100.000 m2 op voorraad
Vanaf €250,- gratis bezorgd
Voordelig & vakkundig
De laagste prijs garantie
4.89/5.00 Uitstekend
Houten vloeren

De woonkamer is het hart van het huis als je het ons vraagt. De plek waar je familie, vrienden en kennissen ontvangt en daarom veel tijd zult doorbrengen. Daarom is het begrijpelijk als je in deze ruimte een vloer wilt hebben liggen wat een echte blikvanger is. Een houten vloer is dat zeker. 

 Lees meer...

Categorieën

Bekijk onze top 25 vloeren!

Bodemprijzen! Wij checken altijd de huidige internet prijzen.

Bekijk onze top 25 vloeren

Toch nog hulp nodig?

Neem contact met ons op voor de laagste prijs of bezoek de dichtstbijzijnde vestiging.

Direct contact opnemen Dichtstbijzijnde vestiging


Houten vloer in de woonkamer kopen

Een houten vloer voor de woonkamer kopen? Bij LaminaatenParket.nl hebben wij een groot assortiment aan houten vloeren voor de woonkamer. Er is eigenlijk niets vergelijkbaar met een echte houten vloer. Doordat elke houtsoort weer uniek is heb je altijd een originele en authentieke vloer. De unieke uitstraling van hout brengt karakter in je woonkamer en kan perfect aansluiten op jouw persoonlijke interieur wensen!

Is een houten vloer geschikt voor de woonkamer? 

De woonkamer is het hart van het huis. De plek waar je familie, vrienden en kennissen ontvangt en daarom veel tijd zult doorbrengen. Daarom is het begrijpelijk als je in deze ruimte een vloer wilt hebben liggen wat een echte blikvanger is. Een houten vloer is dat zeker! De soorten houten vloeren die wij hebben zijn uiteenlopend. Je kan kiezen voor een vloer met een visgraat patroon of rechte planken. Ook zijn er veel verschillen in de afwerking van je houten vloer. 

Een nieuwe houten vloer geeft veel warmte aan je woning en haalt de natuur echt in huis. Het past in ieder interieur en iedere woonstijl. Naast een houten vloer in de woonkamer, kan de houten vloer ook geplaatst worden in andere ruimtes zoals de keuken of slaapkamer. Het is van groot belang dat de vloer samen met je interieur te combineren is wanneer je het in huis haalt. Daarom bieden wij verschillende soorten houten planken.

Een populaire keuze in deze tijd is een eikenhouten vloer. Deze vloeren zijn gemaakt van eikenhout en hebben weinig bewerkingen nodig om een mooie vloer te zijn voor jouw woonkamer. In onze showroom kan je de vloer rustig bekijken en ook alternatieve houten vloeren bekijken. Hout is een heel speciaal natuurproduct, waarvan wij een brede collectie hebben. Zie onderstaand een aantal voorbeelden van onze brede collectie aan hout.

Verschillende soorten houten vloer woonkamer

We noemen een houten vloer ook wel een parketvloer en verkopen ze in verschillende soorten. De drie categorieën parketvloeren die het meest worden verkocht zijn de multiplank, lamelparket en de massief houten vloeren. We leggen de bovenstaande drie soorten even kort uit. 

Multiplank: Een plank die uit meerdere lagen bestaat. Namelijk een laag van eersteklas berken multiplex met daarop een hoogwaardige eiken toplaag. Door deze twee te combineren heb je een sterke en stabiele vloer. Deze soort houten vloer wordt ook wel een duoplank genoemd. Als je een onbehandelde multiplank kiest kun je hem nog op elke manier laten afwerken. Zo kun je een vloer creëren die volledig bij jouw woonwensen past. 

Lamelparket: verschilt van een multiplank doordat de lamelplank is opgebouwd uit vurenhout. Vurenhout is gemakkelijk te bewerken. Andere soorten houten vloer zijn stabieler maar lamelparket wordt vaak gekozen doordat het past in veel verschillende interieurstijlen. De vloer is ook eenvoudig te leggen. 

Massief houten vloer: deze plank bestaat uit één laag. Omdat de plank in zijn geheel uit een boomstam is gezaagd krijg je een robuuste uitstraling. Doordat het een echt natuurproduct is kan deze vloer niet in combinatie met een vloerverwarming. Het voordeel is wel dat deze vloer ontzettend duurzaam is en het langst van alle soorten mee zal gaan! 

In ons assortiment hebben we veel verschillende soorten houten vloeren. Zo heb je extra lange of brede planken. Je kunt de vloer ook in een patroon leggen zoals een visgraatpatroon of Hongaarse punt. De afwerkingen van de vloer kan ook erg variëren. Van een white wash tot een donkere olie. Op deze manier maak je de vloer nog unieker.

Voordelen van een houten vloer in de woonkamer

Een houten vloer in de woonkamer heeft een aantal voordelen, waardoor het een populaire keuze is voor veel mensen. Bekijk de voordelen voor jezelf:

  • Tijdloze schoonheid: Hout heeft een natuurlijke en warme uitstraling die bijdraagt aan de uitstraling van elke woonkamer. Hun tijdloze schoonheid past bij uiteenlopende interieurstijlen, van klassiek tot modern.

  • Duurzaamheid: Wanneer goed onderhouden, kunnen houten vloeren tientallen jaren meegaan. Hardhoutsoorten zijn bijzonder slijtvast en kunnen de uitdagingen van dagelijks gebruik weerstaan. Ook kan je hout na een aantal jaar schuren om het weer een nieuwe leven te geven. Ook kan je schuren wanneer er schade aan je houten vloer is gemaakt.

  • Verhoogt de waarde van je huis: Houten vloeren zijn een investering die de waarde van je huis kan verhogen. Veel kopers waarderen de kwaliteit en uitstraling van houten vloeren, wat een verkoopargument kan zijn!

  • Uniek: Omdat hout een natuurlijk product is, is elke plank uniek. Dit betekent dat de vloeren een unieke karakter en persoonlijkheid hebben, die bijdraagt aan de algehele charme van je woning.

  • Warmte en comfort: Houten vloeren bieden een bepaald niveau van warmte en kunnen zelfs isolerende eigenschappen hebben, wat bijdraagt aan een comfortabeler leefklimaat in je woonkamer. Ook zijn ze te combineren met vloerverwarming. Wil je vloerverwarming leggen bekijk dan hier de mogellijkheden.

  • Lange levensduur: In tegenstelling tot andere vloerbedekkingen, kunnen houten vloeren worden geschuurd en opnieuw worden afgewerkt. Dit betekent dat ze hersteld kunnen worden naar hun oorspronkelijke glorie, zelfs na jaren van slijtage.

  • Veelzijdigheid: Houten vloeren kunnen worden afgewerkt en behandeld met verschillende kleuren en afwerkingen, wat betekent dat ze kunnen worden aangepast aan veranderende smaken.

Koop je houten vloer woonkamer bij LaminaatenParket.nl

Ga jij een houten vloer kopen voor je woonkamer? Hout is een mooi natuurproduct die past bij vrijwel elke woonstijl. De houten vloeren zijn verkrijgbaar in veel verschillende soorten en afwerkingen. Je kunt ons gehele assortiment online bekijken en je eventueel laten adviseren in een van onze showrooms als je nog twijfelt.

Wil je het product toch nog even in het echt zien? Dan kan je altijd langskomen in een showroom bij een van onze vestigingen rondom heel Nederland. Samen met een van onze vloerspecialisten kan jij de perfecte houten vloer vinden voor jouw woonkamer!