100.000 m2 op voorraad
Vanaf €250,- gratis bezorgd
Voordelig & vakkundig
De laagste prijs garantie
4.89/5.00 Uitstekend
Visgraat vloeren

Een visgraat vloer is het type vloerbedekking waarbij de planken loodrecht op elkaar worden gelegd. Door deze legwijze te gebruiken resulteert het in een patroon dat vergelijkbaar is met een visgraat patroon.

 Lees meer...

Categorieën

Bekijk onze top 25 vloeren!

Bodemprijzen! Wij checken altijd de huidige internet prijzen.

Bekijk onze top 25 vloeren

Toch nog hulp nodig?

Neem contact met ons op voor de laagste prijs of bezoek de dichtstbijzijnde vestiging.

Direct contact opnemen Dichtstbijzijnde vestiging
Floors PVC Klik Visgraat 023
Vanaf € 49,95 per m2 49.95 EUR
Floors PVC Plak Visgraat 021
Vanaf € 37,50 per m2 37.5 EUR
Floors PVC Plak Visgraat 057
Vanaf € 37,50 per m2 37.5 EUR
Floors PVC Klik Visgraat 055
Vanaf € 49,95 per m2 49.95 EUR
Floors PVC Plak Visgraat 053
Vanaf € 37,50 per m2 37.5 EUR
Floors PVC Klik Visgraat 051
Vanaf € 49,95 per m2 49.95 EUR
Floors PVC Plak Visgraat 049
Vanaf € 37,50 per m2 37.5 EUR
Floors PVC Klik Visgraat 047
Vanaf € 49,96 per m2 49.96 EUR
Floors PVC Plak Visgraat 045
Vanaf € 37,50 per m2 37.5 EUR
Floors PVC Klik Visgraat 043
Vanaf € 49,96 per m2 49.96 EUR
Floors PVC Plak Visgraat 041
Vanaf € 37,40 per m2 37.4 EUR
Floors PVC Klik Visgraat 039
Vanaf € 49,95 per m2 49.95 EUR
Floors PVC Plak Visgraat 037
Vanaf € 37,50 per m2 37.5 EUR
Floors PVC Klik Visgraat 035
Vanaf € 49,95 per m2 49.95 EUR
Floors PVC Plak Visgraat 033
Vanaf € 37,50 per m2 37.5 EUR
Floors PVC Klik Visgraat 031
Vanaf € 49,95 per m2 49.95 EUR

Visgraat vloeren

Een visgraat vloer is het type vloerbedekking waarbij de planken loodrecht op elkaar worden gelegd. Door deze legwijze te gebruiken resulteert het in een motief dat vergelijkbaar is met een visgraat patroon.

Tijdloze vloeren voor elk interieur

Een tijdloos en traditioneel patroon voor je vloer? Dan raden wij van Laminaat en Parket onze prachtige visgraat vloeren aan. Je vindt meerdere soorten visgraat vloeren in ons assortiment. Bovendien heb je geheel zelf in handen op welke manier de vloer naar keuze wordt afgewerkt. Voor de mooiste vloeren met visgraatpatroon ben je dus bij Laminaat en Parket aan het juiste adres!

Kom gerust een kijkje nemen in een van onze filialen of browse op je gemak in onze webshop. Heb je een vraag? Wij geven staan altijd klaar om advies te geven over hoe je visgraatvloeren kunt combineren met je interieur!

Wat is een visgraat vloer?

Er zijn diverse typen vloerbedekking. Een visgraat vloer is een vloer waarbij de planken loodrecht op elkaar worden gelegd. Door deze legwijze ontstaat er een patroon dat vergelijkbaar is met een visgraat. Vandaar ook de naam voor dit type vloerbedekking. Vroeger werd deze vloer voornamelijk gebruikt voor herenhuizen. Hierdoor heeft het zelfs vandaag de dag nog een luxe imago. De groeven van een visgraat vloer gaan traditioneel trapsgewijs.

Naast de traditionele visgraat is er nog een andere vorm van dit type vloerbedekking. Wellicht ben je wel bekend met de Hongaarse Punt. Het verschil tussen de Hongaarse Punt en een traditionele visgraat heeft te maken met de belijning. Bij een Hongaarse Punt zijn de uiteinden van de planken schuin afgezaagd. Het effect hiervan is een strakke belijning. Bij een traditionele visgraat is dit niet het geval. Het verschil tussen de twee wordt duidelijk gemaakt door middel van de onderstaande afbeelding.

