100.000 m2 op voorraad
Vanaf €250,- gratis bezorgd
Voordelig & vakkundig
De laagste prijs garantie
4.89/5.00 Uitstekend

Vlekken uit een houten vloer krijgen: wij weten hoe!

24 april, 2023 · Hoofdcategorie
Je houten vloer wil je natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Een vloer mag er geleefd uit zien voor de sfeer, maar je vloer goed onderhouden zorgt ervoor dat vele soorten vlekken vermeden kunnen worden. Voorkomen is beter als genezen maar wanneer het toch vlekken ontstaan op je nieuwe gelakte vloer hebben wij de tips hoe je ze zorgvuldig kan verwijderen. 

Bescherm je mooie eiken vloer!

Een houten geoliede vloer geeft een natuurlijke, warme uitstraling aan je woning. Je wilt je nieuwe vloer natuurlijk zo mooi mogelijk houden, alleen zijn vlekken met verloop van tijd onvermijdelijk. Zeker in ruimtes waarin veel wordt geleefd, zoals de woonkamer. Gelukkig heeft tips om hardnekkige vlekken te verwijderen en je vloer opnieuw laten stralen!

Zwarte vlekken houten vloer

Zwarte vlekken in een houten vloer worden veroorzaakt door schoenen met een donkere of rubberen zool. Gelukkig zijn deze vlekken zelf makkelijk te verwijderen met een gum. Hiervoor gebruik je een witte gum, wrijf deze over de zwarte vlekken. Je zult zien dat de vlekken snel genoeg verdwijnen! Een andere oorzaak van zwarte vlekken in een houten vloer is dat het is ontstaan door een reactie van looizuur in het hout, door bijvoorbeeld: urine, braaksel, bloempotten, waterkringen etc. Denk bijvoorbeeld aan ongelukjes met kleine kinderen of met huisdieren.


Voor het verwijderen van deze zwarte vlekken uit je houten vloer is een onderhoudsproduct op de markt gebracht, genaamd Woca Easy Neutralizer. Woca Easy Neutralizer wordt lokaal op de vloer gesprayd. Je laat het product 30 tot 60 minuten intrekken en neemt het daarna af met een vochtige doek. Indien noodzakelijk de handeling herhalen. Voor een uitgebreidere omschrijving, volg je de aanwijzing op de verpakking.

Witte vlekken in houten vloer

Witachtige vlekken in je vloer worden vaak veroorzaakt doordat er water op de vloer komt en is blijven liggen. Dit komt vaak voor als een vloer opnieuw in de olie gezet is en hier water op komt. Ook dit kun je gemakkelijk zelf oplossen: behandel de vlek opnieuw met olie, even uitpoetsen en de vlek is weg

Vetvlekken houten vloer

Bij Vetvlekken ontstaan vaak in de keuken, door ongelukjes rond het fornuis bijvoorbeeld. Het is voor een houten vloer erg belangrijk om dan zo snel mogelijk te handelen. Als de vetvlek intrekt wordt het moeilijker om de schade te beperken. Wat je het beste kunt doen is de vlek direct behandelen met water en vloerenzeep.

Heb je te maken met hardnekkige vlekken die al de kans hebben gekregen om in te trekken? Gebruik dan een schuursponsje om de vlek weg te schuren, in combinatie met wat zeep. Laat de schuurplek drogen en werk deze bij met originele basisolie in de juiste kleur, zodat het er weer zo uitziet als de rest van de vloer!

Tips en advies

Dat waren onze tips! Als het goed is heb je nu een goed idee over hoe je welke soort vlek uit je mooie houten vloer kunt krijgen. Mocht je toch nog vragen hebben, of gewoon advies nodig van onze specialisten? Neem dan gerust contact met ons op. Het is natuurlijk altijd mogelijk om langs te komen bij één van onze showrooms.

Advies nodig? Neem contact met ons op!

Bekijk onze top 25 laminaat vloeren

Bodemprijzen! Wij checken altijd de huidige internet prijzen.

Bekijk de laminaat vloeren

Toch nog hulp nodig?

Neem contact met ons op voor de laagste prijs of bezoek de dichtstbijzijnde vestiging.

Direct contact opnemen Dichtstbijzijnde vestiging