100.000 m2 op voorraad
Vanaf €250,- gratis bezorgd
Voordelig & vakkundig
De laagste prijs garantie
4.89/5.00 Uitstekend

Tapis

Als je op zoek bent naar een stijlvolle, traditionele vloer dan ben je met een tapis vloer aan het juiste adres. Het is een van de meest traditione… Lees meer

Als je op zoek bent naar een stijlvolle, traditionele vloer dan ben je met een tapis vloer aan het juiste adres. Het is een van de meest traditionele parketvloeren en niet voor niets al jaren een zeer populair type vloerbedekking.

Bodemprijzen! Wij checken de huidige internet prijzen.

Categorieën

Bekijk onze top 25 vloeren!

Bodemprijzen! Wij checken altijd de huidige internet prijzen.

Bekijk onze top 25 vloeren

Toch nog hulp nodig?

Neem contact met ons op voor de laagste prijs of bezoek de dichtstbijzijnde vestiging.

Direct contact opnemen Dichtstbijzijnde vestiging

Bodemprijzen! Wij checken de huidige internet prijzen.

Tapis vloeren

Als je op zoek bent naar een stijlvolle, traditionele vloer dan ben je met een tapis vloer aan het juiste adres. Het is een van de meest traditionele parketvloeren en niet voor niets al jaren een zeer populair type vloerbedekking. Bij LaminaatenParket.nl hebben we een breed assortiment aan tapis vloeren. Deze zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en legpatronen waardoor er altijd wel een bij zit die aansluit bij jouw woonwensen. Alles wat je moet weten over een tapis vloer lees je hier! 


Wat is een tapis vloer? 

Een tapis vloer is een massief houten vloer wat betekent dat de vloer bestaat uit 100% massief eikenhout en is standaard 6 mm dik. Tapis betekent tapijt in het Frans. De naam heeft het te danken aan de manier van leggen. Een tapis vloer wordt namelijk verlijmd en vernageld op een tussenvloer en wordt dus als het ware gelegd als een ‘tapijt van hout’. Een tapis vloer is gemaakt van een natuurproduct en moet worden behandeld. De vloer kan op verschillende manieren worden behandeld. Ieder type behandeling bepaalt uiteindelijk de uitstraling van de vloer en hoe deze in de toekomst onderhouden moet worden. Wil je meer weten over de verschillende afwerkingen? Neem dan contact met ons op. Onze deskundige medewerkers voorzien je graag van passend advies. 


Wat zijn de voordelen van een tapis vloer? 

Ten eerste kan je met een tapis vloer ontzettend veel kanten op. Zo kan het in bijna ieder denkbaar legpatroon gelegd worden zoals een Hongaarse of Weense punt, visgraatpatroon met band en bies of als klassieke rechte plank. Het wordt daarnaast van veel verschillende houtsoorten gemaakt waardoor bijna iedere denkbare kleur leverbaar is. Ook heeft dit type vloerbedekking een erg lange levensduur. De vloer kan namelijk meerdere keren geschuurd worden waardoor je jarenlang kan genieten van deze schitterende vloer. Een tapis wordt daarnaast direct vastgelijmd en vernageld op een tussenvloer van spaanplaat. Dit zorgt ervoor dat de vloer ontzettend geluiddempend is en ideaal te combineren is met een vloerverwarming. 


Wat zijn de nadelen van een tapis vloer? 

Een tapis parket kan niet zelf gelegd worden en moet altijd door een specialist worden gedaan. Het leggen kan enkele dagen in beslag nemen. Daarnaast kan een tapis vloer niet verhuisd worden mocht dit aan de orde zijn. Omdat het een massief houten vloer is, is de aanschafprijs van de vloer ook hoger. Hiervoor krijg je wel een duurzame vloer voor terug die een leven lang meegaat. 


Wil je meer weten over de mogelijkheden van een tapis vloer in jouw woning? Laat je dan inspireren in een van onze showrooms! Ook kun je op onze website al een kijkje nemen in het ruime assortiment aan vloeren bij LaminaatenParket.nl. Een offerte kan altijd vrijblijvend worden opgevraagd zowel online, telefonisch als bij een van onze Laminaat en Parket showrooms. Met LaminaatenParket.nl vestigingen in Alkmaar, Almere, Amsterdam, Apeldoorn, Den Haag, Eindhoven, Leiden, Sliedrecht of Utrecht zit er altijd wel eentje bij jou in de buurt. Tot snel!