100.000 m2 op voorraad
Vanaf €250,- gratis bezorgd
Voordelig & vakkundig
De laagste prijs garantie
4.89/5.00 Uitstekend

Wat is duurder: Laminaat, PVC vloer of houten vloer?

24 april, 2023 · Hoofdcategorie
Toe aan een nieuwe vloer of betrekt u binnenkort een nieuwe woning? Dan is het goed om u te oriënteren op de mogelijkheden. En mogelijkheden zijn er. Enkele voorbeelden van populaire vloeren zijn laminaat, PVC of houten vloeren. Iedere vloer heeft zijn eigen kenmerken, vergelijken is dus een must als u een weloverwogen keuze gaat maken.

Bij de keuze voor een nieuwe vloer speelt het financiële plaatje vanzelfsprekend een belangrijke rol. Een vloer kan wel mooi zijn en perfect aansluiten bij al uw wensen, u moet wel de middelen hebben om de vloer te kunnen betalen.

Wat kost een houten vloer? En wat zijn de gemiddelde prijzen? Om u inzicht te geven in de mogelijkheden en de bijbehorende prijzen zetten we een drietal populaire vloeren voor u op een rij:

Houten vloer

Hoewel sommige laminaat en PVC vloeren bijna niet van echt hout te onderscheiden zijn, blijft het echte werk toch het meest authentiek. Een echte houten vloer geeft u een bepaald gevoel dat u niet vindt bij andere vloerbedekkingen. Door het grote aanbod aan verschillende houtsoorten is er voor iedere smaak wel een geschikte vloer te vinden.

Een houten vloer kent natuurlijk ook nadelen. Zo kan een vloer van hout krimpen of juist uitzetten. Wanneer het droog is zal de vloer krimpen, terwijl het hout uitzet bij warm en vochtig weer. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het leggen van de vloer. Een vloer van echt hout heeft vaak ook meer onderhoud nodig, maar gaat daardoor wel heel lang mee.

Wat kost een houten vloer?

Een vloer van echt hout is natuurlijk kostbaarder dan een vloer van PVC of laminaat. De prijs verschilt per merk- en houtsoort, maar reken erop dat een houten vloer tussen de 30 en 80 euro per vierkante meter kost. Houten vloeren zijn daarmee gemiddeld gezien een stuk duurder dan laminaat of PVC vloeren, maar u kunt het natuurlijk zo gek maken als u zelf wilt.


Vind hier de mooiste aanbiedingen van houten vloeren inclusief legservice!

Laminaatvloer

Wanneer u op zoek bent naar een vloer die gemakkelijk te onderhouden is, dan is een laminaatvloer een uitstekende keuze. Laminaat staat bekend als makkelijk te leggen en onderhouden. Een laminaatvloer geeft dezelfde uitstraling als een parket vloer, maar kent een aantal praktische voordelen.

Het aantal verschillende soorten laminaatvloeren dat op de markt is te vinden, wordt elke dag groter. Iedere kleur en structuur is te verkrijgen, waardoor de keuze groot is. Hoe de inrichting van uw woning er ook uitziet, er is altijd wel een laminaatvloer te vinden die goed bij uw stijl past.


Vind hier de mooiste aanbiedingen van laminaat inclusief legservice!

Wat kost een laminaatvloer?

Een laminaatvloer is niet alleen praktisch, maar ook betaalbaar. Een laminaatvloer kost een stuk minder dan een houten vloer. Voor 10 euro per vierkante meter heeft u al een mooie laminaatvloer. De duurdere laminaatvloeren kosten rond de 30 euro per vierkante meter. Een laminaatvloer is daarmee een stuk goedkoper dan een houten vloer.

PVC vloer

PVC vloeren zijn houtvrije parketvloeren die worden gemaakt van kunststof. Een PVC vloer heeft vaak een strakke uitstraling en kent meerdere praktische voordelen. Niet voor niets worden PVC vloeren steeds populairder. Ze zijn duurzaam, kwalitatief goed en makkelijk in onderhoud. Bovendien zijn PVC vloeren goed te gebruiken in combinatie met vloerverwarming.

Door nieuwe technieken zijn PVC vloeren amper meer van echt hout te onderscheiden. Dat is voor veel mensen dan ook de reden om te kiezen voor een PVC vloer. Uiteraard zijn ook PVC vloeren er in alle soorten en maten, voor ieder wat wils dus!

​PVC vloer prijzen

Benieuwd naar wat een PVC vloer kost? Een PVC vloer is gemiddeld genomen goedkoper dan een houten vloer en iets duurder dan een laminaatvloer. De prijzen lopen uiteen, want er valt veel te kiezen. Vanaf 20 euro per vierkante meter kunt u al een PVC vloer aanschaffen.

Prijs PVC vloer visgraat

Een visgraat geeft uw kamer een prachtige en authentieke uitstraling. Ook zorgt het voor een extra luxe stijl. PVC visgraat vloeren zijn al verkrijgbaar vanaf €36,95 per vierkante meter!

Kosten PVC vloer leggen

De kosten van het leggen van een PVC vloer zijn erg verschillend. Dit hangt af van de vloer en van de oppervlakte van de ruimte waar de vloer gelegd moet worden. Deze vloer van Vivafloors is van goede kwaliteit, wordt volledig bij u thuis bezorgd en gelegd, inclusief primeren, egaliseren en verlijmen. U hoeft zelf dus helemaal niets meer te doen.


Vind hier de mooiste aanbiedingen van PVC vloeren inclusief legservice!

Een nieuwe vloer aanschaffen

In deze blog hebben we u meer verteld over verschillende vloeren. We hebben de verschillen tussen laminaat, PVC en houten vloeren besproken. Ook hebben we gekeken naar wat een houten vloer kost in vergelijking met de andere soorten vloeren.

Bent u toe aan een nieuwe vloer en geïnspireerd geraakt door deze blog? Laminaat en Parket is specialist op het gebied van vloeren en we helpen u dan ook graag verder. We hebben een ruim assortiment aan houten, laminaat en PVC vloeren in verschillende prijsklassen. Neem vooral eens een kijkje op onze website en laat het ons weten als u nog verdere vragen heeft.

Inspiratie nodig voor uw nieuwe vloer? Bekijk hier ons aanbod!

Bekijk onze top 25 laminaat vloeren

Bodemprijzen! Wij checken altijd de huidige internet prijzen.

Bekijk de laminaat vloeren

Toch nog hulp nodig?

Neem contact met ons op voor de laagste prijs of bezoek de dichtstbijzijnde vestiging.

Direct contact opnemen Dichtstbijzijnde vestiging