100.000 m2 op voorraad
Vanaf €250,- gratis bezorgd
Voordelig & vakkundig
De laagste prijs garantie
4.89/5.00 Uitstekend

Houten vloeren

De woonkamer is het hart van het huis als je het ons vraagt. De plek waar je familie, vrienden en kennissen ontvangt en daarom veel tijd zult doorbrengen. Daarom is het begrijpelijk als je in deze ruimte een vloer wilt hebben liggen wat een echte blikvanger is. Een houten vloer is dat zeker. 

Categorieën

Bekijk onze top 25 vloeren!

Bodemprijzen! Wij checken altijd de huidige internet prijzen.

Bekijk onze top 25 vloeren

Toch nog hulp nodig?

Neem contact met ons op voor de laagste prijs of bezoek de dichtstbijzijnde vestiging.

Direct contact opnemen Dichtstbijzijnde vestiging


Een houten vloer in de woonkamer


Een houten vloer is een echt authentiek product. Bij LaminaatenParket.nl hebben wij een groot assortiment aan houten vloeren. Er is eigenlijk niets vergelijkbaar met een echte houten vloer. Doordat elke houtsoort weer uniek is heb je altijd een originele en authentieke vloer. 

Is een houten vloer geschikt voor de woonkamer? 

De woonkamer is het hart van het huis als je het ons vraagt. De plek waar je familie, vrienden en kennissen ontvangt en daarom veel tijd zult doorbrengen. Daarom is het begrijpelijk als je in deze ruimte een vloer wilt hebben liggen wat een echte blikvanger is. Een houten vloer is dat zeker. 

Een houten vloer geeft veel warmte aan je woning en haalt de natuur echt in huis. Het past in ieder interieur en iedere woonstijl. Het is een vloer waar je jarenlang van kunt genieten en daardoor een echt duurzaam product. 

We noemen een houten vloer ook wel een parketvloer en verkopen ze in verschillende soorten. De drie categorieën parketvloeren die het meest worden verkocht zijn de multiplank, lamelparket en de massief houten vloeren. Voordat je een keus maakt tussen deze is het belangrijk je eerst te verdiepen in elke soort. We leggen de bovenstaande drie soorten even kort uit. 

Multiplank: een plank die uit meerdere lagen bestaat. Namelijk een laag van eersteklas berken multiplex met daarop een hoogwaardige eiken toplaag. Door deze twee te combineren heb je een sterke en stabiele vloer. Deze soort houten vloer wordt ook wel een duoplank genoemd. Als je een onbehandelde multiplank kiest kun je hem nog op elke manier laten afwerken. Zo kun je een vloer creëren die volledig bij jouw woonwensen past. 

Lamelparket: verschilt van een multiplank doordat de lamelplank is opgebouwd uit vurenhout. Vurenhout is gemakkelijk te bewerken. Andere soorten houten vloer zijn stabieler maar lamelparket wordt vaak gekozen doordat het past in veel verschillende interieurstijlen. De vloer is ook eenvoudig te leggen. 

Massief houten vloer: deze plank bestaat uit één laag. Omdat de plank in zijn geheel uit een boomstam is gezaagd krijg je een robuuste uitstraling. Doordat het een echt natuurproduct is kan deze vloer niet in combinatie met een vloerverwarming. Het voordeel is wel dat deze vloer ontzettend duurzaam is en het langst van alle soorten mee zal gaan! 

In ons assortiment hebben we veel verschillende soorten houten vloeren. Zo heb je extra lange of brede planken. Je kunt de vloer ook in een patroon leggen zoals een visgraatpatroon of Hongaarse punt. Op deze manier maak je de vloer nog unieker. De afwerkingen van de vloer kan ook erg variëren. Van een white wash tot een donkere olie. Voor iedereen wat wils!

Conclusie

Een houten vloer kan een echte blikvanger zijn in jouw woning. Een mooi natuurproduct die past bij vrijwel elke woonstijl. De houten vloeren zijn verkrijgbaar in veel verschillende soorten en afwerkingen. Je kunt ons gehele assortiment online bekijken of je laten adviseren in een van onze showrooms. Je vindt onze vestigingen in Alkmaar, Almere, Amsterdam, Apeldoorn, Den Haag, Eindhoven, Leiden, Sliedrecht en Utrecht. Onze medewerkers staan hier klaar om je te helpen met alle vragen. 


We hebben ook professionele legservice die je kunnen helpen met het professioneel leggen van jouw nieuwe vloer. Bekijk alle mogelijkheden online of vraag ernaar in een van onze vestigingen