100.000 m2 op voorraad
Vanaf €250,- gratis bezorgd
Voordelig & vakkundig
De laagste prijs garantie
4.89/5.00 Uitstekend

Geluidsnormen: hoe zit het daarmee?

24 april, 2023 · Hoofdcategorie
Een lawaaierige bovenbuur is iets om je enorm aan te irriteren. Daarom moeten de vloeren van sommige woningen aan een bepaalde geluiddemping voldoen. Vooral in appartementen en flats is dit het geval. Wij krijgen regelmatig vragen over geluid en de 10Db norm, waar regelmatig over wordt gesproken. In deze blog leggen we de situatie uit inclusief ons advies voor de juiste toepassingen. Wil je weten hoe dat precies zit met die eis? In dit blogartikel lees je er alles over!

Wettelijke geluidsnormen appartement

Voor mensen die in een appartement wonen, worden er vaak speciale eisen gesteld aan de geluiddemping van je vloer. Vooral bij vloeren met een harde vloerbedekking of harde vloer zoals een laminaat of parketvloer. In dit geval is het vaak zo dat Het geluid dat er wordt geproduceerd als je over de vloer loopt, mag dan niet hoger zijn dan een bepaald aantal decibel. In Nederland geldt er een contactgeluidreductie norm van 10 dB. Een 10 dB ondervloer is dan ook een must.

Geluiddempende ondervloer

Om aan deze norm van 10 dB te voldoen is het belangrijk dat je kiest voor de juiste ondervloer. Dit moet een geluiddempende ondervloer zijn. Bij LaminaatenParket.nl koop je gecertificeerde ondervloeren voor welke vloer dan ook. Laminaat, PVC of hout. Wij hebben het! Bekijk hier onze beste 10db ondervloeren.

Hoe zit het met loopgeluid en contactgeluid?

Vooral in appartementen en flats spelen loopgeluid en contactgeluid een grote rol bij de keuze voor een vloer of ondervloer. Het contactgeluid is geluid dat van de vloer vandaan komt, waar je onderburen dus last van kunnen hebben. Loopgeluid is het geluid van de vloer dat jij hoort. Dat is het verschil tussen loopgeluid en contactgeluid. Een zachte vloerbedekking zal dus altijd minder geluidshinder geven ten opzichte van een zwevende dekvloer.



Geluiddempende ondervloer nodig?
Bekijk hier onze geluiddempende ondervloeren!

In het geval van appartementen gaat het dus altijd om het verminderen van het contactgeluid van de vloer, zodat mensen hun woongenot behouden. Iedere vloer stuurt wel geluid en trillingen door naar beneden. Dat is waar de ondervloer voor is, die dit opvangt. Net zoals er verschillende vloeren bestaan, bestaan er ook verschillende ondervloeren. Bekijk goed welke ondervloer je nodig hebt bij de vloer die je uitzoekt. Wij kunnen je hier ook bij helpen. Vragen over de juiste geluiddempende ondervloer? Neem contact op met één van onze filialen.

Tips en advies

Na het lezen van dit artikel heb je al het goed is een goed beeld bij welke vloer handig is voor jouw huisdier. Dit hangt vooral af van hoe regelmatig je schoonmaakt en hoeveel tijd je bereid bent hier in te stoppen. Heb je toch nog vragen of advies nodig? Dan kun je altijd contact opnemen met ons. Voor persoonlijk advies van onze specialisten kunt u natuurlijk ook langskomen bij een van onze showrooms.

Bekijk onze top 25 laminaat vloeren

Bodemprijzen! Wij checken altijd de huidige internet prijzen.

Bekijk de laminaat vloeren

Toch nog hulp nodig?

Neem contact met ons op voor de laagste prijs of bezoek de dichtstbijzijnde vestiging.

Direct contact opnemen Dichtstbijzijnde vestiging