Plinten en profielen

Plinten en profielen
Sorteer op:

Bij Laminaat en Parket vindt u een breed assortiment plinten en profielen voor zowel laminaatvloeren, PVC als parketvloeren. Wanneer u een nieuwe vloer gaat leggen is het van groot belang dat u de juiste plinten en profielen kiest. Deze zorgen namelijk voor een nette afwerking en een mooie overgang tussen de vloer en de wand.

Wij kunnen u hierover adviseren en zelfs de plinten voor u leggen.

Functie plinten en profielen

Plinten en profielen zijn onmisbaar bij het afwerken van de vloer. De plinten beschermen het laagste gedeelte van de muur wanneer je bijvoorbeeld stofzuigt of dweilt. Heb je een houten vloer of laminaat? Dan is het belangrijk om rekening te houden met de naad tussen de wand en de vloer. Kies hiervoor een plint met de juiste afmeting.

Om een bepaalde uitstraling te geven aan je interieur, kun je de plinten en profielen kiezen die het beste passen bij jouw woonstijl. Bij Laminaat en Parket kunnen we de plinten geheel naar wens afwerken.

Hoge plinten

Tegenwoordig zijn hoge plinten erg populair. Met name in grote en hoge ruimtes komen deze plinten goed tot hun recht. Hoge plinten zijn te verkrijgen in drie verschillende types: recht, kraal en halfrond. Wanneer u een strakke afwerking wilt, is de rechte plint aan te raden. Voor een meer klassieke uitstraling kunt u beter kiezen voor de kraalplint.

Hoge MDF plinten

Wanneer u plinten gaat kiezen voor uw vloer, kunt u gaan voor plinten met hetzelfde uiterlijk als de vloer. Het is echter ook een optie om de plinten en profielen in de kleur van de muur af te werken. Mocht u hiervoor kiezen, dan zijn met name hoge en witte MDF plinten geschikt.

Witte MDF plinten

Plinten en profielen kunnen worden gemaakt zoals u dat wil. Wanneer u de plinten en profielen veel wilt bewerken, kunt u het beste kiezen voor een MDF plint. Deze is sterk en goed te bewerken.

MDF plinten worden standaard met een witte grondverf behandeld. Het is daarna makkelijk om ze in de kleur die uw wenst af te werken. Witte MDF plinten zijn echter het populairst omdat deze het meest ruimtelijk ogen.

Plakplinten

Bij Laminaat en Parket heeft u een ruime keuze uit verschillende plakplinten. Deze zijn in veel kleuren beschikbaar. Hierdoor is er altijd wel een kleur die bij uw vloer past. Plakplinten zijn erg voordelig en gemakkelijk te gebruiken. Deze plint wordt vaak gekozen voor deurposten of wanneer plinten in dezelfde kleur als de vloer moeten worden gelegd.

Overgangsprofiel laminaat

Voor de overgang tussen verschillende vloerdelen wordt er een overgangsprofiel gebruikt. Ook deze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren zoals zwart, brons, zilver of eiken. Op deze manier kun je een bijzondere touch geven aan de vloer en een duidelijk afscheiding creëren. Ook kun je deze natuurlijk in dezelfde kleur als de vloer bewerken waardoor het profiel minder zichtbaar wordt.

Meer informatie over plinten en profielen

Wilt u meer informatie over plinten en profielen of heeft u behoefte aan advies? Bezoek dan een van onze filialen in Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Roelofarendsveen, Almere of Alkmaar. Ook kunt u ons natuurlijk even bellen of een e-mail sturen. Wij helpen u graag verder!