100.000 m2 op voorraad
Vanaf €250,- gratis bezorgd
Voordelig & vakkundig
De laagste prijs garantie
4.89/5.00 Uitstekend

Houten vloeren

Onder de vloerbedekking is de houten vloer een zeer gewilde keuze. Met een houten vloer haal je een authentieke, onovertroffen uitstraling in huis.… Lees meer

Onder de vloerbedekking is de houten vloer een zeer gewilde keuze. Met een houten vloer haal je een authentieke, onovertroffen uitstraling in huis. Houten vloeren zijn er in veel verschillende soorten en maten. 

Bodemprijzen! Wij checken de huidige internet prijzen.

Categorieën

Bekijk onze top 25 vloeren!

Bodemprijzen! Wij checken altijd de huidige internet prijzen.

Bekijk onze top 25 vloeren

Toch nog hulp nodig?

Neem contact met ons op voor de laagste prijs of bezoek de dichtstbijzijnde vestiging.

Direct contact opnemen Dichtstbijzijnde vestiging


Savannah
Vanaf € 79,95 per m2 EUR
Savannah XL
Vanaf € 98,95 per m2 EUR
Prairie
Vanaf € 60,95 per m2 EUR
Van Nuys
Vanaf € 89,95 per m2 EUR

Bodemprijzen! Wij checken de huidige internet prijzen.

Reseda
Vanaf € 59,95 per m2 EUR

Houten vloer white-wash bij LaminaatenParket.nl


Onder de vloerbedekking is de houten vloer een zeer gewilde keuze. Met een houten vloer haal je een authentieke, onovertroffen uitstraling in huis. Houten vloeren zijn er in veel verschillende soorten en maten. Dit maakt de keuze niet eenvoudig. Ook bij LaminaatenParket.nl is het aanbod aan houten vloeren breed. Door de verschillende afwerkingen is er heel erg veel mogelijk. Zo kun je kiezen voor een lichte of juist een donkere vloer maar kun je ook gaan voor een frisse white wash vloer. 


Met een houten vloer haal je veel voordelen in huis. Een houten vloer gaat bij het juiste onderhoud levenslang mee en is dus een erg duurzame keuze. Ook als de vloer intensief gebruikt wordt heb je jaren plezier van dit natuurproduct. Een houten vloer is gemakkelijk in onderhoud, tijdloos en is bovenal altijd uniek! 


Een van de vele mogelijkheden met een houten vloer is white wash. Met een white wash geef je de vloer een matte, mooie, verouderde uitstraling. Dit wordt gedaan door een wit pigment aan te brengen op de vloer. Dit kan ook gedaan worden op een bestaande houten vloer. Zo geef je de vloer weer een nieuwe uitstraling en zonder een nieuwe vloer aan te schaffen! In een woning waar donkere meubels worden gebruikt zorgt een white wash vloer voor een prachtig helder geheel. 

Hoe ontstaat een white wash parket vloer?

Om een white wash houten vloer te bewerkstelligen wordt eerst de vloer geschuurd. Dit wordt gedaan om de oude laklagen te verwijderen. Dit is noodzakelijk omdat het witte pigment anders niet hecht. Vervolgens wordt de vloer vet- en stofvrij gemaakt. Daarna wordt de white wash olie aangebracht. Deze white wash olie zorgt er voor dat de oorspronkelijke houtkleur de white wash uitstraling krijgt. Dit wordt machinaal aangebracht en daarna uitgepoetst. Als de eerste laag droog is kan dit proces meerdere keren worden herhaald totdat het effect naar wens is. Ter bescherming van de vloer wordt hierna een hardwax olie aangebracht. 


Een houten vloer kan op twee manieren gelegd worden: gelijmd of zwevend. Een vloer zwevend leggen wil zeggen dat deze niet vastgemaakt wordt aan de ondervloer en als het ware er boven ‘zweeft’. Een vloer verlijmen betekent dat deze vastgemaakt wordt aan de ondervloer. De houten vloer verlijmd leggen raden we bij LaminaatenParket.nl altijd aan als deze in combinatie met een vloerverwarming gelegd wordt. De warmteweerstand van een houten vloer is verwaarloosbaar en is daarom goed te gebruiken met vloerverwarming. Er moet wel eerst gekeken worden naar de basis van het hout voordat deze gelegd kan worden met een vloerverwarming. 

De ondervloer bepaald hoe de houten vloer gelegd kan worden. Op een oude houten bouwvloer kan de vloer gelijmd worden nadat deze met een spaanplaat is geëgaliseerd. Op een oude houten bouwvloer kan de vloer ook zwevend gelegd worden. Dan dient er echter eerst een ondervloer gelegd te worden. Op een betonnen vloer kan een houten vloer verlijmd als zwevend gelegd worden. We raden in dit geval wel aan de vloer te verlijmen omdat de vloer zo strakker kan worden afgewerkt. 


Ben je benieuwd naar een white wash vloer in jouw woning? Kom dan eens langs bij een van onze LaminaatenParket.nl vestigingen in Alkmaar, Almere, Amsterdam, Apeldoorn, Den Haag, Eindhoven, Leiden, Sliedrecht of Utrecht en bekijk alle mogelijkheden. Onze medewerkers staan graag voor je klaar om je van advies te voorzien zodat jij de perfecte vloer kiest die past bij jouw woning.