Bel voor de laagste prijzen naar uw dichtstbijzinde vestiging
Vandaag zijn wij geopend van 08:00 uur tot 19:00 uur.
Welke soorten laminaat zijn geschikt voor vloerverwarming?

Welke soorten laminaat zijn geschikt voor vloerverwarming?

16 April 2018 • Hoofdcategorie

Laminaat is tegenwoordig één van de meest gebruikte vloerbedekkingen. Dat is niet zo vreemd, een laminaatvloer kent immers veel verschillende voordelen. Maar als u een huis met vloerverwarming hebt, kunt u dan wel een laminaatvloer leggen?

Gelukkig wel, alhoewel er wel wat voorwaarden aan verbonden zijn. In deze blog leggen we uit welke laminaat geschikt is voor vloerverwarming, en waar u op moet letten als u laminaat op een vloerverwarming wilt leggen.

Laminaatvloer

Laminaat kent vele voordelen. Zo is een laminaatvloer enorm makkelijk schoon te houden. Erg handig als u bijvoorbeeld jonge kinderen over de vloer heeft of last heeft van een stofallergie. Daarnaast ziet een laminaatvloer er ook erg mooi uit, er zijn zoveel varianten dat er voor elke kamer wel een laminaatsoort is.

Zelfs het leggen van een laminaatvloer hoeft niet lastig te zijn. U kunt het natuurlijk zelf doen, of u kunt gebruik maken van de Laminaat en Parket legservice. Wij nemen dan alle zorgen uit handen en leggen de laminaatvloer op de vloerverwarming.

Sokken op laminaat met vloerverwarming

Laminaat voor vloerverwarming

Een ander voordeel van is dat veel laminaatvloeren te combineren zijn met vloerverwarming, dit geldt echter niet voor alle laminaat. Een belangrijke voorwaarde is dat de warmteweerstand van het laminaat en de ondervloer niet hoger is dan 0.1R. Anders houdt de vloer te veel warmte tegen en betaalt u zich blauw aan stookkosten.

Ten tweede is het ook verstandig, alhoewel niet noodzakelijk, om smalle planken te nemen. Brede laminaatplanken zijn namelijk gevoeliger voor vervorming en kromtrekking.

Houd uw laminaat mooi

Als u een vloerverwarming heeft zijn er een paar dingen waar u extra rekening mee moet houden als u lang wilt blijven genieten van uw laminaat. Ten eerste is het belangrijk dat u de vloerverwarming niet te heet zet. Laminaatvloeren die geschikt zijn voor vloerverwarming zijn meestal vrij dun, daardoor kunnen ze kromtrekken bij te hoge temperaturen.

Behalve dat u de temperatuur niet te hoog moet zetten, is het ook niet goed voor uw laminaat als de temperatuur te veel schommelt. Natuurlijk zult u per seizoen een andere temperatuur hanteren, maar meermaals per dag de temperatuur van uw vloerverwarming aanpassen is niet wenselijk.

Ten slotte heeft ook uw inrichting invloed op de kwaliteit en houdbaarheid van uw vloer. Zo kan een dik vloerkleed of tapijt bijvoorbeeld warmte onder zich vasthouden, waardoor de vloer op die plekken krom kan trekken.

Laminaat en vloerverwarming prijs

Het mooie van laminaat is dat u een prachtige vloer kunt hebben voor een relatief zacht prijsje. Ook laminaat wat geschikt is voor een vloer met vloerverwarming hoeft niet veel te kosten. Zo zijn laminaatvloeren voor vloerverwarming al te krijgen vanaf €8,95 per vierkante meter.

Als u nog geen vloerverwarming heeft liggen, komen daar uiteraard nog de kosten van de verwarming bij. Deze verschillen per situatie en vloerverwarmingspecialist.

Prijs van vloerverwarming

Laat u adviseren

Wij begrijpen dat het lastig kan zijn om een beslissing te maken omtrent de laminaat vloeren en vloerverwarming. Wij helpen u daarom graag en kunnen u hierover goed adviseren. Neem telefonisch contact met ons op of kom langs in een van onze filialen!

Volg ons op Facebook
Populaire blogs op laminaatenparket.nl
Houten vloer met brede planken: 6 voorbeelden
27 September 2018 • Hoofdcategorie
Houten vloer reinigen met groene zeep: hoe ga je te werk?
18 September 2018 • Hoofdcategorie