100.000 m2 op voorraad
Vanaf €250,- gratis bezorgd
Voordelig & vakkundig
De laagste prijs garantie
4.89/5.00 Uitstekend

Visgraat vloeren

Een visgraat vloer is het type vloerbedekking waarbij de planken loodrecht op elkaar worden gelegd. Door deze legwijze te gebruiken resulteert het … Lees meer

Een visgraat vloer is het type vloerbedekking waarbij de planken loodrecht op elkaar worden gelegd. Door deze legwijze te gebruiken resulteert het in een patroon dat vergelijkbaar is met een visgraat patroon.

Bodemprijzen! Wij checken de huidige internet prijzen.

Categorieën

Bekijk onze top 25 vloeren!

Bodemprijzen! Wij checken altijd de huidige internet prijzen.

Bekijk onze top 25 vloeren

Toch nog hulp nodig?

Neem contact met ons op voor de laagste prijs of bezoek de dichtstbijzijnde vestiging.

Direct contact opnemen Dichtstbijzijnde vestiging
Floors PVC Klik Visgraat 023
Vanaf € 49,95 per m2 49.95 EUR
Floors PVC Plak Visgraat 021
Vanaf € 37,50 per m2 37.5 EUR
Floors PVC Plak Visgraat 057
Vanaf € 37,50 per m2 37.5 EUR
Floors PVC Klik Visgraat 055
Vanaf € 49,95 per m2 49.95 EUR
Floors PVC Plak Visgraat 053
Vanaf € 37,50 per m2 37.5 EUR
Floors PVC Klik Visgraat 051
Vanaf € 49,95 per m2 49.95 EUR

Bodemprijzen! Wij checken de huidige internet prijzen.

Floors PVC Plak Visgraat 049
Vanaf € 37,50 per m2 37.5 EUR
Floors PVC Klik Visgraat 047
Vanaf € 49,96 per m2 49.96 EUR
Floors PVC Plak Visgraat 045
Vanaf € 37,50 per m2 37.5 EUR
Floors PVC Klik Visgraat 043
Vanaf € 49,96 per m2 49.96 EUR
Floors PVC Plak Visgraat 041
Vanaf € 37,50 per m2 37.5 EUR
Floors PVC Klik Visgraat 039
Vanaf € 49,95 per m2 49.95 EUR
Floors PVC Plak Visgraat 037
Vanaf € 37,50 per m2 37.5 EUR
Floors PVC Klik Visgraat 035
Vanaf € 49,95 per m2 49.95 EUR
Floors PVC Plak Visgraat 033
Vanaf € 37,50 per m2 37.5 EUR
Floors PVC Klik Visgraat 031
Vanaf € 49,95 per m2 49.95 EUR
Floors PVC Plak Visgraat 029
Vanaf € 37,50 per m2 37.5 EUR
Floors PVC Klik Visgraat 027
Vanaf € 49,95 per m2 49.95 EUR
Floors PVC Plak Visgraat 025
Vanaf € 37,50 per m2 37.5 EUR
TrendTime 3 Laminaat
Vanaf € 32,50 per m2 32.5 EUR
TrendTime 3 Laminaat
Vanaf € 32,50 per m2 32.5 EUR

Visgraat vloeren

Een tijdloos en traditioneel patroon voor uw vloer? Dan raden wij van Laminaat en Parket onze prachtige visgraat vloeren aan. U vindt meerdere soorten visgraat vloeren in ons assortiment. Bovendien heeft u geheel zelf in handen op welke manier de vloer naar keuze wordt afgewerkt. Voor de mooiste visgraat vloeren bent u dus bij Laminaat en Parket aan het juiste adres!

Kom gerust een kijkje nemen in een van onze filialen of browse op uw gemak in onze webshop. Heeft u een vraag? Wij geven altijd graag advies!

Wat is een visgraat vloer?

Er zijn diverse typen vloerbedekking. Een visgraat vloer is een vloer waarbij de planken loodrecht op elkaar worden gelegd. Door deze legwijze ontstaat er een patroon dat vergelijkbaar is met een visgraat. Vandaar ook de naam voor dit type vloerbedekking. Vroeger werd deze vloer voornamelijk gebruikt voor herenhuizen. Hierdoor heeft het zelfs vandaag de dag nog een luxe imago. De groeven van een visgraat vloer gaan traditioneel trapsgewijs.

