100.000 m2 op voorraad
Vanaf €250,- gratis bezorgd
Voordelig & vakkundig
De laagste prijs garantie
4.89/5.00 Uitstekend

Houten vloeren

Onder de vloerbedekking is de houten vloer een zeer gewilde keuze. Met een houten vloer haal je een authentieke, onovertroffen uitstraling in huis. Houten vloeren zijn er in veel verschillende soorten en maten. 

 Lees meer...

 

Categorieën

Bekijk onze top 25 vloeren!

Bodemprijzen! Wij checken altijd de huidige internet prijzen.

Bekijk onze top 25 vloeren

Toch nog hulp nodig?

Neem contact met ons op voor de laagste prijs of bezoek de dichtstbijzijnde vestiging.

Direct contact opnemen Dichtstbijzijnde vestiging


Houten vloer white-wash bij LaminaatenParket.nl

Een houten white wash vloer kopen? Bij LaminaatenParket.nl bieden wij verschillende soorten white wash vloeren aan. Het aanbod aan houten vloeren is erg groot. Zo kun je gaan voor een donkere houten vloer of voor een frisse white wash vloer. Door de white wash toe te passen op de houten vloer, krijgt de vloer een witte waas.

Wat is een white wash vloer?

Een houten white wash vloer is een vloer die een oorspronkelijke houtkleur heeft, maar door de white wash wordt deze kleur gebleekt. De white wash houten vloeren verschillen in uitstraling. Dit komt door: de kwaliteit van het hout van de eikenhouten vloeren, de techniek van de white wash of de hoeveelheid verf die aangebracht wordt. Bij LaminaatenParket.nl hebben we de white wash houten vloer die goed past bij jouw stijl!

Hoe ontstaat een white wash houten vloer?

Een houten white wash vloer ontstaat nadat een dunne laag witte dekkende verf of transparante beits wordt aangebracht. Hierdoor zal er een lichte vloer ontstaan. Het is belangrijk om eerst de vloer te schuren. Dit wordt gedaan om eventuele oude laklagen te verwijderen. Dit is noodzakelijk omdat het witte pigment anders niet hecht. Vervolgens wordt de vloer vet- en stofvrij gemaakt. Daarna is het tijd om de vloer te white washen. Als de vloer het white wash effect krijgt zal er een witte vloer ontstaan. Nadat de white wash aangebracht is, is het tijd voor de white wash afwerking. Na de white wash moet je de eiken vloer licht opschuren, de houtnerf blijft zichtbaar dan. Als de eerste laag droog is kan dit proces meerdere keren worden herhaald totdat het effect naar wens is. Ter bescherming van de vloer wordt hierna een white wash olie machinaal aangebracht. Dit is hardwax olie zorgt voor extra bescherming. Hierdoor wordt het gewenste resultaat behaalt. De eiken vloeren die oorspronkelijk een donkere vloer waren, zullen na de white wash een gebleekte uitstraling hebben.

Voordelen white wash houten vloer

Ben je van plan een houten vloer white wash aan te schaffen? Dan ben je bij LaminaatenParket.nl op het goede adres. Bij ons zijn er white wash eiken vloeren met verschillende uitstralingen. Dit zijn de voordelen van de white wash vloer:

  • Veelzijdigheid: De whitewash vloer past goed in verschillende interieurstijlen. De vloer past bijvoorbeeld goed in een industrieel interieur of een scandinavisch interieur;

  • Behoud van natuurlijke houtkenmerken: Door het whitewash aanbrengen zullen de natuurlijke houtkenmerken behouden worden. Met de juiste afwerking zullen de natuurlijke textuur en karakteristieke kenmerken van het hout blijven;

  • Makkelijk te onderhouden: De white wash vloeren zijn makkelijk te onderhouden. De vloer kan schoongehouden worden door regelmatig te stofzuigen en vloer met een vochtige doek af en toe af te nemen;

  • Duurzaam: Als de houten vloer goed onderhouden wordt, dan gaat de vloer een hele lange tijd mee. De vloer gaat zelfs met intensief gebruik erg lang mee;

  • Tijdloze uitstraling: De vloer heeft een lichte kleur. Hierdoor krijgt de vloer een tijdloze uitstraling. De vloer zal niet snel uit de mode raken en is daarom een goede investering.

Oude vloer white washen

Een van de vele mogelijkheden met een houten vloer is white wash. Met een white wash geef je de vloer een matte, mooie, verouderde uitstraling. Dit wordt gedaan door een wit pigment aan te brengen op de vloer. Dit kan ook gedaan worden op een bestaande houten vloer. Zo geef je de vloer weer een nieuwe uitstraling en zonder een nieuwe vloer aan te schaffen! In een woning waar donkere meubels worden gebruikt zorgt een white wash vloer voor een prachtig helder geheel. 

Legging vloer white wash

Een houten vloer kan op twee manieren gelegd worden: gelijmd of zwevend. Een vloer zwevend leggen wil zeggen dat deze niet vastgemaakt wordt aan de ondervloer en als het ware er boven ‘zweeft’. Een vloer verlijmen betekent dat deze vastgemaakt wordt aan de ondervloer. De houten vloer verlijmd leggen raden we bij LaminaatenParket.nl altijd aan als deze in combinatie met een vloerverwarming gelegd wordt. De warmteweerstand van een houten vloer is verwaarloosbaar en is daarom goed te gebruiken met vloerverwarming. Er moet wel eerst gekeken worden naar de basis van het hout voordat deze gelegd kan worden met een vloerverwarming. 

De
 ondervloer bepaald hoe de houten vloer gelegd kan worden. Op een oude houten bouwvloer kan de vloer gelijmd worden nadat deze met een spaanplaat is geëgaliseerd. Op een oude houten bouwvloer kan de vloer ook zwevend gelegd worden. Dan dient er echter eerst een ondervloer gelegd te worden. Op een betonnen vloer kan een houten vloer verlijmd als zwevend gelegd worden. We raden in dit geval wel aan de vloer te verlijmen omdat de vloer zo strakker kan worden afgewerkt. 

Onze klanten zijn erg blij met de white wash vloeren. Ben je benieuwd naar een white wash vloer in jouw woning? Kom dan eens langs bij een van onze LaminaatenParket.nl vestigingen in Alkmaar, Almere, Amsterdam, Apeldoorn, Den Haag, Eindhoven, Leiden, Sliedrecht of Utrecht en bekijk alle mogelijkheden. Onze medewerkers staan graag voor je klaar om je van advies te voorzien zodat jij de perfecte vloer kiest die past bij jouw woning.