100.000 m2 op voorraad
Vanaf €250,- gratis bezorgd
Voordelig & vakkundig
De laagste prijs garantie
4.89/5.00 Uitstekend

Onderhoud laminaatvloer

Laminaat bestaat in alle soorten en maten!

Ongelofelijk veel keuze!

Bekijk alle laminaat vloeren

Een laminaatvloer is zeer eenvoudig en makkelijk te onderhouden. U houdt uw vloer het mooist door dagelijks stof en vuil te verwijderen met een wisser, zachte bezem of stofzuiger. Voor regelmatig onderhoud (eens in de twee weken) kunt u de vloer licht vochtig dweilen met een laminaatreiniger, welke verdund wordt met water. Gebruik tijdens het dweilen twee emmers. Eén emmer met water en laminaatreiniger, en één emmer met schoon water om het opgenomen vuil in uit te spoelen. Let erop dat de dweil goed uitgewrongen wordt, om binnendringend water in voegen te voorkomen.

Onze laminaat vloeren en onderhoud

Onderhoudstips voor laminaat

Maak gebruik van een inloopmat om zoveel mogelijk vuil en stof te vermijden.

Wees voorzichtig met het verplaatsen van zware meubels en andere zware spullen om krassen en beschadigingen te voorkomen.

Het is verstandig om gebruik te maken van vilten stoeldoppen.

Vermijd zoveel mogelijk vocht. Ruim gemorst vloeistof zo snel mogelijk op.

Gebruik tijdens het dweilen niet te veel water om binnendringend vocht in de voegen te voorkomen. Wring de dweil dus goed uit.

Zet drinkbakken van huisdieren niet direct op de laminaatvloer maar maak gebruik van een waterbestendige placemat.

Ook potten met kamerplanten of bloemen kunnen de laminaatvloer vochtig maken. Het is verstandig om gebruik te maken van onderzetters.


Vlekken op een laminaatvloer verwijderen

Probeer altijd eerst of u het grootste deel van de vlek met behulp van een droge, schone doek kunt wegpoetsen. Daarna kunt u het laminaat licht vochtig nawrijven met lauw water en laminaatreiniger. Resten van hardnekkige vlekken kunt u met een beetje aceton op een doek verwijderen. Breng de aceton nooit direct op de  laminaatvloer  aan, maar altijd eerst op een doek.

Gebruik nooit middelen op een  laminaatvloer  die bedoeld zijn voor houten vloeren zoals een onderhoudswas of polish. Deze kunnen juist een slecht effect hebben op de vloer. Laminaat heeft dan ook geen beschermlaag nodig.

Laminaat schoonmaken