplank voordelen

Een multiplank vloer heeft alle voordelen van een houten vloer maar is vaak voordeliger dan een massieve houten vloer. Het is een prachtige houten vloer soort met een unieke uitstraling en een echt karakter.

De multiplank is geschikt voor vloerverwarming en heeft een lange levensduur. Doordat het bovenste deel uit massief hardhout bestaat, is de vloer ecologisch verantwoord.

Multiplank leggen

Een houten vloer leggen is niet niks en moet professioneel gebeuren. Het voordeel van multiplank vloeren is dat deze gelegd kunnen worden zonder ze te verlijmen. Het is echter wel belangrijk dat ze goed worden gelegd zodat u er zo lang mogelijk van kunt genieten.

Wilt u zeker weten dat de vloer professioneel gelegd wordt of geeft u het werk liever uit handen? Dan kunt u ook gebruik maken van onze legservice. Een team van specialisten zorgt er dan voor dat de vloer vakkundig en snel wordt gelegd.

Neem contact met ons op

Wilt u gebruik maken van de Laminaat en Parket legservice, of heeft u misschien andere vragen voor een van onze medewerkers? Neem dan gerust contact met ons op via de chat op de website of breng een bezoek aan een van onze filialen in Amsterdam, Alkmaar, Den Haag, Roelofarendsveen of Utrecht.