100.000 m2 op voorraad
Vanaf €250,- gratis bezorgd
Voordelig & vakkundig
De laagste prijs garantie
4.89/5.00 Uitstekend

Ondervloeren

Voordat u een vloer gaat leggen, moet u doorgaans eerst een geschikte ondervloer plaatsen. Ondanks dat deze extra laag niet zichtbaar is, moet u vooraf wel goed bedenken welke variant u gaat gebruiken.​

 Lees meer...

 

Categorieën

Bekijk onze top 25 vloeren!

Bodemprijzen! Wij checken altijd de huidige internet prijzen.

Bekijk onze top 25 vloeren

Toch nog hulp nodig?

Neem contact met ons op voor de laagste prijs of bezoek de dichtstbijzijnde vestiging.

Direct contact opnemen Dichtstbijzijnde vestiging
PU ondervloer
Vanaf € 5,50 per m2 5.5 EUR
Envoy Thermo
Vanaf € 4,95 per m2 4.95 EUR
Black Label Silent
Vanaf € 7,50 per m2 7.5 EUR
PPC groene ondervloerplaat 7mm
Vanaf € 3,95 per m2 3.95 EUR
Jumpax Heat Isolator
Vanaf € 42,50 per m2 42.5 EUR
Jumpax Heatblok 6 mm
Vanaf € 6,50 per m2 6.5 EUR
Redu-panel 25mm 240x60cm
Vanaf € 46,95 per m2 46.95 EUR
QST Silent walk 2 in 1- loopgeluid reducerend
Vanaf € 9,95 per m2 9.950000000000001 EUR
Jumpax HD ondervloer 10mm
Vanaf € 44,95 per m2 44.95 EUR
Co-Pro Groene Platen
Vanaf € 3,75 per m2 3.75 EUR
Marathon Super XPS Ondervloer 7mm
Vanaf € 21,00 per m2 21.0 EUR
Polyurethaan ondervloer 2,0 mm
Vanaf € 7,50 per m2 7.5 EUR
Jumpax Nature 14 mm
Vanaf € 40,50 per m2 40.5 EUR
PPC groene ondervloerplaat 4 mm
Vanaf € 2,95 per m2 2.95 EUR
Parador Rubber
Vanaf € 7,52 per m2 7.5200000000000005 EUR
Silent Plus
Vanaf € 7,40 per m2 7.4 EUR
Jumpax Classic
Vanaf € 38,00 per m2 38.0 EUR
Heatfoil
Vanaf € 7,50 per m2 7.5 EUR

Ondervloeren

Voordat u een vloer gaat leggen, moet u doorgaans eerst een geschikte ondervloer plaatsen. Ondanks dat deze extra laag niet zichtbaar is, moet u vooraf wel goed bedenken welke variant u gaat gebruiken. Daarom raadt LaminaatenParket.nl elke klant aan om zich eerst even te oriënteren wat de mogelijkheden zijn. Uiteraard hoeft u dit niet in uw eentje te doen! Op deze pagina hebben we niet alleen ons complete aanbod ondervloeren verzameld. Daarnaast vindt u hier ook de nodige informatie zodat u een weloverwogen beslissing kunt maken.

Ondervloeren vergelijken

Naast een vloer moet u nog andere benodigdheden in huis halen die van cruciaal belang zijn wanneer u een vloer gaat leggen. Een goed voorbeeld hiervan is de ondervloer. Tegenwoordig zijn er diverse varianten verkrijgbaar. Hoe weet u dan welke u nodig heeft? Daar schiet LaminaatenParket.nl te hulp. Wist u bijvoorbeeld dat een geluiddempende ondervloerplaat verplicht is wanneer u laminaat of parket gaat leggen en u onderburen heeft? Naast het feit dat zo’n ondervloer geluidsoverlast voorkomt, is het tevens simpelweg handig en soms noodzakelijk. Met zo’n vloer onder de vloerbedekking werkt u namelijk ook gemakkelijk oneffenheden weg. Daarnaast isoleert een ondervloerplaat koude vloeren. Kortom, u kunt haast niet zonder zo’n uitstekende extra laag. Daarom vindt u hieronder het volledige assortiment van LaminaatenParket.nl. Kijk op uw gemak en ontdek de mogelijkheden. Meer informatie over deze benodigdheden vindt u onder het aanbod.

