100.000 m2 op voorraad
Vanaf €250,- gratis bezorgd
Voordelig & vakkundig
De laagste prijs garantie
4.89/5.00 Uitstekend

Schoonmaken houten vloer

Een houten vloer geeft je woning een huiselijke, knusse sfeer. De houten vloer is erg duurzaam en gaat bij goed onderhoud jaren mee, ook bij intensief gebruik. 

 Lees meer...

 

Categorieën

Bekijk onze top 25 vloeren!

Bodemprijzen! Wij checken altijd de huidige internet prijzen.

Bekijk onze top 25 vloeren

Toch nog hulp nodig?

Neem contact met ons op voor de laagste prijs of bezoek de dichtstbijzijnde vestiging.

Direct contact opnemen Dichtstbijzijnde vestiging


Een houten vloer schoonmaken

De houten vloer is een prachtige vloer. Door het gebruik van natuurproducten is elke houten vloer uniek. De houten vloer geeft je woning een huiselijke, knusse sfeer. De houten vloer is erg duurzaam en gaat bij goed onderhoud jaren mee, ook bij intensief gebruik. De meeste mensen denken dat het reinigen van een houten vloer ingewikkeld is, maar niets is minder waar. Hoe je ervoor zorgt dat je jarenlang kan genieten van een goed onderhouden houten vloer lees je hier. We zetten hier alles op een rijtje hoe je het beste jouw houten vloer schoon houdt. 


Een houten vloer kan op verschillende manieren worden afgewerkt. Een houten vloer kan gewaxt, gelakt of geolied zijn. Het kiezen tussen de verschillende afwerkingen kan lastig zijn. We hebben voor je op een rijtje gezet hoe de verschillende afwerkingen onderhouden moeten worden. 


Gewaxte houten vloer 

Een gewaxte houten vloer dweil je een keer per maand. Om de vier jaar dient de vloer grondig gereinigd te worden en wordt er een nieuwe waxlaag aangebracht. 


Gelakte houten vloer

Een gelakte houten vloer dweil je ook een keer per maand. Om de 10 tot 15 jaar moet deze opgeschuurd of gepolijst worden en wordt er een nieuwe laklaag aangebracht.


Geoliede houten vloeren

Een geoliede houten vloer dweil je een keer per maand. Om de negen maanden smeer je onderhoudsolie over de houten vloer. Als je een houten vloer hebt, is aan te raden minimaal een keer per maand de vloer te dweilen. 

Naast het een keer per maand dweilen een aantal tips zodat jij ervoor kan zorgen dat jouw vloer in topconditie blijft:

- Het schoonmaken van een houten vloer begint bij stofzuigen. Gebruik hiervoor het juiste opzetstuk zodat je geen krassen krijgt op de vloer. Ook kun je eventueel vegen met een zachte bezem. 
- Als je de vloer gaat dweilen is het belangrijk dat je niet te veel water gebruikt. Gebruik een licht vochtige dweil met lauwwarm water om de vloer schoon te houden. Zo kan de vloer goed drogen en krijg je geen vlekken van overtollig water wat bijvoorbeeld in de groeven gaat zitten.
- Heb je vlekken in de vloer? Dan zijn deze schoon te maken door groene zeep te gebruiken. Groene zeep bestaat uit natuurlijke ingrediënten die de houten vloer niet beschadigen. 
- Heb je een onbewerkte houten vloer en wil je deze reinigen? Gebruik dan altijd vloerwas of vloerwax.


Bij LaminaatenParket.nl kunnen we je advies geven over het onderhoud van een houten vloer. Bij LaminaatenParket.nl hebben we een breed assortiment aan reinigingsmiddelen die er voor zorgen dat jouw vloer jarenlang mooi blijft. Heb je vragen over bepaalde reinigingsmiddelen? Neem dan contact met ons op via de website of kom langs bij een van

onze fillialen.