Ondervloeren

Ondervloeren
Sorteer op:

Een geluiddempende ondervloerplaat is verplicht wanneer u laminaat of parket gaat leggen en u onderburen heeft. Naast dat het leggen van een ondervloer geluidsoverlast voorkomt, is het ook handig en soms noodzakelijk om oneffenheden in de houten basisvloer weg te werken. Daarnaast isoleert een ondervloerplaat koude vloeren. Op deze pagina vindt u alle informatie omtrent ondervloeren.

Ondervloeren vergelijken

Om de geschikte ondervloer te vinden voor uw woning kunt u eerst een aantal ondervloeren gaan vergelijken. Hierbij is het belangrijk om te onthouden dat u in een appartement met onderburen gebonden bent aan de 10dB norm. Dit kan getest worden door de Vereniging van Eigenaren van uw huis. Om deze reden moet de ondervloerplaat onder uw laminaat of parket 10 dB of hoger zijn.

Daarnaast zijn er bepaalde ondervloeren geschikt voor verschillende soorten vloeren. Win daarom eerst goed informatie in over welke ondervloer geschikt is voor uw nieuwe vloer. Zo zijn vloerverwarming of de ruimte waarin de vloer komt ook factoren om rekening mee te houden.

Goedkope ondervloeren

Ondervloeren zijn niet duur en vindt u in ons assortiment al voor €0,70 per m2. Bedenk echter goed welk soort ondervloer nodig is voor uw woning en baseer daarop uw keuze. Mocht u hier advies over willen, neem dan gerust contact met ons op via de chat, telefonisch of in onze showroom.

Ondervloeren voor laminaat

Wanneer u een parket of laminaatvloer gaat leggen, is het verstandig om eerst een ondervloer te leggen. De ondervloer moet vaak aan bepaalde voorschriften voldoen voordat de vloer gelegd kan worden. Voor een laminaatvloer zijn onder andere minerale ondergronden zoals cement, beton en asfalt, spaanplaat constructies en planken vloeren geschikt.

Wanneer u vloerverwarming wilt, moet uw ondervloeren voor laminaat weer aan andere eisen voldoen. Dit heeft alles te maken met de warmte die geabsorbeerd moet worden. Sommige ondervloeren kunnen namelijk niet goed tegen warmte. Houdt hier rekening mee tijdens het kopen van een ondervloer en laat u goed adviseren.

Ondervloeren parket

Voor een parketvloer is een Isogold ondervloer geschikt. Deze ondervloer is geluiddempend, thermisch isolerend, dampdicht en egaliserend. Deze ondervloer heeft een waarde hoger dan 10 dB en zal de test van de VvE dus doorstaan. Ook is deze ondervloer geschikt voor houten vloeren, lamel of laminaat.

Ondervloeren in het assortiment

Als u laminaat of parket gaat leggen, heeft u de juiste ondervloerplaat nodig. Laminaat en Parket in Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Roelofarendsveen, Almere en Alkmaar hebben verschillende ondervloerplaten in het assortiment. Onze deskundige verkopers geven u graag advies over welke ondervloer in uw situatie het meest geschikt is.

Wij leveren alleen kwaliteitsmerken. Al onze ondervloeren zijn getest. Ook egaliseren ze bobbels in uw basisvloer en isoleren ze geluid én warmte. Kom voor meer informatie langs in onze showroom of bekijk onze website.