Een manier om de geschikte variant te vinden voor uw woning is door een aantal ondervloeren met elkaar te vergelijken. Woont u bijvoorbeeld in een appartement met onderburen? Dan is het belangrijk om te onthouden dat u gebonden bent aan de 10dB-norm. Dit kan namelijk later getest worden door de Vereniging van Eigenaren (VvE) waar u lid van bent. Herkent u zich in deze situatie? Dan moet de ondervloerplaat onder uw laminaat of parket geluiddempende eigenschappen hebben.

Naast dit specifieke voorbeeld zijn er ook ondervloeren te vinden in ons assortiment die geschikt zijn voor verschillende vloersoorten. U kunt met andere woorden pas een geschikte variant selecteren wanneer u weet wat voor vloer u erop gaat leggen. Win daarom altijd van tevoren goed informatie in over welke geschikt is voor uw nieuwe vloer. Heeft u daarnaast ook vloerverwarming of is er iets bijzonders aan de ruimte waar de vloer komt te liggen? Dat zijn tevens factoren waar u rekening mee moet houden.

Dure of goedkope ondervloeren

Uiteraard spelen de kosten ook altijd een belangrijke rol in de uiteindelijke keuze. Doorgaans zijn ondervloeren niet duur. Zo vindt u in het assortiment van Laminaat & Parket al een uitstekende variant voor €0,70 per m2. Desondanks adviseren wij altijd om goed te bedenken welk soort ondervloer echt nodig is voor uw woning. Baseer vervolgens uw keuze daarop. Soms is goedkoop namelijk duurkoop, terwijl in andere gevallen een goedkope ondervloer juist de beste optie is. Vindt u het lastig om een keuze te maken? Voor vrijblijvend advies kunt u altijd contact opnemen met ons via de chat, door ons te bellen of langs te komen in een van de LaminaatenParket.nl vestigingen. 

Speciaal voor laminaat of houten vloeren

Voordat u een vloer kunt leggen, moet u dus een ondervloer plaatsen. Deze extra laag moet vaak aan bepaalde voorschriften voldoen voordat de vloer gelegd kan worden. Heeft u bijvoorbeeld een stijlvolle laminaatvloer besteld? Dan controleert u vooraf uiteraard of uw ondergrond geschikt is. Vervolgens zoekt u een passende ondervloer uit die geschikt is voor laminaat als vloertype. Gaat u daarentegen een

houten vloer leggen? In dat geval stelt LaminaatenParket.nl de uitstekende Isogold Foam voor. Deze ondervloer is geluiddempend, thermisch isolerend, dampdicht en egaliserend. Bovendien heeft het een waarde hoger dan 10 dB. Hierdoor zal het de test van uw Vereniging van Eigenaren zeker doorstaan. Een laatste pluspunt: deze variant is tevens geschikt voor laminaat, parket of lamel.

Ondervloer en vloerverwarming

Naast het type vloer, de ondergrond en de ruimte is er tenslotte nog een aspect belangrijk waar u aan denkt tijdens het maken van uw beslissing. Wanneer u bijvoorbeeld vloerverwarming wilt, dan moet uw ondervloer weer aan andere eisen voldoen. Dit heeft te maken met de hoeveelheid warmte die geabsorbeerd moet worden, ofwel de warmtecapaciteit. Sommige varianten kunnen namelijk niet goed tegen warmte. Voor een goede combinatie van een ondervloer en vloerverwarming, houdt u hier dus rekening mee. Doorgaans staat dit duidelijk vermeld bij de specificaties van het product in kwestie.

Online assortiment én fysieke vestigingen

Kortom, als u laminaat of parket gaat leggen, dan heeft u de juiste ondervloer nodig. Aangezien het uitzoeken van de beste optie een behoorlijke taak kan zijn, schiet LaminaatenParket.nl graag te hulp! Zo kunt u ons telefonische bereiken, de live chat openen of een e-mail sturen met al uw vragen. Uiteraard kunt u voor meer informatie ook een van onze showrooms bezoeken. Onze deskundige verkopers geven u graag advies welke variant in uw situatie het meest geschikt is!