100.000 m2 op voorraad
Vanaf €250,- gratis bezorgd
Voordelig & vakkundig
De laagste prijs garantie
4.89/5.00 Uitstekend

De beste vloer voor huisdieren

24 april, 2023 · Hoofdcategorie
Hond of kat? het overgrote deel van Nederland heeft thuis wel een trouwe viervoeter. Je huisdier springt ongetwijfeld rond met vaak ook natte poten. Daarom is het verstandig om je vloer hierop in te stellen. In dit blogartikel lees je over huisdier-proof vloeren en welke vloer de beste vloer voor honden of katten is. 

Laminaatvloer met huisdieren

Het grote voordeel van een laminaatvloer is dat het maar weinig onderhoud nodig heeft. Ideaal dus wanneer je huisdieren hebt rondlopen. Een laminaatvloer heeft vaak een zeer sterke toplaag. Deze toplaag zorgt ervoor dat vuil niet aan de vloer kan hechten. Huisdieren verliezen veel haren en laten ook vuil achter, dat niet in de vloer kan trekken. De laminaatvloeren zijn ook eenvoudig schoon te maken. Dit zorgt er voor dat laminaatvloeren geschikte vloeren zijn voor huisdieren.

PVC vloer met huisdieren

Net als laminaat heeft een PVC vloer ook een toplaag. PVC heeft een toplaag waardoor er geen vocht en vuil kan achterblijven op de vloer. Het grote verschil met laminaat is namelijk dat PVC vloeren bestendig zijn tegen vocht en dus het meest geschikt zijn voor huisdieren met natte poten. Zo is het geen probleem als je huisdier vocht en vuil achter laat, aangezien PVC vloeren ook gemakkelijk zijn in onderhoud. Ook zijn PVC vloeren niet erg gladde vloeren en bieden ze je hond of kat dus goede grip.

Houten vloer met huisdieren

Een authentieke houten vloer staat natuurlijk prachtig in een woning, alleen is het met huisdieren net een ander verhaal. Een houten vloer nemen met huisdieren is mogelijk mits de vloer goed is behandeld om het te beschermen tegen krassen en vlekken. Daarnaast is regelmatig onderhoud bij een houten vloer nog belangrijker dan bij andere vloeren, zeker met huisdieren.

Tips en advies voor vloeren met huisdieren

Na het lezen van dit artikel heb je al het goed is een goed beeld bij welke vloer handig is voor jouw huisdier. Dit hangt vooral af van hoe regelmatig je schoonmaakt en hoeveel tijd je bereid bent hier in te stoppen. Heb je toch nog vragen of advies nodig? Dan kun je altijd contact opnemen met ons. Voor persoonlijk advies van onze specialisten kunt u natuurlijk ook langskomen bij een van onze showrooms.

Hulp of advies nodig? Neem contact met ons op

Bekijk onze top 25 laminaat vloeren

Bodemprijzen! Wij checken altijd de huidige internet prijzen.

Bekijk de laminaat vloeren

Toch nog hulp nodig?

Neem contact met ons op voor de laagste prijs of bezoek de dichtstbijzijnde vestiging.

Direct contact opnemen Dichtstbijzijnde vestiging