100.000 m2 op voorraad
Vanaf €250,- gratis bezorgd
Voordelig & vakkundig
De laagste prijs garantie
4.89/5.00 Uitstekend
Wax, olie & lak


Categorieën

Bekijk onze top 25 vloeren!

Bodemprijzen! Wij checken altijd de huidige internet prijzen.

Bekijk onze top 25 vloeren

Toch nog hulp nodig?

Neem contact met ons op voor de laagste prijs of bezoek de dichtstbijzijnde vestiging.

Direct contact opnemen Dichtstbijzijnde vestiging


Onderhoud geoliede houten vloer

Wat te doen vlak na aanschaf?

Het is noodzakelijk een geoliede parketvloer direct na aanschaf met een onderhoudsolie te behandelen. Let wel, dit kan pas 4 weken nadat de olie op het onbehandelde hout is aangebracht. Dit kunt u machinaal doen, maar ook met de hand.

  • Doordrenk een doek met onderhoudsolie en breng deze dun en gelijkmatig aan op een schoon en droog oppervlak. Laat het minimaal 5 minuten intrekken.
  • Wrijf de overtollige olie uit met een schone, droge doek. Laat de olie vervolgens goed drogen. De droogtijd is afhankelijk van het te gebruiken product, maar houdt u rekening met ongeveer 6 uur.

Indien u heeft gekozen voor een multiplank parketvloer van Laminaat en Parket, wordt deze behandeling al voor u gedaan.

Regelmatig onderhoud

Zepen
Een geoliede vloer dient elke maand met een onderhoudszeep te worden behandeld. Het zepen van een vloer is eigenlijk een grondige dweilbeurt.

Gebruik tijdens het dweilen twee emmers water. Één emmer met water en onderhoudszeep, en één emmer met schoon water om het opgenomen vuil in uit te spoelen. Let erop dat de dweil goed uitgewrongen wordt, om binnendringend water in voegen te voorkomen.

Onderhoudsolie

Daarnaast dient de vloer ieder jaar opnieuw in de onderhoudsolie te worden gezet. Voordat de onderhoudsolie wordt aangebracht dient de vloer licht vochtig gereinigd te worden met een parketreiniger.

  • U kunt de parketreiniger verdunnen met water. Gebruik tijdens het dweilen twee emmers. Één emmer met water en parketreiniger, en één emmer met schoon water om het opgenomen vuil in uit te spoelen.
  • Laat de vloer goed drogen. Doordrenk een doek met onderhoudsolie en breng deze dun en gelijkmatig aan op de schone en droge vloer. Laat het minimaal 5 minuten intrekken.
  • Wrijf de overtollige olie uit met een schone, droge doek. Laat de olie vervolgens goed drogen. De droogtijd is afhankelijk van het te gebruiken product, maar houdt u rekening met ongeveer 6 uur.

Algemene onderhoudstips

Onderhoudsadvies gelakte houten vloer

Onderhoudsadvies hardwax-olie houten vloer