Naast de traditionele visgraat is er nog een andere vorm van dit type vloerbedekking. Wellicht bent u wel bekend met de Hongaarse Punt. Het verschil tussen de Hongaarse Punt en een traditionele visgraat heeft te maken met de belijning. Bij een Hongaarse Punt zijn de uiteinden van de planken schuin afgezaagd. Het effect hiervan is een strakke belijning. Bij een traditionele visgraat is dit niet het geval. Het verschil tussen de twee wordt duidelijk gemaakt door middel van de onderstaande afbeelding.

[Afbeelding invoegen]

Links is de traditionele visgraat en rechts een Hongaarse punt.

Over visgraat vloeren

Visgraat vloeren zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Dit komt doordat deze vloeren een prachtige uitstraling hebben en de ruimte een luxe sfeer geven. Er zijn verschillende soorten visgraat vloeren beschikbaar, waaronder visgraat laminaat, PVC visgraat vloeren, houten visgraat vloeren en visgraat parket.

Visgraat vloer leggen

Een visgraat vloer leggen is een precieze klus die goed uitgevoerd moet worden om een mooi resultaat te krijgen. Het leggen van een visgraat vloer vergt meer tijd en aandacht dan het leggen van een gewone vloer. Bij het leggen van een visgraat vloer is het belangrijk om eerst de juiste afmetingen te bepalen en de juiste hoek te kiezen. Daarom kan het handig zijn om de vloer door bijvoorbeeld onze legservice te laten leggen.

Het visgraatmotief is een patroon waarbij de planken in een hoek van 45 graden worden gelegd. Dit patroon zorgt voor een klassieke en elegante uitstraling in huis. Visgraat vloeren zijn beschikbaar in verschillende afwerkingen en kleuren. Zo zijn er bijvoorbeeld visgraat vloeren met een verouderde look, maar ook moderne visgraat vloeren met een strakke afwerking.

Past een visgraat vloer in uw huis?

Een visgraat parketvloer is gemaakt van echte houten planken en is daarmee een duurzame keuze. Houten visgraat vloeren hebben een warme uitstraling en kunnen goed gecombineerd worden met verschillende interieurstijlen.

PVC visgraat vloeren zijn een populaire keuze vanwege hun duurzaamheid en onderhoudsgemak. Deze vloeren zijn beschikbaar in verschillende patronen en kleuren en kunnen goed worden gecombineerd met vloerverwarming. Het leggen van een PVC visgraat vloer gaat sneller dan het leggen van een houten visgraat vloer omdat de planken eenvoudig in elkaar geklikt kunnen worden.

Soorten visgraat vloeren

Visgraatvloeren zijn een tijdloze en stijlvolle keuze voor elk interieur. Er zijn verschillende soorten visgraatvloeren beschikbaar, waaronder visgraat PVC, visgraatlaminaat, Hongaarse Punt en houten visgraatvloeren.

Visgraat PVC

Visgraat PVC is een populaire keuze vanwege zijn duurzaamheid en onderhoudsgemak. Deze vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende patronen en kleuren. Een PVC visgraatvloer is een type PVC vloer waarbij de planken in een visgraat patroon worden gelegd. Deze vloer is ook verkrijgbaar voor eenvoudige installatie door middel van klik- of plaksysteem. Plak PVC is de meest eenvoudige manier om een visgraatvloer te leggen.

Visgraat laminaat vloeren

Visgraatlaminaat vloeren zijn een betaalbare optie die de uitstraling van een houten visgraat vloer nabootst. Het laminaat heeft een print met de uitstraling van een houten visgraat vloer en is beschikbaar in verschillende afwerkingen en kleuren.

Hongaarse punt

Een Hongaarse Punt is een andere patroonvloer die steeds populairder wordt. Dit patroon lijkt op visgraat, maar de belijning is anders. Bij een Hongaarse Punt zijn de uiteinden van de planken namelijk schuin afgezaagd, waardoor het een strakker geheel vormt. Deze vloer geeft een chique en unieke uitstraling aan het interieur.

Wat kost meer tijd?

Het leggen van een visgraat vloer vergt meer tijd en aandacht dan het leggen van een reguliere vloer. Het is belangrijk om de juiste afmetingen en hoeken te bepalen, zodat het patroon goed uitkomt. U wilt natuurlijk niet dat het visgraat motief niet klopt of dat de vloer niet mooi gelegd is. Bij het leggen van een houten visgraat vloer moeten de planken eerst acclimatiseren in de ruimte waar ze geplaatst worden. Dit voorkomt dat de planken gaan krimpen of uitzetten. U kunt ook als alternatief uw vloer laten leggen door een professional. Wij bieden lage prijzen voor het leggen van uw visgraat vloer. Vloer graag op een bepaalde manier gelegd? wij denken met u mee en helpen uw visgraatpatroon zo mooi mogelijk weer te geven. Zo heeft uw vloer een authentieke uitstraling.

