100.000 m2 op voorraad
Vanaf €250,- gratis bezorgd
Voordelig & vakkundig
De laagste prijs garantie
4.89/5.00 Uitstekend

PVC vloer leggen op ondervloer? Zo doe je dat!

24 april, 2023 · PVC vloeren
Een PVC vloer wordt met de dag populairder. De vloer kent vele voordelen en is geschikt voor vrijwel elke woning. PVC vloeren zijn er in verschillende soorten en maten en daardoor is het aanbod ook nog eens groot. U wilt natuurlijk geen problemen bij de aanleg van een PVC vloer en daarom geven wij u in deze blog een paar tips voor het leggen van een PVC vloer op een ondervloer.

Voordelen PVC vloer

Zoals gezegd kent een PVC vloer vele voordelen. Zelfs een PVC vloer in een appartement is mogelijk. Een PVC vloer dempt geluid. Hierdoor wordt PVC ook vaak gebruikt om de trap mee te bekleden. Een PVC vloer is bovendien sterk, heeft een lange levensduur, kan goed tegen vocht en is daarnaast ook nog eens makkelijk te onderhouden.

Een PVC vloer is verkrijgbaar in vele patronen, vochtbestendig en eenvoudig te leggen. Daarnaast is een PVC vloer geschikt voor vloerverwarming. Geen wonder dus dat deze vloer steeds vaker gekozen wordt.

PVC vloer en de ondervloer

Voor een PVC vloer is niet altijd een speciale ondervloer nodig. Wel is een ondervloer altijd aan te raden omdat dit voor meer stevigheid en minder geluidsoverlast zorgt. PVC vloeren met een kliksysteem worden vrijwel altijd op een ondervloer gelegd, maar voor zwevende PVC vloersystemen is dit niet altijd nodig.

Wanneer er een ondervloer nodig is voor uw PVC vloer heeft deze ondervloer wel een grote invloed op het eindresultaat. Alleen bij PVC vloeren met een kliksysteem is er geen volledig vlakke ondergrond nodig. Bij alle andere soorten PVC vloeren is het uiterst belangrijk dat de ondervloer volledig vlak is. Bij oneffenheden in de PVC vloer kunnen er al snel problemen ontstaan bij de aanleg van de PVC vloer.

Stappenplan PVC vloer leggen op ondervloer

1. Een vlakke ondervloer

Zonder vlakke ondervloer zou de PVC vloer binnen enkele weken al omhoog kunnen komen of bol komen te staan. Daarom moet de ondervloer volledig vlak zijn, zodat u vele jaren plezier heeft van uw PVC vloer. Om de ondervloer volledig vlak te maken moet deze geëgaliseerd worden.

Na het egaliseren moet de ondervloer minstens een dag drogen. Daarna kan de vloer geschuurd, gestofzuigd en gedweild worden. Uw ondervloer is nu volledig vlak en klaar voor de aanleg van een PVC vloer.

2. Meet de ruimte op

Het is belangrijk om de ruimte zorgvuldig op te meten zodat je later niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Het is aan te raden om wat meer PVC planken aan te schaffen dan benodigd. Dit is handig voor als er iets fout gaat en een plank niet meer te gebruiken is.

Wanneer er één plank kapot gaat in uw vloer kunt u gewoon die ene plank vervangen en de rest laten liggen. Hierdoor zal het teveel bestelde planken uiteindelijk toch nog wel van pas komen. Het is daarom dus handig om wat meer vierkante meter vloer te kopen dan nodig is.

PVC vloer op ondervloer

U heeft nu een PVC vloer op een ondervloer gelegd! Ook wanneer het niet noodzakelijk is bij vloeren met een kliksysteem, is het toch aan te raden om hier ook gebruik te maken van een ondervloer. Hierdoor heeft u minder last van geluidsoverlast en de vloer ligt beter waardoor u er jaren plezier van zult hebben. Bent u nou niet zo handig of heeft u geen tijd om zelf een PVC vloer aan te leggen? Dan biedt onze legservice uitkomst.

Onze specialisten zullen dan voor u de vloer leggen. Wij leggen uw vloer vakkundig en snel. Dit bespaart u tijd en zo weet u zeker dat de vloer goed gelegd wordt. Wilt u meer informatie of heeft u een vraag? Neem dan gerust contact op met ons. Wij helpen u graag verder.

3. PVC vloer op ondervloer leggen

Meet en snij de benodigde PVC delen af. Bij een PVC vloer met lijm smeert u eerst wat lijm op de ondervloer. Doe dit zorgvuldig, smeer niet te veel en smeer alleen lijm op de plek waar u de eerste plank wilt plakken. Als u gelijk lijm smeert op een groter gebied heeft u kans dat deze is opgedroogd voordat u de plank wilt plaatsen. Druk de plank stevig aan zodat de lijm zich goed hecht.

Bij een kliksysteem kunt u de planken eenvoudig in elkaar liggen. Het werkt hetzelfde als de aanleg van laminaat. Afhankelijk van het gewenste patroon dat u wilt hebben kunt u eenvoudig de planken in elkaar klikken. Vergeet niet om afstandhouders te plaatsen tussen de muur en de vloer. Dit is aan het einde nodig voor de plinten.

Zoekt u een nieuwe PVC vloer? Bekijk hier ons aanbod!

Bekijk onze top 25 laminaat vloeren

Bodemprijzen! Wij checken altijd de huidige internet prijzen.

Bekijk de laminaat vloeren

Toch nog hulp nodig?

Neem contact met ons op voor de laagste prijs of bezoek de dichtstbijzijnde vestiging.

Direct contact opnemen Dichtstbijzijnde vestiging