Over visgraat vloeren

Visgraatvloeren zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Dit komt doordat deze vloeren een prachtige uitstraling hebben en de ruimte een luxe sfeer geven. Met een prachtige visgraatvloer kun je in eerste instantie je interieur onderscheiden en een unieke, tijdloze stijl creëren. De keuze voor visgraatvloeren getuigt van oog voor detail en vakmanschap, en ze vormen een onmiskenbare blikvanger in elke kamer. Of je nu kiest voor een houten visgraatvloer, visgraat laminaat, of PVC visgraatvloer, deze vloeren zijn een symbool van verfijning en geven je huis een warme en karaktervolle uitstraling.

Visgraat vloer leggen

Een visgraat vloer leggen is een precieze klus die goed uitgevoerd moet worden om een mooi resultaat te krijgen. Het leggen van een visgraat vloer vergt meer tijd en aandacht dan het leggen van een gewone vloer. Bij het leggen van een visgraat vloer is het belangrijk om eerst de juiste afmetingen te bepalen en de juiste hoek te kiezen.

Het visgraatmotief is een patroon waarbij de planken in een hoek van 45 graden worden gelegd. Dit patroon zorgt voor een klassieke en elegante uitstraling in huis. Visgraat vloeren zijn beschikbaar in verschillende afwerkingen en kleuren. Zo zijn er bijvoorbeeld visgraat vloeren met een verouderde look, maar ook moderne visgraat vloeren met een strakke afwerking.

Visgraatvloer zelf leggen of laten leggen?

Het leggen van een visgraat vloer vergt meer tijd en aandacht dan het leggen van een reguliere vloer. Het is belangrijk om de juiste afmetingen en hoeken te bepalen, zodat het legpatroon goed uitkomt. Je wilt natuurlijk niet dat het visgraat motief niet klopt of dat de vloer niet mooi gelegd is. Bij het leggen van houten vloeren moeten de planken eerst acclimatiseren in de ruimte waar ze geplaatst worden. Dit voorkomt dat de planken gaan krimpen of uitzetten.

Als een alternatief kun je overwegen om een professional in te schakelen voor het leggen van je nieuwe vloer. Of je nu een visgraatpatroon in hout of visgraat PVC wilt, we denken met je mee om ervoor te zorgen dat het patroon zo perfect mogelijk tot uiting komt. Zo heeft je vloer altijd een authentieke uitstraling. Lees meer over onze betaalbare optie voor het laten leggen van je vloer onze pagina legservice.

Past een visgraat vloer in je huis?

Een visgraat parketvloer is gemaakt van echte houten planken en is daarmee een duurzame keuze. Houten visgraat vloeren hebben een warme uitstraling en passen naadloos bij diverse interieurstijlen.

PVC visgraat vloeren zijn een populaire keuze vanwege hun duurzaamheid en onderhoudsgemak. Deze vloeren zijn beschikbaar in verschillende patronen en kleuren en kunnen goed worden gecombineerd met vloerverwarming. Het leggen van een PVC visgraatvloer gaat bovendien sneller dan bij een houten visgraatvloer, omdat je planken eenvoudig in elkaar kunt klikken.

Van laminaat tot PVC visgraat vloer: diverse soorten vloeren

Een visgraat vloer is een tijdloze en stijlvolle keuze voor elk interieur. Er zijn verschillende soorten visgraatvloeren beschikbaar, waaronder visgraat PVC, visgraatlaminaat, Hongaarse Punt en houten visgraatvloeren.

PVC visgraat vloeren

Visgraat PVC is een populaire keuze vanwege de duurzaamheid en het onderhoudsgemak. Deze vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende patronen en kleuren. Een PVC visgraat vloer is een type PVC vloer waarbij de planken in een visgraat patroon worden gelegd. Deze vloer is ook verkrijgbaar voor eenvoudige installatie door middel van klik- of plaksysteem. Een plak PVC vloer is de meest eenvoudige manier om een visgraatvloer te leggen. De een PVC vloer kan probleemloos in vochtige ruimtes worden gelegd en bovendien is een PVC vloer geschikt voor vloerverwarming.

Visgraat laminaat vloeren

Visgraat laminaat vloeren bieden een betaalbaar alternatief dat de uitstraling van een houten visgraatvloer nabootst. Het laminaat is voorzien van een print die de uitstraling van houten visgraatvloeren. Visgraat laminaat is bovendien verkrijgbaar in een verscheidenheid aan afwerkingen en kleuren, zodat je ze kunt aanpassen aan je specifieke voorkeuren.

Visgraat parket

Visgraat parket is een tijdloze keuze voor wie op zoek is naar de warmte en uitstraling van een echte houten visgraat vloer. In tegenstelling tot een laminaat of PVC visgraat vloer, biedt een parketvloer een duurzaamheid en levensduur die generaties kan meegaan. Deze massieve houten planken geven karakter aan je interieur en worden na verloop van tijd alleen maar mooier. Als je kiest voor visgraat parket, kies je zeker voor klassieke elegantie en kwaliteit.

