Visgraat vloeren

Visgraat vloeren kopen?
Sorteer op:

Super tevreden

Wij hadden contact met de vestiging in Utrecht (Bas Luijkx). Over zowel de begeleiding tijdens de aankoop als het resultaat van de uitvoering zijn wij zeer tevreden. De communicatie is prettig, er is begrip voor de visie van de klant en de overeengekomen levertijd wordt nageleefd met als uiteindelijk resultaat een prachtige vloer in visgraat motief in ons nieuwe appartement. Kortom, een bedrijf waar je met een gerust hart uit de uitgebreide collectie kunt kiezen.

X. Sonas

Een tijdloos en traditioneel patroon voor uw vloer? Dan raden wij van Laminaat en Parket onze prachtige visgraat vloeren aan. U vindt meerdere soorten visgraat vloeren in ons assortiment. Bovendien heeft u geheel zelf in handen op welke manier de vloer naar keuze wordt afgewerkt. Voor de mooiste visgraat vloeren bent u dus bij Laminaat en Parket aan het juiste adres!

Kom gerust een kijkje nemen in een van onze filialen of browse op uw gemak in onze webshop. Heeft u een vraag? Wij geven altijd graag advies!

Visgraat vloer - wat is het?

Er zijn diverse typen vloerbedekking. Een visgraat vloer is een vloer waarbij de planken loodrecht op elkaar worden gelegd. Door deze legwijze ontstaat er een patroon dat vergelijkbaar is met een visgraat. Vandaar ook de naam voor dit type vloerbedekking. Vroeger werd deze vloer voornamelijk gebruikt voor herenhuizen. Hierdoor heeft het zelfs vandaag de dag nog een luxe imago. De groeven van een visgraat vloer gaan traditioneel trapsgewijs.

Naast de traditionele visgraat is er nog een andere vorm van dit type vloerbedekking. Wellicht bent u wel bekend met de Hongaarse Punt. Het verschil tussen de Hongaarse Punt en een traditionele visgraat heeft te maken met de belijning. Bij een Hongaarse Punt zijn de uiteinden van de planken schuin afgezaagd. Het effect hiervan is een strakke belijning. Bij een traditionele visgraat is dit niet het geval. Het verschil tussen de twee wordt duidelijk gemaakt door middel van de onderstaande afbeelding.

visgraat pagina

Links is de traditionele visgraat en rechts een Hongaarse punt

Visgraat van Laminaat en Parket

Gaat u voor de visgraat? Dan moet u een aantal knopen doorhakken. Wat voor type vloer moet uw visgraat bijvoorbeeld zijn? Naast een houten visgraat vloer heeft Laminaat en Parket tevens visgraat gemaakt van PVC, laminaat of parket. Hierdoor is er altijd een geschikte variant voor u te vinden in ons ruime assortiment. De visgraat vloer prijzen verschillen vanzelfsprekend. Naast het materiaal kijkt u natuurlijk ook naar de kleur en de afwerking. Bij ons is het mogelijk om zelf te bepalen wat de specifieke afwerking is van uw visgraat vloer.

De naam klinkt wellicht niet erg uitnodigend, maar de charmes en de uitstraling van dit type vloerbedekking maken het een zeer geliefd product. Een visgraat wordt niet voor niets regelmatig verkocht. Bij Laminaat en Parket zit u goed wanneer u uit diverse soorten vloeren met een visgraat patroon een keuze wilt maken. Daar komt nog eens bij dat u zelf de afwerking van de vloer bepaalt. De afwerking van een visgraat vloer is een van de beste manieren om uw vloer optimaal tot zijn recht te laten komen.

Verschillende mogelijkheden afwerking

Wanneer u een keuze heeft gemaakt wat voor visgraat vloer u wilt, dan kunt u vervolgens nadenken over de afwerking. Er zijn verschillende mogelijkheden wat betreft het afwerken van een visgraat vloer. Prijzen kunnen variëren op basis van uw keuze. Zo kunt u bijvoorbeeld gaan voor een band om de vloer af te werken. Daarnaast wordt er ook regelmatig gekozen voor een bies of een standaard sluitrand.

 Een band als afwerking is simpel gezegd een strook over de vloer heen. Hierbij is de band meestal gelijk aan de houtsoort van uw parketvloer, indien u gekozen heeft voor visgraat vloer parket. Daarnaast is een bies een stuk hout van ongeveer 1 centimeter breed. De bies is gemaakt van een ander houtsoort dan van de vloer. Dit zorgt voor een extra contrast met uw visgraat vloer. Ten slotte is er nog de standaard sluitrand. Deze rand bestaat over het algemeen uit stroken. Daarbij hebben de stroken dezelfde afmetingen als de stroken over de vloer. Zoals u ziet is de keuze reuze. Wanneer u aanvullend advies wilt, dan staan wij uiteraard voor u klaar!

Zelf leggen of laten leggen

Bij een prachtige vloer met een visgraat patroon is de wijze van leggen enorm belangrijk. Het zal u daarom ook niet verbazen dat het best wat tijd en moeite kost om een visgraat vloer te leggen. Dit moet namelijk precies en nauwkeurig gebeuren. U kunt ervoor kiezen om dit zelf te doen. Bent u niet zo handig? Uiteraard heeft Laminaat en Parket ook een deskundige legservice. Het vakkundig leggen van een visgraat vloer kan eenvoudig en voor een voordelige prijs door ons gedaan worden.

Meer informatie over visgraat vloeren

Bent u nog niet bekend met een visgraat vloer en wilt u graag meer informatie? Neem in dat geval even contact met ons op. Daarnaast bent u van harte welkom om langs te komen in een van onze filialen in Alkmaar, Almere, Amsterdam, Apeldoorn, Den Haag, Eindhoven, Leiden, Sliedrecht of Utrecht. Zowel op onze website als in de filialen kunt u de visgraat vloer prijs opvragen. Bij Laminaat en Parket kunt u vrijblijvend een offerte opvragen.