100.000 m2 op voorraad
Vanaf €250,- gratis bezorgd
Voordelig & vakkundig
De laagste prijs garantie
4.89/5.00 Uitstekend

Levensduur houten vloer: hoeveel jaar gaat mijn vloer mee?

24 april, 2023 · Hoofdcategorie

‘Gaat een houten vloer lang mee?’ Dat is een vraag die wij bij vaak voorbij zien komen. Het antwoord hierop is ja. De levensduur van een houten vloer varieert tussen de 15 jaar tot 40 jaar. Dit is afhankelijk van onderhoud, dikte van de toplaag en gezinsgrootte. Je kunt de levensduur de houten vloer zelfs nog verlengen. Hoe? In deze blog lees je er alles over.

Levensduur houten vloer verlengen

Een goed onderhouden houten vloer kan jarenlang mee gaan. Soms tot maarliefst 100 jaar! Het unieke van een houten vloer is dat het de enige echt duurzame vloer is, omdat het met verloop van tijd alleen maar mooier wordt. Daarnaast kun je altijd nog je houten vloer schuren, bewerken of voorzien van een nieuwe afwerking om het zo een totaal nieuwe uitstraling te geven. 

Houten vloer verzorgen

De gebruiksintensiteit heeft invloed op hoe lang jouw vloer mee gaat. Zo zal bijvoorbeeld de vloer van de woonkamer zwaarder worden belast dan de vloer van de slaapkamer. Daarom is goed onderhoud van belang om ervoor te zorgen dat een houten vloer zo lang mogelijk mee gaat. Dit doe je door de juiste onderhoudsproducten te gebruiken. Zoals wax, olie of lak. Mocht de vloer dan nat worden, is dat nog geen grote ramp. Meer weten over onderhoud van je houten vloer? Klik dan hier!

Bodemprijzen! Wij checken de huidige internet prijzen.

Dikte van de vloer

Hoeveel mm dik jouw vloer is heeft invloed op de levensduur van de vloer. Hoe dikker de vloer, des te vaker je vloer geschuurd kan worden. Zo kan de vloer nog langer mee gaan. Gemiddeld genomen kan een houten vloer tot 4 keer worden geschuurd.

Tips en advies

Als het goed is heb je nu een helder idee van hoe lang jouw nieuwe houten vloer mee gaat. Heb je toch nog vragen of advies nodig? Dan kun je altijd contact opnemen met ons. Voor persoonlijk advies van onze specialisten kunt u natuurlijk ook langskomen bij een van onze showrooms.


Bekijk onze top 25 laminaat vloeren

Bodemprijzen! Wij checken altijd de huidige internet prijzen.

Bekijk de laminaat vloeren

Toch nog hulp nodig?

Neem contact met ons op voor de laagste prijs of bezoek de dichtstbijzijnde vestiging.

Direct contact opnemen Dichtstbijzijnde vestiging