100.000 m2 op voorraad
Vanaf €250,- gratis bezorgd
Voordelig & vakkundig
De laagste prijs garantie
4.89/5.00 Uitstekend

Parket vloer

Bodemprijzen! Wij checken de huidige internet prijzen.

Categorieën

Bekijk onze top 25 vloeren!

Bodemprijzen! Wij checken altijd de huidige internet prijzen.

Bekijk onze top 25 vloeren

Toch nog hulp nodig?

Neem contact met ons op voor de laagste prijs of bezoek de dichtstbijzijnde vestiging.

Direct contact opnemen Dichtstbijzijnde vestiging

Bodemprijzen! Wij checken de huidige internet prijzen.

FSC Eiken - 180mm Tapis 6mm - Stroken (geschaafd) - 1bis - 6mm - KH
Vanaf € 117,95 per m2 117.95 € 117,95 117.95 EUR
FSC Eiken - 160mm Tapis 6mm - Stroken (geschaafd) - 1bis - 6mm - KH
Vanaf € 117,95 per m2 117.95 € 117,95 117.95 EUR

Parket en parketvloeren bij Laminaat en Parket

Parketvloeren - wat zijn dat nu precies?

Parketvloeren zijn een tijdloze en populaire keus. Een parketvloer is een vorm van vloerbedekking die bestaat uit houten delen. Dit noemen we ook wel parketstroken. Deze stroken kunnen in verschillende patronen worden gelegd. Denk bijvoorbeeld aan een visgraat patroon of blokpatroon. Voor elke interieurstijl is wel een bijpassend patroon te vinden.

Wanneer je dit type vloer goed onderhoudt gaat deze erg lang mee. Het is daarbij noodzakelijk de vloer regelmatig te laten behandelen en goed te onderhouden. 

Een parketvloer is een duurzame keus voor in jouw woning vanwege de lange levensduur. Er is een gevarieerd aanbod aan parketvloeren binnen Laminaat en Parket.

Diverse vormen parketvloer

Er zijn verschillende soorten parketvloeren. De bekendste drie categorieën waaruit gekozen wordt zijn: massief parket, lamelparket of multiplank parket. Wanneer je overweegt om een nieuwe parketvloer te kopen is het goed om te weten wat het verschil is tussen die verschillende soorten. 

Massief parket

Als eerste lichten we het massief houten parket even toe. Een multiplank parket en lamelparket bestaat uit lagen van verschillende materialen. Een massieve parketvloer volledig uit massief hout. Een massief parket wordt daarom ook een echte houten vloer genoemd. 


Omdat het voor 100% uit massief hout bestaat is elke plank uniek. Dit zorgt ervoor dat een parketvloer een prachtige, natuurlijke en luxe uitstraling heeft. Het zal in jouw woning gelijk zorgen voor een warme sfeer. 

Je moet er rekening mee houden dat het een echt natuurproduct is. Een natuurproduct kan reageren op de luchtvochtigheid en de temperatuur van een ruimte. Zo kan de vloer uitzetten of krimpen. 

Lamelparket

Een lamelparket is opgebouwd uit verschillende lagen met verschillend materiaal. Zo bestaat de onderste laag van een lamelparket uit vurenhout. Daar overheen zijn vervolgens de lamellen van vurenhout geplaatst. De toplaag van dit type parketvloer bestaat uit eikenhout. 

Lamelparket kan gelakt zijn, geolied zijn of kun je onbehandeld kopen. De manier waarop het hout gekleurd is kan variëren. De kleur van het hout ontstaat namelijk tijdens het groeiproces van de boom.

Let op! Een lamelparket is niet geschikt wanneer je overweegt om vloerverwarming te nemen. Dit komt doordat er lucht zit tussen de eikenhouten toplaag en de vuren houten lamellen. Door de lucht in het lamelparket heeft deze vloer een hogere warmteweerstand. 

De vloer is ook gevoelig voor water omdat het vurenhout water kan opzuigen. Dat maakt de vloer ongeschikt voor in een keuken of badkamer. 

Multiplank parket

Tot slot bespreken we graag ook nog de parketvloeren van multiplank parket. Dit type vloer bestaat ook uit verschillende lagen. De onderkant van dit type parket is opgebouwd uit een multiplex van berkenhout. Dat is meerdere keren kruiselings over elkaar verlijmd. Dit zorgt voor een hele sterke constructie waardoor het hout niet kan gaan bollen of hollen. Dat maakt deze houten parketvloer volledig vormvast. 


