Wij zijn momenteel gesloten.
Laminaat in de keuken? Tips en inspiratie!

Laminaat in de keuken? Tips en inspiratie!

18 Oktober 2019 • Laminaat vloeren

Laminaat in de keuken? Tips en inspiratie! 

We zien steeds vaker dat mensen gaan voor een open ruimte wat betreft woonkamer en keuken. Wanneer er gekozen wordt voor een open keuken is de vloer een belangrijk punt.

Vele mensen kiezen voor een laminaat vloer, goede keuze! Maar er zijn wel enkele zaken waar rekening mee gehouden moet worden. 

Vloer in de keuken, laminaat is een goede optie

Laminaat is een goede optie voor in de keuken. Wel zijn er enkele punten waar op gelet moet worden wanneer je een laminaat vloer gaat uitzoeken. Om een handje te helpen hebben we enkele zaken onder elkaar gezet waar op gelet moet worden en welk laminaat geschikt is. 

Waterbestendig 

In de keuken wordt gekookt, gebakken, handen gewassen en afgewassen, wanneer deze handelingen veel voorkomen is het belangrijk dat de vloer tegen vocht en water kan. Gelukkig hebben we een ruim aanbod laminaat vloeren wat tegen water kan. 

Bij ons zijn waterbestendige vloeren te herkennen aan een Hydroseal sticker, wanneer een vloer deze sticker heeft kan hij tegen geringe hoeveelheid water. Goede laminaat vloeren voor in de keuken zijn de vloeren van Quickstep, deze zijn waterbestendig, dus ideaal!

quickstep keuken 01

 

Krasbestendig 

In een keuken wil er nog wel eens iets vallen, of er wordt gesleept met eetkamerstoelen. Krasbestendig laminaat is dan zeker een vereiste. Hierdoor kan de vloer tegen een stootje en is het niet erg wanneer er een keer iets over de grond sleept of erop valt. Wanneer de keuze voor een krasbestendige vloer gemaakt wordt raden we aan om naar onze serie van Parador vloeren te kijken, deze zijn kwalitatief zeer goed en ook nog eens krasbestendig.

parador keuken 01

 

Intensief gebruik 

Wanneer een vloer intensief gebruikt wordt is de gebruiksklasse ook een puntje om op te letten. gebruiksklasse 32/A4 is een goede klasse om vanuit te gaan, deze gebruiksklasse en hoger zijn zeer geschikt voor een keukenvloer omdat ze tegen een stootje kunnen. De vloeren van zowel Parador, Quickstep en Egger 8 mm zijn hier geschikt voor. 

egger laminaat keuken2

 

Inspiratie nodig?

Een laminaat is dus ideaal in de keuken wanneer u rekening houdt met bovenstaande punten. Benieuwd wat voor soort laminaat bij uw keuken past? We geven hieronder alvast wat inspiratie!


keuken laminaat idee 12

Veel mensen denken dat een houtlook niet samen gaat wanneer er gekozen is voor een houten keuken, niets is minder waar! De foto hierboven is het bewijs.


keuken vloer inspiratie 11

Het combineren van hout, een vloerkleed en verschillende kleuren stoelen creëert een sfeervol en gezellig effect.betonlook keuken vloer

Een betonlook laminaat geeft een industriële en moderne uitstraling in een woonkeuken!

 

keuken vloer inspiratie

Een donkere laminaat vloer geeft een warme uitstraling en zorgt ervoor dat een lichte of gekleurde keuken er extra uitspringt, deze vloer is super vindt u ook niet? Verder raden we aan om bij een grote ruimte een lange plank te gebruiken, dit zorgt voor een ruimtelijke en rustig effect.


keuken laminaat idee 02

Een landelijke maar toch moderne keuken is tegenwoordig erg populair, door hout te gebruiken in het interieur creëert u sfeer, dit in combinatie met grijs en zwart tinten zorgt voor het moderne effect. 

 

Benieuwd naar ons hele assortiment laminaat of wilt u een van onze vestigingen bezoeken? Bekijk het online. 

We heten u van harte welkom in een van onze winkels, hopelijk tot snel.

 

Bekijk onze laminaat aanbiedingen
Populaire blogs op laminaatenparket.nl
Woonkamer inrichten met een multiplank visgraat!
27 Maart 2020 • Hoofdcategorie
Let op: Gewijzigde openingstijden tot en met 1 juni
16 Maart 2020 • Hoofdcategorie
De juiste vloer kiezen voor uw woning in 5 stappen
29 Oktober 2019 • Hoofdcategorie