100.000 m2 op voorraad
Vanaf €250,- gratis bezorgd
Voordelig & vakkundig
De laagste prijs garantie
4.89/5.00 Uitstekend

Wat zijn de meest kindvriendelijke vloeren?

24 april, 2023 · Laminaat vloeren
Kinderen zitten bomvol energie - en voor al die activiteit is het handig om een kindvriendelijke vloer in uw woning te plaatsen. Of het nu gaat om de babykamer, kinderkamer of uw woonkamer; met een gezin met kinderen is het van groot belang dat uw vloer bestand is tegen veelvuldig gebruik terwijl deze er geweldig uit blijft zien. Ter inspiratie zetten wij de meest kindvriendelijke vloeren voor u op een rij. 

Vloeren vormen een belangrijk onderdeel van elke woning, zowel qua uiterlijk als qua gebruiksgemak. Als uw kinderen over de vloer kruipen of graag op de vloer spelen, is het ook van belang dat de vloer hygiënisch, duurzaam, veilig en dus zeer kindvriendelijk is. Vloeren voor kinderen zijn over het algemeen tijdelijk en worden na enkele jaren weer vervangen, bijvoorbeeld bij een kinderkamer make-over. Dit maakt de keuze voor ouders vaak nog lastiger. Wordt het parket, laminaat, PVC, tapijt? Er zijn vele mogelijkheden, daarom helpen wij u graag bij uw keuze.

Laminaatvloer kinderkamer

Een laminaatvloer is volgens ons perfect voor zowel in een woning met kinderen als in de kinderkamer. Laminaatvloeren zijn zeer eenvoudig te installeren en ze zijn tevens zachter dan een parketvloer van natuurlijk hout. Daarom zullen valpartijen minder schadelijk zijn; extra kindvriendelijk dus deze vloer! Een laminaatvloer kunt u zo goedkoop of duur maken als u zelf wilt. Bij laminaat werken we altijd met diverse type klassen. Klasse 31 is voor slaapkamers, 32 voor woonkamers en 33 en 34 zijn voor bedrijfsruimtes. Voor een kinderkamer raden wij een klasse 31 laminaatvloer aan. Op hele jonge leeftijd kunnen kinderen namelijk niet zoveel schade aanbrengen op een vloer.


Komen ze wel op de leeftijd dat ze veel in hun kamer aan het spelen zijn, blokken stapelen en met autootjes over de vloer racen, raden we de klasse 32 laminaatvloeren aan. Kinderen die wat ouder worden, spelen namelijk veel op hun eigen kamer. Als uw kinderen graag met water spelen, adviseren wij u om bovendien te kiezen voor een waterproof laminaat. Kijk bijvoorbeeld eens naar onze Parador vloeren. Voor de budgetbewuste ouders, raden wij het QuickStep laminaat aan in de series Classic en Creo; dit zijn erg kindvriendelijke vloeren die niet al te duur zijn en tevens watervast zijn.

PVC-vloer kinderkamer

Wellicht denkt u meteen aan een PVC-vloer voor uw kinderkamer. PVC biedt een zacht oppervlak voor accidentele valpartijen. PVC-vloeren kunnen tevens eenvoudig worden gereinigd met een stofzuiger en een vochtige doek of dweil. Ook remt PVC de groei van bacteriën omdat het niet-poreus is. Op PVC ontstaan wel wat sneller krasjes dan op laminaat. Gezien PVC-vloeren ook nog eens waterproof zijn, lijkt dit op het eerste oog een kindvriendelijke keuze als vloer voor de kinderkamer. Waar u echter wel rekening mee moet houden is dat er bij PVC gebruik wordt gemaakt van weekmakers (ftalaten). Dit zijn stoffen waarmee plastic flexibel wordt gemaakt. Deze stoffen zijn onder bepaalde omstandigheden schadelijk voor het menselijk lichaam. Wanneer u een PVC-vloer kiest, moet u er dus op letten dat u een vloer kiest van fabrikanten die geen ftalaten gebruiken in het productieproces.

Houten vloer kinderkamer

Houten vloeren zijn een populaire optie voor ouders. Onze parket vloeren zijn namelijk gemaakt van natuurlijk hout en zijn daarom niet giftig voor kinderen. Parket is zeer duurzaam en het is heel gemakkelijk om houten vloeren te reinigen en te onderhouden. Een stofzuiger en een vochtige dweil zijn voldoende. Omdat hout minder porositeit heeft, bevordert het de groei van bacteriën niet.

Tapijt vloer kinderen

Tapijt lijkt op het eerste oog een logische keuze voor ouders met kleine kinderen. Zacht, warm en zeer comfortabel; een kindvriendelijke optie voor peuters die nog weleens kunnen omvallen bij hun eerste stapjes. Het is echter bekend dat tapijt de groei van bacteriën en interne allergenen bevordert. Dit veroorzaakt in de praktijk vaak allergieën bij kinderen. Het is daarom van groot belang om tapijt zeer regelmatig zorgvuldig schoon te maken. Als u een werkende ouder bent, kan dit een belastende en lastige taak zijn. Vlekken op tapijt zijn bovendien ook niet eenvoudig schoon te maken. Ten slotte moet tapijt ook periodiek worden vervangen, omdat het minder duurzaam is. Dit maakt dat wij in principe geen tapijt adviseren aan ouders met kinderen; er zijn namelijk genoeg verstandigere opties.

Bekijk onze aanbiedingen                     Ja, ik kies voor een kindvriendelijke vloer! 

Tussenoplossing: vloerkleed kinderkamer

Wilt u toch echt graag een tapijt voor uw kleine kinderen? Dan adviseren wij u om te kiezen voor een parket of laminaatvloer omdat deze zeer duurzaam zijn – en hier een vloerkleed bovenop te leggen. Dit is niet alleen kindvriendelijk qua hygiëne; u kunt deze ook veel eenvoudiger reinigen en simpelweg weghalen indien de kinderen wat groter worden. En bent u bijvoorbeeld bezig in de keuken en wilt u uw kind in de gaten houden? Dan verplaatst u het vloerkleed gewoon even naar de keuken.

Meer informatie?

Zoals u ziet heeft u flink wat opties als het gaat om een vloer kiezen voor uw kinderkamer. Ons advies is om een laminaatvloer te kiezen. Maar onthoud vooral dat de vloer die u uiteindelijk kiest hygiënisch, veilig en comfortabel moet zijn voor uw kinderen.

Ons assortiment bevat een breed aanbod vloeren voor de kinderkamer, daarom geven wij u graag nog meer informatie en advies over kindvriendelijke vloeren. Bekijk de inspiratiepagina voor meer vloeren voor de kinderkamer of kom langs in een van onze vestigingen!

Bekijk onze top 25 laminaat vloeren

Bodemprijzen! Wij checken altijd de huidige internet prijzen.

Bekijk de laminaat vloeren

Toch nog hulp nodig?

Neem contact met ons op voor de laagste prijs of bezoek de dichtstbijzijnde vestiging.

Direct contact opnemen Dichtstbijzijnde vestiging