Hongaarse punt

Een Hongaarse punt is een andere patroonvloer die steeds populairder wordt. Dit patroon lijkt in de eerste instantie op visgraat, maar de belijning is anders. Bij een Hongaarse Punt zijn de uiteinden van de planken namelijk schuin afgezaagd, waardoor het een strakker geheel vormt. Deze vloer geeft een chique en unieke uitstraling aan het interieur, waarmee je je ongetwijfeld zult onderscheiden.

Liever een echt houten vloer?

Als je op zoek bent naar een nieuwe vloer, dan kan een echte houten vloer een geweldige optie zijn. Er zijn verschillende soorten houten vloeren beschikbaar, waaronder een visgraat vloer. 

Het leggen van een visgraat vloer zelf kan een uitdagend project zijn, maar het resultaat is een prachtige vloer die de ruimte een unieke uitstraling geeft. Visgraat vloeren worden vaak geassocieerd met traditionele en klassieke interieurs, maar ze kunnen ook heel goed passen in moderne interieurs.

Een visgraatvloer van massief hout is een geweldige keuze als je op zoek bent naar een duurzame en hoogwaardige vloer. De planken bestaan uit een enkel stuk hout, waardoor de vloer erg stevig is. Het nadeel van dit type vloer is dat het gevoelig kan zijn voor vocht- en temperatuurwisselingen.

Als je van plan bent om een echte houten vloer te leggen, is het belangrijk om rekening te houden met vloerverwarming. Niet alle houtsoorten zijn geschikt voor vloerverwarming, dus het is belangrijk om dit van tevoren te controleren. Houten vloeren kunnen worden gelegd op vloerverwarming, maar dit vereist wel speciale aandacht bij het leggen. 

De mooiste visgraat vloeren van Laminaat en Parket

Ga je voor visgraat? Dan moet je een aantal knopen doorhakken. Wat voor soort vloer moet je visgraat bijvoorbeeld zijn? Naast een houten visgraat vloer heeft Laminaat en Parket ook een visgraat gemaakt van PVC, laminaat of parket. Hierdoor is er altijd een geschikte variant voor je te vinden in ons ruime assortiment. De visgraat vloer prijzen verschillen vanzelfsprekend. Naast het materiaal kijk je natuurlijk ook naar de kleur en de afwerking.

De naam klinkt wellicht niet erg uitnodigend, maar de charmes en de uitstraling van dit type vloerbedekking maken het een zeer geliefd product. Een visgraat wordt niet voor niets regelmatig verkocht. Bij Laminaat en Parket zit je goed als je uit verschillende soorten visgraat vloeren in verschillende breedtes een keuze wilt maken. Daar komt nog eens bij dat je zelf de afwerking van de vloer bepaalt. De afwerking van een visgraat vloer is een van de beste manieren om de vloer in de woonkamer optimaal tot zijn recht te laten komen.

Verschillende mogelijkheden voor verschillende interieurstijlen

Heb je gekozen wat voor visgraat vloer je wilt? Dan kun je nadenken over de afwerking. Er zijn verschillende mogelijkheden wat betreft het afwerken van een visgraat vloer. Prijzen kunnen variëren op basis van jouw keuze.

  • Band: Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een band om de vloer af te werken. Dit is simpel gezegd een strook over de vloer heen. Hierbij is de band meestal gelijk aan de houtsoort van je parketvloer, als je gekozen hebt voor visgraat vloer parket.

  • Bies: Een andere optie is een bies, oftewel een stuk hout van ongeveer 1 centimeter breed. De bies is gemaakt van een andere houtsoort dan van de vloer, wat zorgt voor een extra contrast met je visgraat vloer.

  • Standaard sluitrand: Deze rand bestaat over het algemeen uit stroken. Daarbij hebben de stroken dezelfde afmetingen als de stroken over de vloer.

Zoals je ziet is de keuze reuze. Wanneer je aanvullend advies wilt, dan staan wij uiteraard voor je klaar!

Visgraat vloeren kopen bij Laminaat en Parket

Als je op zoek bent naar een nieuwe vloer, dan is een visgraat vloer zeker de overweging waard. Ben je nog niet bekend met een visgraat vloer en wil je graag meer informatie? Neem in dat geval even contact met ons op. Wil je de vloer graag in het het echt zien? Dan kun je ook langskomen in een van onze filialenZowel op onze website als in de filialen kun je de visgraat vloer prijs opvragen. Bovendien staan we altijd paraat om je van advies te voorzien, zodat je de perfecte visgraatvloer kunt kopen die bij jouw wensen en interieur past.