Wij zijn momenteel gesloten.
Scandinavisch interieur: welke vloer past hierbij?

Scandinavisch interieur: welke vloer past hierbij?

12 November 2018 • Hoofdcategorie

Heeft u de wens om uw huis in Scandinavische sferen te brengen? Dan is de vloer hierbij een belangrijk onderdeel. We nemen u in deze blog mee in de mooiste Noord Europese woonsferen. Vind hier informatie over de kenmerken van een echt Scandinavisch interieur en welke vloeren hier het beste bij passen.

Scandinavisch interieur kenmerken

De Scandinavische landen staan bekend als bergachtig, rustig en beeldschoon. In de wintermaanden is het lang donker, wat er voor gezorgd heeft dat de Noord Europeanen de huisstijl hier op aan hebben gepast. Hoe hebben ze dat gedaan?

Veel hout

Vloeren, muren, plafonds, tafels, complete keukens en ga zo maar door. Hout is overal te vinden in het Scandinavisch interieur. Alle houtkleuren zijn geschikt, maar als u Scandinavië echt in huis wilt halen, dan kiest u voor wit hout. Andere zachte kleuren als lichtgrijs en roze zijn ook uitermate geschikt als vloerkleur.  

 modern scandi interior P47NRBH 1

Scandinaviërs zijn gek op hout!

Strak en modern

Noord Europeanen staan niet bekend om hun uitbundigheid en sierlijkheid. Het is een net en beschaafd volk, wat terugkomt in het interieur door de moderne, strakke lijnen. De Scandinaviërs houden de woonstijl zuiver, dus kiezen ze niet voor opvallende accessoires.

Kleine accessoires

Waar ze juist wél voor kiezen zijn de kleine accessoires. Een Scandinavisch interieur kenmerkt zich door nette, opgeruimde kamers. Vroeger waren de huizen in Scandinavië erg klein, waardoor er automatisch weinig ruimte was om spullen op te bergen. Hoewel de huizen inmiddels een flink stuk groter zijn, kiezen de Scandinaviërs er nog steeds voor om ruimtes in te richten die er netjes uitzien, met simpele accessoires dus.

Groen? Jazeker!

De Scandinaviërs houden erg van een strakke, moderne en minimalistische stijl, maar ze zijn gek op planten. Vooral groene planten doen het goed in het lichte interieur. De planten zorgen voor sfeer en brengen het groen van de prachtige Noord Europese bossen in de kamer.

scandanavian4

Mooie, groene planten zijn altijd een goed idee in een Scandinavisch interieur!

 

Natuurlijk licht

Omdat de winters lang zijn en de dagen kort, kiezen de Scandinaviërs ervoor om zoveel mogelijk natuurlijk licht in het huis te laten. In de donkere dagen kunnen ze natuurlijk elk lichtstraaltje gebruiken om het huis te verlichten.

Lichte, zachte kleuren

Zoals hierboven vermeld zijn Scandinavische winters niet voor iedereen weggelegd. Naast de kou wordt het in de wintertijd ook nog eens erg snel donker. Met lichte kleuren en zachte kleuren in het interieur proberen de Scandinaviërs het huis zo lang mogelijk licht te houden.

scandinavisch interieur 3 1

Lichte en zachte kleuren; typisch Scandinavisch!

Verschil tussen Scandinavisch landelijk en modern interieur

Eigenlijk zijn er bij de landelijke en moderne interieurstijlen vooral overeenkomsten. Beide stijlen zijn er rustig, hebben neutrale kleuren, maken gebruik van het groen en licht van de natuur en gebruiken hout, heel veel hout.

Het verschil is dat de landelijke interieurstijl iets huiselijker is dan de moderne stijl. Dit betekent dat de focus iets meer gaat naar het knusse en gezellige in huis. De gebruikte vormen zijn dan ook meer organisch en zijn wat ruwer. De vormen doen denken aan dingen uit de natuur.

De beste vloer voor een Scandinavisch interieur

Nu u de kenmerken van een Scandinavisch interieur kent, is het een stuk makkelijker om hier een vloer bij te kiezen. We geven hieronder drie voorbeelden van vloeren die perfect bij een scandinavisch interieur passen.

Houten vloer Scandinavisch interieur

Als u voor de volle 100% voor een Scandinavisch interieur kiest, dan is een houten vloer de beste keuze. De onderstaande afbeelding is hier een mooi voorbeeld van. De lichte vloer brengt samen met de witte muur en de zachte kleuren van de meubels het Scandinavië-gevoel omhoog. Typisch hierbij is de lege muur met minimalistische accessoires. 

scandanavian3

Licht, rustig en zuiver. Deze vloer is typisch Scandinavisch.

 

Uiteraard kunt u uw Scandinavische interieur ook in de slaapkamer voortzetten. De moderne accessoires in de afbeelding hieronder zijn het bewijs dat een Scandinavisch interieur prachtig in uw slaapkamer past. De simpele accessoires laten samen met de groene planten de kamer heel rein ogen. Het zwart/wit kleed en de lijsten op de muur maken het Scandinavische interieur helemaal af.

scandanavian1

De slaapkamer in Scandinavische stijl? Zo doet u dat!

 

Laminaat vloeren Scandinavisch interieur

Het Scandinavisch modern interieur met laminaat in de afbeelding hieronder is een voorbeeld van hoe het ook kan. De mix tussen zwart en wit komt hier duidelijk naar voren. Een beetje on-Scandinavisch dus. Toch zorgen de strakke lijnen, de lichte uitstraling en de minimalistische elementen ervoor dat de Scandinavische stijl aanwezig is. De lichte laminaatvloer maakt het interieur compleet.

scandinavisch interieur 6 1

Een mix van zwart en wit, on-Scandinavisch?

PVC vloeren Scandinavisch interieur

Ook PVC vloeren lenen zich, zoals te zien is in de afbeelding hieronder, uitstekend voor een Scandinavisch interieur. Deze lichte vloer past feilloos bij de zachte kleuren van de meubels. De kamer oogt rustig, omdat er geen accessoires aan de muur zijn gehangen. Het boekenrek en het de tafel vlakbij de bank maken dat de kamer rustig en sfeervol oogt. Deze typisch Scandinavische vloer is in alle opzichten een aanwinst voor elke Scandinavisch interieur.

scandanavian6

 De lichte vloer samen met de rustige en overzichtelijke indeling maakt deze woonkamer typisch Scandinavisch.

U kunt ook kiezen voor een PVC vloer met een lichtere kleur, zoals in de afbeelding hieronder. De kamer is in dit geval gevuld met meer accessoires dan normaal.  Desalniettemin behoudt de kamer zijn ruimte, omdat de elementen minimalistisch zijn en de witte muren zorgen voor rust. scandanavian5

Een drukke werkkamer, maar toch oogt deze door de lage elementen en eenvoud niet vol.

Advies nodig?

Heeft u naar aanleiding van deze blog vragen of heeft u nog wat meer informatie nodig? Dat is natuurlijk geen enkel probleem. Neem contact met ons op of kom lang bij een van onze vestigingen. We helpen u vrijblijvend met al uw vragen.

Populaire blogs op laminaatenparket.nl
Woonkamer inrichten met een multiplank visgraat!
27 Maart 2020 • Hoofdcategorie
Let op: Gewijzigde openingstijden tot en met 1 juni
16 Maart 2020 • Hoofdcategorie
De juiste vloer kiezen voor uw woning in 5 stappen
29 Oktober 2019 • Hoofdcategorie