100.000 m2 op voorraad
Vanaf €250,- gratis bezorgd
Voordelig & vakkundig
De laagste prijs garantie
4.89/5.00 Uitstekend
Schoonmaken laminaat

Laminaat gaat niet alleen erg lang mee maar is ook erg makkelijk in onderhoud.

 Lees meer...
Categorieën

Bekijk onze top 25 vloeren!

Bodemprijzen! Wij checken altijd de huidige internet prijzen.

Bekijk onze top 25 vloeren

Toch nog hulp nodig?

Neem contact met ons op voor de laagste prijs of bezoek de dichtstbijzijnde vestiging.

Direct contact opnemen Dichtstbijzijnde vestiging


[ID-01-00386] James Remover
€ 15,50 15.5 € 15,50 15.5 EUR
[ID-01-00381] James Basisreiniger (STAP 1)
€ 14,95 14.950000000000001 € 14,95 14.950000000000001 EUR
[ID-01-00390] James Vlekkenschijf
€ 0,95 0.9500000000000001 € 0,95 0.9500000000000001 EUR
[ID-01-00402] Floors Laminaatreiniger
€ 9,95 9.950000000000001 € 9,95 9.950000000000001 EUR

Hoe kan ik laminaat schoonmaken?

Laminaat gaat niet alleen erg lang mee maar is ook erg makkelijk in onderhoud. Om ervoor te zorgen dat je laminaat netjes, en in goede staat blijft kun je de onderstaande tips gebruiken. 

Vlekken op het laminaat

Het overkomt bijna iedereen wel eens, je laat wat vallen op de vloer en er ontstaat een vlek. Ook gebeurt het regelmatig dat schoenzolen een streep achterlaten. Je hebt verschillende manieren om de vlek te behandelen. 

-Je hebt vlekken die ontstaan door schoenzolen, inkt of teer. Deze soorten vlekken zijn lastiger om te verwijderen. Om de vlek te kunnen verwijderen heb je een sterke reiniging nodig. Onder een sterke reiniging valt bijvoorbeeld aceton en terpentine. Als je op deze manier de vlekken probeert weg te halen zorg dan dat je de plek vervolgens goed droogt met een vochtige doek. 

-Vlekken die ontstaan door koffie, wijn, sap of fruit. Over het algemeen zijn deze vlekken wat gemakkelijker schoon te maken. Daarom raden we je aan hierbij een mild schoonmaakmiddel te gebruiken en het vervolgens weer te drogen met een licht vochtige doek. 

-Vlekken die ontstaan door bloed. Gelukkig is het schoonmaken van deze vlek erg gemakkelijk. Met koud water over de vlek is vaak voldoende om de vlek onzichtbaar te maken. 

-Vlekken die ontstaan door chocolade, smeer of vet. Om deze vlekken weg te krijgen heb je wederom een sterke reiniger nodig. De beste oplossing is in dit geval vaak spiritus. 


Wat werkt er niet?

Als je je laminaatvloer gaat schoonmaken is het ook goed om te weten wat er niet goed werkt. 

-Het laminaat schoonmaken met groene zeep. Groene zeep wordt normaliter veel gebruikt bij de schoonmaak. Toch raden we af een groene zeep, afwasmiddel of allesreiniger te gebruiken voor de schoonmaak van een laminaatvloer. Door schoonmaakmiddelen als deze kan er een waas of streep op de vloer komen. We willen natuurlijk het laminaat schoonmaken zonder strepen. 

-Het laminaat schoonmaken met azijn of soda. Het is niet heel schadelijk voor het laminaat maar toch raden we af om het laminaat hiermee schoon te maken. Dit komt omdat soda en azijn invloed hebben op het water waarmee je de vloer schoonmaakt. Ze kunnen namelijk de oppervlaktespanning veranderen. Hierdoor kan het water zich makkelijker in de naden voegen. Het laminaat schoonmaken met soda of azijn raden we ook af wegens de zuurgraad en de invloed die dat kan hebben op de uitstraling van je laminaat. 

Onderhoud laminaat

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je het laminaat goed wilt onderhouden. Zo is het belangrijk om het laminaat te beschermen tegen zand. Kleine korrels kunnen namelijk voor krassen in het laminaat zorgen. Je kunt dit tegengaan door schoenen uit te trekken of een deurmat te plaatsen. 

Ook raden we aan de vloer met niet te veel water te dweilen. Als er te veel water op de vloer komt kan het tussen de kieren of groef van een laminaatvloer komen en kan de vloer wat boller gaan staan. Wanneer je denkt te veel water te hebben gebruikt of water hebt gemorst kun je dit het best zo snel mogelijk drogen met een doek. 

Ook wil je niet te vaak met de meubels schuiven. Het schuiven van meubels kan namelijk strepen of krassen achterlaten. Het kan zo zijn dat je de meubels toch wilt schuiven om goed schoon te maken of dat het nodig is tijdens een verbouwing. Probeer dan te zorgen dat de meubels viltjes onder de poten hebben en controleer altijd eerst of deze er nog goed onder zitten. 


Laminaatreiniger

Er is een groot aanbod in onderhoudsmiddelen voor een laminaatvloer. Gebruik dus niet zomaar een reinigingsmiddel dat eigenlijk bedoeld is voor een ander soort vloer want dit kan het tegenovergestelde effect hebben.  

Als je er alsnog niet uitkomt met het schoonmaken van de vlekken in het laminaat kun je altijd contact met ons opnemen. Ons ervaren personeel helpt u graag met een passend advies en handige tips voor het schoonmaken van jouw laminaat en weten net als oma raadt! Je kunt ook langskomen in een van onze vestigingen.