100.000 m2 op voorraad
Vanaf €250,- gratis bezorgd
Voordelig & vakkundig
De laagste prijs garantie
4.89/5.00 Uitstekend

PVC vloer zonder schadelijke stoffen: Let op deze zaken!

24 april, 2023 · Hoofdcategorie
 Wilt u een PVC vloer laten leggen in uw woning? Ga dan op zoek naar een vloer zonder schadelijke stoffen. Er zit namelijk verschil in de kwaliteit van verschillende PVC vloeren. Tijdens het produceren van PVC vloeren worden er soms weekmakers gebruikt die ervoor moeten zorgen dat het PVC soepel blijft. Deze PVC weekmakers bevatten mogelijk schadelijke stoffen voor uw gezondheid en het milieu. In deze blog vertellen we u meer over de schadelijke stoffen in PVC en noemen we waar u op moet letten!

PVC vloer

Het grootste verschil ten opzichte van laminaat is de samenstelling. Waar laminaat bestaat uit samengeperste lagen, is een PVC vloer een vorm van vloerbedekking die voornamelijk bestaat uit het kunststof materiaal thermoplast. PVC is een afkorting voor polyvinylchloride. Dit is gelijk een van de voordelen van een PVC vloer: de sterke kunststof in een PVC vloer stabiel en geluiddempend. De vloer kan goed tegen vocht en is makkelijk schoon te maken.

Bent u op zoek naar een onderhoudsvriendelijke vloer? Dan is een PVC vloer de juiste keuze.

PVC schadelijk

Wist u dat PVC vloer giftig kan zijn? Dit komt door een aantal schadelijke stoffen die PVC weekmakers kunnen bezitten. Vooral wanneer u kleine kinderen heeft die veel contact hebben met de vloer, wilt u er zeker van zijn dat de PVC vloer veilig is en geen schadelijke stoffen bevat. Mogelijk schadelijke stoffen in PVC die nadelig zijn voor de gezondheid zijn:

Formaldehyde
Zware metalen
Ftalaat (stof in de weekmakers)

Wilt u er zeker van zijn dat uw PVC vloer geen schadelijke stoffen bevat? Dan kunt u op onze website kijken voor meer informatie of langskomen in een van de showrooms. Onze PVC vloeren zijn namelijk allemaal uitvoerig getest.

Bodemprijzen! Wij checken de huidige internet prijzen.

PVC vloeren nadelen gezondheid

Wanneer u een PVC vloer van mindere kwaliteit heeft gekocht en gelegd, kunnen er na verloop van tijd schadelijke stoffen vanuit de vloer in de omgeving komen. Deze stoffen kunnen negatieve effecten hebben op het milieu en op de gezondheid van de mensen in de ruimte waar de vloer is gelegd.

Een ander signaal waar u op kunt letten, is de emissiewaarde van een PVC vloer. Emissie is de uitstoot van vluchtige stoffen die vrijkomen in het binnenklimaat waardoor er schadelijke stoffen in de lucht kunnen komen. Zorg voor een lage emissiewaarde, dan is er een minimale impact op de luchtkwaliteit van uw huis.

Ten slotte is het belangrijk om de vloer goed te onderhouden en reinigen om deze veilig en schoon te houden. Hier vertellen we u hieronder meer over.

PVC vloeren onderhoud

Wanneer u een PVC vloer zonder schadelijke stoffen heeft aangeschaft, is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Zo blijft de vloer goed en kunt u er langer van genieten!

Het schoonmaken van een PVC vloer is eenvoudig. U kunt het beste regelmatig stofzuigen om het vuil te verwijderen. Wanneer u de vloer gaat dweilen, kunt u beter geen allesreiniger of zeep gebruiken. Dit laat strepen achter die zorgen voor doffe plekken op de vloer.

Wat betreft onderhoud is het verstandig om jaarlijks een nieuwe waslaag aan te brengen. Hiermee voorkomt u krassen en blijft de vloer langer mooi. Daarnaast is het aan te raden om vilten of doppen onder de poten van de meubels aan te brengen.

PVC schadelijk?

Let er bij het aanschaffen van een PVC vloer dus op dat deze geen schadelijke stoffen bevat. Zorg vervolgens voor goed onderhoud, zodat u zo lang mogelijk van uw vloer kunt genieten. Wilt u meer informatie over PVC vloeren of twijfelt u om een PVC vloer aan te schaffen? Kom langs in een van onze showrooms. Wij voorzien u graag van de nodige informatie!


Bekijk onze top 25 laminaat vloeren

Bodemprijzen! Wij checken altijd de huidige internet prijzen.

Bekijk de laminaat vloeren

Toch nog hulp nodig?

Neem contact met ons op voor de laagste prijs of bezoek de dichtstbijzijnde vestiging.

Direct contact opnemen Dichtstbijzijnde vestiging