Wij zijn momenteel gesloten.
Laminaat verven in 5 stappen

Laminaat verven in 5 stappen

16 Augustus 2019 • Laminaat vloeren

Bent u uitgekeken op uw laminaatvloer? Of heeft u al jarenlang van uw vloer geprofiteerd en begint uw vloer slijtage te vertonen? Wellicht denkt u er dan aan om uw laminaatvloer te verven. Bij het verven van laminaat komt echter veel kijken, wij adviseren u daarom graag zodat u niet alleen de beste keuze kunt maken, maar u ook een mooie vloer als eindresultaat overhoudt.

 

Laminaatvloer verven

Als u uw vloer een nieuwe kleur wilt geven of als uw laminaat aan vervanging toe is, kan een nieuwe verflaag een oplossing bieden. Het is ook een logische gedachte om uw laminaat in een nieuwe kleur te willen schilderen. Wij willen u er echter op attenderen dat dit een zeer ingewikkeld proces is waarbij het resultaat niet altijd de gewenste look & feel geeft. In principe raden wij het daarom altijd af, het is namelijk ook een riskante optie waarmee de conditie van uw laminaat niet alleen nog verder achteruitgaat – uw laminaat zal ook meer onderhoud vergen. 

Ons advies is daarom om altijd eerst te kijken naar een nieuwe laminaatvloer. Qua budget hoeft dit namelijk helemaal niet veel te kosten. En qua hoeveelheid werk zal het vaak alleen maar tijd en inspanning schelen, helemaal als u kiest voor een legservice. Ons team staat u graag te woord om uw specifieke situatie te bekijken. 

Heeft u een houten vloer? Dan is het schilderen van uw vloer wél een goede optie, bekijk onze blog voor meer informatie.

 

laminaat aanbiedingen

Vind hier de mooiste aanbiedingen van laminaat vloeren inclusief legservice! 

 

 

Stappenplan laminaat schilderen

Kiest u er toch voor om uw laminaat te schilderen? Houd u er dan rekening dat dit minimaal een week van uw tijd in beslag zal nemen. Wij willen uiteraard wel dat u een zo optimaal mogelijk eindresultaat behaalt. Daarom hebben wij in deze blog een stappenplan opgesteld om u een eindje op weg te helpen en de klus wat te vergemakkelijken.

 

1. Maak de laminaatvloer schoon

Begin bij stap één en maak de vloer leeg. Voor de zware meubelen kunt u gebruik maken van viltjes. Plak deze onder de poten van de meubelen en schuif de meubelen rustig de kamer uit. Zorg dat de vloer volledig leeggeruimd is en stofzuig vervolgens grondig elk hoekje en plekje van de kamer. Het is belangrijk dat ook de plinten hierbij niet worden vergeten.

 

2. Ontvet de laminaatvloer

Vervolgens moet de vloer ontvet worden. Doe wat water in een emmer en voeg een dopje allesreiniger toe. Meng dit mengsel grondig en maak de vloerwisser vervolgens vochtig met het mengsel. Ga de hele vloer langs en zorg ervoor dat er geen plekje, ook geen plint, wordt vergeten. Bekijk hier al onze tips om laminaat te reinigen.

 

3. Schuur het laminaat

Deze stap kost misschien nog wel de meeste tijd van allemaal. Nu de vloer is ontvet, moet deze worden geschuurd. Dit kan door middel van een schuurmachine of simpelweg met de hand. Schuur de toplaag van het laminaat af. Dit betekent dat u moet doorschuren tot de vloer wat doffer wordt. Vergeet wederom de plinten niet en ga de hele vloer af. Stofzuig de vloer vervolgens zeer grondig en maak de vloer volledig stofvrij met een vochtige doek.

 

 

4. Breng de primer aan

Wanneer het schuren is gebeurd en de laminaatvloer wederom grondig is gestofzuigd, is het tijd om de grondverf middels een primer aan te brengen. Zorg ervoor dat voordat u begint, de ramen en deuren gesloten zijn om vuil van buitenaf tegen te gaan. Koop een speciale primer die geschikt is voor gladde vloeren. Meestal voldoet een universele primer. Laat de laag goed drogen.

 

5. Het laminaat verven

Nadat de primer is opgedroogd, is het tijd om de eerste laag verf aan te brengen. Zorg ervoor dat ramen en deuren nog steeds gesloten zijn. Laat de eerste laag verf goed drogen en schuur deze vervolgens voorzichtig. Dit zorgt ervoor dat de volgende verflaag beter zal hechten. Maak de ruimte weer volledig stofvrij alvorens u de tweede laag verf aanbrengt. Na twee lagen verf is het resultaat al voldoende, maar drie lagen verf zorgt voor het beste resultaat. Schuur hiervoor voorzichtig de tweede laag nadat deze droog is en maak alles weer stofvrij. Breng vervolgens de derde laag aan, laat deze goed drogen en uw laminaatvloer is geverfd.

 

 

Laminaat verven uitbesteden

Het verven van uw laminaat kan een tijdrovende klus zijn. Wanneer u hier geen tijd voor heeft of hier de middelen niet voor heeft, zijn er ook andere oplossingen. Zo kunt u ook een nieuw laminaat aanschaffen. Dat scheelt u al veel werk in plaats van uw laminaat te schilderen en qua budget is er ook voor ieder een gepast aanbod. Kijkt u bijvoorbeeld eens bij onze laminaat aanbiedingen. Laminaat is te verkrijgen in ontelbaar veel verschillende motieven en kleuren. Hierdoor is er voor iedereen een geschikte laminaat vloer te vinden.

 

Benieuwd naar alle mogelijkheden? Neem gerust contact op met onze specialisten of kom langs in een van onze filialen. Wij helpen u graag!

 

Bekijk onze laminaat aanbiedingen
Populaire blogs op laminaatenparket.nl
Woonkamer inrichten met een multiplank visgraat!
27 Maart 2020 • Hoofdcategorie
Let op: Gewijzigde openingstijden tot en met 1 juli
16 Maart 2020 • Hoofdcategorie
De juiste vloer kiezen voor uw woning in 5 stappen
29 Oktober 2019 • Hoofdcategorie