Liever een houten vloer?

Als u op zoek bent naar een nieuwe vloer, dan kan een houten vloer een geweldige optie zijn. Er zijn verschillende soorten houten vloeren beschikbaar, waaronder een visgraat vloer. 

Het leggen van een visgraat vloer zelf kan een uitdagend project zijn, maar het resultaat is een prachtige vloer die de ruimte een unieke uitstraling geeft. Visgraat vloeren worden vaak geassocieerd met traditionele en klassieke interieurs, maar ze kunnen ook heel goed passen in moderne interieurs.

Een massief houten vloer is een geweldige keuze als u op zoek bent naar een duurzame en hoogwaardige vloer. De planken bestaan uit een enkel stuk hout, waardoor de vloer erg stevig is. Het nadeel van een massief houten vloer is dat het gevoelig kan zijn voor vocht- en temperatuurwisselingen.

Als u van plan bent om een houten vloer te leggen, is het belangrijk om rekening te houden met vloerverwarming. Niet alle houtsoorten zijn geschikt voor vloerverwarming, dus het is belangrijk om dit van tevoren te controleren. Houten vloeren kunnen worden gelegd op vloerverwarming, maar dit vereist wel speciale aandacht bij het leggen. 

Visgraat van Laminaat en Parket

Gaat u voor visgraat? Dan moet u een aantal knopen doorhakken. Wat voor type vloer moet uw visgraat bijvoorbeeld zijn? Naast een houten visgraat vloer heeft Laminaat en Parket tevens een visgraat gemaakt van PVC, laminaat of parket. Hierdoor is er altijd een geschikte variant voor u te vinden in ons ruime assortiment. De visgraat vloer prijzen verschillen vanzelfsprekend. Naast het materiaal kijkt u natuurlijk ook naar de kleur en de afwerking. Bij ons is het mogelijk om zelf te bepalen wat de specifieke afwerking is van uw visgraat vloer.

De naam klinkt wellicht niet erg uitnodigend, maar de charmes en de uitstraling van dit type vloerbedekking maken het een zeer geliefd product. Een visgraat wordt niet voor niets regelmatig verkocht. Bij Laminaat en Parket zit u goed wanneer u uit diverse soorten vloeren met een visgraatpatroon een keuze wilt maken. Daar komt nog eens bij dat u zelf de afwerking van de vloer bepaalt. De afwerking van een visgraat vloer is een van de beste manieren om uw vloer optimaal tot zijn recht te laten komen.

Verschillende mogelijkheden afwerking

Wanneer u heeft gekozen wat voor visgraat vloer u wilt, dan kunt u nadenken over de afwerking. Er zijn verschillende mogelijkheden wat betreft het afwerken van een visgraat vloer. Prijzen kunnen variëren op basis van uw keuze. Zo kunt u bijvoorbeeld gaan voor een band om de vloer af te werken. Daarnaast wordt er ook regelmatig gekozen voor een bies of een standaard sluitrand.

Een band als afwerking is simpel gezegd een strook over de vloer heen. Hierbij is de band meestal gelijk aan de houtsoort van uw parketvloer, indien u gekozen heeft voor visgraat vloer parket. Daarnaast is een bies een stuk hout van ongeveer 1 centimeter breed. De bies zijn gemaakt van een andere houtsoort dan van de vloer. Dit zorgt voor een extra contrast met uw visgraat vloer. Ten slotte is er nog de standaard sluitrand. Deze rand bestaat over het algemeen uit stroken. Daarbij hebben de stroken dezelfde afmetingen als de stroken over de vloer. Zoals u ziet is de keuze reuze. Wanneer u aanvullend advies wilt, dan staan wij uiteraard voor u klaar!

Meer informatie over visgraat vloeren

Bent u nog niet bekend met een visgraat vloer en wilt u graag meer informatie? Neem in dat geval even contact met ons op. Daarnaast bent u van harte welkom om langs te komen in een van onze filialen in Alkmaar, Almere, Amsterdam, Apeldoorn, Den Haag, Eindhoven, Leiden, Sliedrecht of Utrecht. Zowel op onze website als in de filialen kunt u de visgraat vloer prijs opvragen. Bij Laminaat en Parket kunt u vrijblijvend een offerte opvragen.