100.000 m2 op voorraad
Vanaf €250,- gratis bezorgd
Voordelig & vakkundig
De laagste prijs garantie
4.89/5.00 Uitstekend

Welke vloer kan bij vloerverwarming?

24 april, 2023 · Hoofdcategorie

Zeker in deze winterse dagen is vloerverwarming heerlijk. Het is dé uitkomst voor mensen die niet van koude voeten houden. Wil je weten of jouw type vloer op vloerverwarming kan? Of vraag je je af welke vloeren geschikt zijn voor vloerverwarming? In dit blogartikel lees je er alles over!

Waarom vloerverwarming?

Vloerverwarming is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. De oorzaak is onder andere dag vloerverwarming zorgt voor een beter gelijkmatige verwarming in jouw woning dan dat radiatoren doen. Dit zorgt ervoor dat de warmte goed verdeeld wordt, en jouw rekening er een stukje beter uitziet!

Ook heeft vloerverwarming het voordeel dat je niet een cv ketel of radiator in het zicht hoeft te hebben. Hierdoor blijft je interieur mooi en netjes.

Welke vloer in combinatie met vloerverwarming?

Als je je afvraagt welke vloer je kunt combineren met vloerverwarming is het antwoord vrij eenvoudig: een vloer met een lage warmteweerstand is zeer geschikt. Een lage warmteweerstand zorgt ervoor dat jouw vloer gemakkelijk warmte door kan laten. Heb je een vloer met een hoge warmteweerstand, dan is je vloer minder geschikt voor vloerverwarming omdat het opwarmen dan langer duurt.

Vloerverwarming met laminaat

Op de verpakking van het laminaat staat vaak het icoon dat aantoont dat de laminaatvloer geschikt is voor vloerverwarming. Bij laminaat vloeren is de dikte ook relevant, een dikte van bijvoorbeeld 8mm laat veel beter warmte door dan een extra dikke vloer van 10mm. De minder dikke plank zorgt voor een betere isolerende werking.

Daarnaast zijn grote temperatuurverschillen niet goed voor laminaatvloeren. Zorg daarom voor zo min mogelijk schommeling in de temperatuur in huis en houd dit vrijwel stabiel.

Vloerverwarming met PVC

PVC vloeren zijn over het algemeen de beste keuze voor vloerverwarming. PVC vloeren bestaan net zoals vinyl vloeren uit Polyvinylchloride, een kunststof. Dankzij de dunne planken van PVC vloeren wordt je woning goed, snel verwarmd. De maximale warmteweerstand van een vloer is 0,15 m K W. Bijna al onze PVC vloeren voldoen aan die eis, neem eens een kijkje in ons assortiment! Bij sommige PVC vloeren is ook geen ondervloer nodig, dankzij de geïntegreerde ondervloer.

Vloerverwarming met houten vloer

Een echte houten vloer kan met vloerverwarming gecombineerd worden. Echter moet er wel voor worden gezorgd dat er geen grote temperatuurverschillen ontstaan, net zoals dat geldt voor laminaatvloeren. Voor een echte houten vloer is het namelijk erg belangrijk dat de luchtvochtigheid gelijk blijft, zo rond de 45%-65%. Meer weten over vloerverwarming met een houten vloer? Lees ons blogartikel.

Advies nodig?

Als het goed is heb je nu een goed idee welke vloerbedekking het beste past bij vloerverwarming. Mocht je toch behoefte hebben aan advies? Kom dan langs bij één van onze vestigingen en laat je informeren!

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op


Bekijk onze top 25 laminaat vloeren

Bodemprijzen! Wij checken altijd de huidige internet prijzen.

Bekijk de laminaat vloeren

Toch nog hulp nodig?

Neem contact met ons op voor de laagste prijs of bezoek de dichtstbijzijnde vestiging.

Direct contact opnemen Dichtstbijzijnde vestiging