100.000 m2 op voorraad
Vanaf €250,- gratis bezorgd
Voordelig & vakkundig
De laagste prijs garantie
4.89/5.00 Uitstekend

Welke kleuren zijn mogelijk bij PVC vloeren?

24 april, 2023 · Hoofdcategorie

Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor een PVC vloer in huis en dat is niet zonder reden. Een PVC vloer heeft verschillende voordelen en wordt daardoor steeds populairder. Een PVC vloer is bovendien in vele kleuren verkrijgbaar. Nieuwsgierig geworden? Lees dan verder!

Voordelen PVC vloeren

Een PVC vloer is een soort vloerbedekking van kunststof. Deze vloer bevat verschillende lagen en bestaat in enorm veel verschillende soorten. Een PVC vloer is vochtbestendig waardoor deze overal in huis aangelegd kan worden, ook in de badkamer of keuken. Bovendien is een PVC vloer uitermate geschikt voor vloerverwarming.

Daarnaast gaat een PVC vloer lang mee en is deze eenvoudig te onderhouden. Andere voordelen van een PVC vloer zijn dat de vloer geluiddempend, warmte absorberend en makkelijk te vervangen is. Als er een stuk van de vloer kapot is, hoeft niet gelijk de hele vloer te worden vervangen maar kan er heel makkelijk een specifiek stuk worden vervangen. Ook is de vloer in vele kleuren en soorten verkrijgbaar.

Kleuren PVC vloeren

Er zijn vele verschillende soorten PVC vloeren en dus ook vele verschillende kleuren, patronen en mogelijkheden. Hieronder geven wij je meer informatie over een aantal van deze soorten en de bijbehorende kleuren.

Betonnen PVC vloeren

Het is mogelijk om een PVC vloer aan te leggen die lijkt op een betonnen vloer. Dit is mogelijk door middel van planken of tegels. De betonnen tint is te verkrijgen in een donkere en lichtere tint en ook in visgraat uitvoering. Deze vloer geeft een authentieke twist aan uw interieur en is dan ook zeker een keuze om te overwegen bij de aanschaf van een PVC vloer.

Bodemprijzen! Wij checken de huidige internet prijzen.

Vinyl PVC vloeren

Vinyl vloeren winnen ook steeds meer aan populariteit. Dit zijn veelzijdige en moderne vloeren die effen zijn, goed isoleren en je zeer eenvoudig kunt schoonmaken. Daarnaast is er veel keuze in verschillende vinyl vloeren, waardoor er voor elk interieur wel een geschikte vloer is.

Houtlook PVC vloeren

Deze zijn behoorlijk populair en niet zonder reden. Er zijn veel mensen die van een klassieke houten vloer houden maar deze niet nemen vanwege het lastige onderhoud of andere nadelen van een houten vloer. Een PVC vloer is dan de ideale uitkomst. Deze vloer gaat ook goed samen met vloerverwarming en is niet van een echte houten vloer te onderscheiden. Deze vloer is in ontelbare kleuren te verkrijgen, van een lichte tot een hele donkere houtlook. Dit is mogelijk in onder andere esdoorn en eiken uitvoeringen.

Lichte PVC vloeren

Lichte PVC vloeren zijn te verkrijgen in verschillende patronen zoals visgraat en houtlook. Deze uitvoering is behoorlijk populair en beschikbaar in verschillende kleuren. Zo is er lichtgrijs, lichtbruin of een onopvallende houtlook. Ook hierbinnen zijn er weer verschillende uitvoeringen. Zo bestaat er een hele lichte grijze tint of een wat donkerdere lichtgrijze tint. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Donkere PVC vloeren

Bij dit type vloer zijn er half-donkere kleuren maar ook diep-donkere kleuren. Van mineraalzwart tot donkergrijs, het kan allemaal! Een donkere vloer is goed te verwerken in het interieur, ook al zijn er weinig mensen die dit doen omdat het wat kil oogt. Met de juiste meubelen en een goede styling kan een donkere vloer echter een hele mooie optie voor uw woning zijn.

PVC vloer

Dit is slechts een kleine opsomming van alle mogelijkheden voor PVC vloeren. Er zijn ontelbaar verschillende soorten kleuren en patronen mogelijk. Voor een volledig overzicht van alle PVC vloeren kunt u een kijkje nemen op onze website. Ook kunt u een bezoekje brengen aan een van onze vestigingen om de vloeren in het echt te zien. Dit maakt uw keuze makkelijker en geeft u een beter beeld van de kleur. Als u nog verdere vragen heeft, kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag!

Bekijk onze top 25 laminaat vloeren

Bodemprijzen! Wij checken altijd de huidige internet prijzen.

Bekijk de laminaat vloeren

Toch nog hulp nodig?

Neem contact met ons op voor de laagste prijs of bezoek de dichtstbijzijnde vestiging.

Direct contact opnemen Dichtstbijzijnde vestiging