Bel voor de laagste prijzen naar uw dichtstbijzinde vestiging
Wij zijn gesloten, maar u kunt tot 22.00 uur bellen.
PVC vloeren: Alle voor- en nadelen op een rij

PVC vloeren: Alle voor- en nadelen op een rij

11 Mei 2018 • PVC vloeren

U wilt graag een nieuwe vloer in uw woning of gaat binnenkort verhuizen. Daarom bent u op zoek naar een geschikte vloer. Hier en daar ziet u verhalen voorbij komen over een PVC vloer. Waar de één het een fantastische vloer vindt, hoort u van een ander dat er ook wat mindere kanten aan zitten. Om u meer duidelijkheid te geven, gaan we het in deze blog hebben over de voor- en nadelen van een PVC vloer. Zo kunt u de juiste keuze maken voor uw woning!

Wat is een PVC vloer?

Laten we het eerst hebben over wat een PVC vloer precies is. Een PVC vloer is een houtvrije vloer. Deze parketvloer wordt gemaakt van kunststof en bevat verschillende lagen PVC. De vloer is dankzij de huidige technieken bijna niet van een echte houten vloer te onderscheiden.

pvc vloer

PVC vloeren nadelen

Om u een eerlijk beeld te geven van een PVC vloer, beginnen we met de nadelen. U kunt dan zelf beslissen of deze opwegen tegen de voordelen en beoordelen of een PVC vloer bij uw situatie past. Wanneer u kiest voor een PVC vloer moet u rekening houden met de volgende aspecten.

Niet de goedkoopste vloer

Een PVC vloer is duurder dan een laminaatvloer. Hier krijgt u natuurlijk wel kwaliteit voor terug. Heeft u echter een klein budget? Dan is een PVC vloer misschien minder geschikt.

Egale ondervloer vereist

Wanneer u kiest voor een PVC vloer moet u er rekening mee houden dat de ondervloer egaal moet zijn. Een PVC vloer is namelijk erg dun waardoor oneffenheden in de vloer duidelijk te zien zijn. Dit is dus zeker iets om rekening mee te houden.

Kans op beschadigingen

Op een PVC vloer kunnen krassen ontstaan door steentjes of zand, of de nagels van een huisdier. Dit geldt met name voor de goedkope varianten. Wanneer u geen schoenen draagt in huis zal dit niet zo snel gebeuren. Doet u dit wel, dan kunt u beter kiezen voor een wat duurdere PVC vloer van hoge kwaliteit.

pvc vloer nadelen

PVC vloeren voordelen

Gelukkig heeft een PVC vloer veel meer voordelen dan nadelen. Hieronder vindt u de voordelen van een PVC vloer.

Gaat lang mee

Een PVC vloer is een stuk sterker dan laminaat of vloeren van vinyl. De vloer is ijzersterk en gaat daarom jarenlang mee. Door de goede slijtlaag zullen er nauwelijks beschadigingen ontstaan.

Eenvoudig te onderhouden

Een PVC vloer heeft een glad vloeroppervlak. Hierdoor kan het goed tegen vocht en is het makkelijk schoon te maken. Dit kan eenvoudig door regelmatig te stofzuigen of dweilen zonder reinigingsmiddel.

Geluiddempend

PVC vloeren staan er om bekend zeer geluiddempend te werken. Wanneer u in een tussenwoning woont is het dus erg geschikt. Het materiaal absorbeert het geluid waardoor het zowel omgevings- als contactgeluiden verminderd.

Warmte absorberend

PVC vloeren hebben de unieke eigenschap om zich aan te passen aan de temperatuur van de omgeving. Wanneer een ruimte warm is, wordt de warmte geabsorbeerd en zal de vloer ook warm aanvoelen.

Geschikt voor vloerverwarming

Een PVC vloer is zeer geschikt voor vloerverwarming. Het uiterlijk van de vloer verandert niet door warmte of vocht omdat een PVC vloer vrij dun is. Hierdoor hoeft u niet bang te zijn voor beschadigingen aan uw vloer door vloerverwarming.

Geen platte plinten nodig

Een PVC vloer kan strak tegen de muur of met een staande plint gelegd worden. Hierdoor zijn er geen platte plinten nodig voor de afwerking van de vloer. Dit scheelt veel werk en hierdoor kan een PVC vloer eenvoudig worden gelegd.

Makkelijk te vervangen

Mochten er na een tijdje een aantal beschadigingen zijn ontstaan op de vloer, dan is een deel van de PVC vloer makkelijk te vervangen. De strook met de beschadiging kan namelijk individueel worden vervangen. Zo hoeft u niet de hele vloer te vervangen wanneer er een klein stukje beschadigd is.

pvc vloer voordelen

 

Groot aanbod PVC vloeren

Er zijn dus duidelijk een stuk meer voor- dan nadelen wanneer u kiest voor een PVC vloer. Hopelijk kunt u met deze informatie een goede keuze maken voor een vloer die het beste bij u past! Wilt u persoonlijk advies of een aantal PVC vloeren bekijken? Neem dan contact met ons op of kom langs in een van onze filialen.

 

Bekijk onze pvc aanbiedingen
Populaire blogs op laminaatenparket.nl
Houten vloer schuren en lakken: wat heeft u nodig?
24 Januari 2019 • Houten vloeren
Laminaat reinigen: groene zeep, stoom of soda?
21 Januari 2019 • Laminaat vloeren
Houten vloer isoleren: waar op letten?
19 Januari 2019 • Houten vloeren