Bovenop het multiplex van berkenhout zit een eiken toplaag van hout. Deze vorm van parketvloeren zijn altijd onbehandeld. Dat betekent dat deze parketvloeren nog behandeld moeten worden. Dit doen wij bij Laminaat en Parket zelf. 

Laminaat en Parket heeft een breed aanbod van voorbewerkte planken. Deze kun je  vrijblijvend bewonderen in een van onze showrooms in Alkmaar, Almere, Amsterdam, Apeldoorn, Den Haag, Eindhoven, Leiden, Sliedrecht of Utrecht. 

Doordat bij multiplank parket het berken multiplex meerdere keren over elkaar verlijmd is kan er geen lucht tussen de planken komen. Hierdoor is de warmteweerstand van de parketvloer lager. Dat betekent dat deze vorm van parketvloer wel geschikt is voor vloerverwarming. Dit omdat de vloer vormvast is en tevens watervast. 


Het is goed om te weten dat er verschillende selecties mogelijk zijn bij parketvloeren van multiplank parket. Het gaat hierbij vooral om de zichtbare knoesten in de vloer. We hebben een uitgebreid assortiment waardoor er altijd wel een parketvloer van multiplank voor je tussenzit. 

Lamelparket en multiplank parket - de duidelijke verschillen

Een lamelparket en multiplank parket bestaan beide uit lagen. Toch zijn er ook een aantal duidelijke verschillen tussen deze soorten parketvloeren. Zo is een multiplank parket wel bestand tegen hitte en water. Lamelparket daarentegen niet. 

Daarnaast is er nog een ander duidelijk verschil. Namelijk de verhoudingen tussen spint en kernhout. Lamelparket bestaat voornamelijk uit spinthout. Dit terwijl een parketvloer van multiplank parket voor 95% bestaat uit kernhout en maar maximaal 5% spint bevat.

Spint is het jongere gedeelte van een boom. Dit deel van de boom bevat veel vocht, daarom kleurt het niet mee. Bovendien heeft spint ook een andere hardheid ten opzichte van een eiken hout kern. De hardheid van de spint is te vergelijken met die van grenenhout. 

Parketvloer kopen en laten leggen

Bij Laminaat en Parket kun je altijd kiezen uit verschillende soorten parketvloeren. We hebben een ruime keuze aan parket vloeren met diverse behandelingen en afwerkingen. De vloeren verschillen ook nog in hoeveel mm dik ze zijn. Hierdoor hebben we altijd een prachtige vloer voor iedere ruimte in ons assortiment. 

Naast parketvloeren hebben we ook nog PVC vloeren, houten vloeren en laminaat vloeren. Wil je meer informatie of heb je nog vragen over de diverse soorten parketvloer, mogelijkheden of afwerkingen voor jouw nieuwe vloer? Neem dan contact met ons op! Keus al gemaakt? We maken bij Laminaat en Parket gratis een offerte voor je op. Omdat we groot inkopen, profiteer je van de laagste prijs op de markt! We bieden zowel de scherpste prijs op onze vierkante meter prijs en op de totaalprijs (inclusief leggen). 

Het uitgebreide assortiment parketvloeren kun je bekijken via onze webshop. Daarnaast ben je uiteraard altijd welkom in een van onze filialen. Onze medewerkers helpen je daar graag verder. We hebben in elke winkel specialisten op het gebied van parketvloeren. Ons advies is om wat interieur stalen mee te nemen zodat we samen kunnen kijken welke parketvloer het beste past bij jouw woonwensen. Je kunt ook online een staaltje aanvragen van onze vloeren zodat je deze thuis op je gemak en in verschillend licht kunt bekijken.

Heb je een parketvloer voor in jouw woning gekozen? Het leggen van een parketvloer is echt vakmanschap. Ook met het leggen van een vloer helpen wij je bij Laminaat en Parket graag. We hebben een legservice waarbij jij jouw nieuwe vloer vakkundig en snel kunt laten leggen. Wij nemen de zorg dan volledig uit handen. Zo kun je snel genieten van jouw nieuwe vloer. Bekijk onze legservice hier. Ook voor bijpassende plinten en ondervloeren kun je bij ons terecht!