100.000 m2 op voorraad
Vanaf €250,- gratis bezorgd
Voordelig & vakkundig
De laagste prijs garantie
4.89/5.00 Uitstekend

Onderzoek: 56 procent van Nederlanders laat werklieden liever niet alleen in hun woning

Eén op de vijf ergert zich terwijl vakmensen bij hen thuis aan het werk zijn

Uit onderzoek onder 1.011 Nederlanders van achttien jaar en ouder blijkt dat we het best lastig vinden, werklui over de vloer. Tóch is merendeel van de Nederlanders gastvrij. Bijna een kwart van onze landgenoten geniet stiekem zelfs best van het uitzicht van een werkman of vrouw in werkkleding. Zij vinden een overall aantrekkelijker dan een (mantel)pak. Benieuwd naar meer verrassende uitkomsten van dit onderzoek? Check dan de visuals!

Happy 30!

Heb je meer dan dertig kaarsjes uitgeblazen op je verjaardagstaart maar nog geen veertig? Dan is de kans groot dat jij het geen probleem vindt om werklieden bij je thuis te ontvangen. Meer dan de helft van de dertigers vindt het geen enkel probleem als er in hun afwezigheid wordt geklust in huis. Bij de mannen gaat 54 procent van de dertigers met een goed gevoel de deur uit als er iemand aan het werk is. Bij de vrouwen 48 procent. Benieuwd naar jouw leeftijdscategorie? Bekijk dan de visual.

Meeste moeite 

Er zullen maar weinig mensen zijn die zich verheugen op werklieden in huis terwijl ze zelf thuis zijn. Maar één groep heeft duidelijk meer moeite met werklieden over de vloer. Twintig procent van de vrouwen vindt het niet bepaald een feest als er gewerkt wordt in-en om het huis. Vrouwen jonger dan dertig hebben het meeste moeite met werklui thuis. En de mannen? Die gaan hier een stuk relaxter mee om. Zestien procent van hen ergert zich aan werklui over de vloer. Benieuwd naar de verschillen per leeftijd? Check dan de visual!

Minst gastvrij

Werklieden die een klus hebben aangenomen bij een vrouwelijke opdrachtgever in huis kunnen maar beter een thermoskan meenemen. Vrouwen zijn namelijk het minst gastvrij als er werklui over de vloer komen. Maar liefst vijftien procent van de vrouwen onder de dertig biedt werklui niets te eten of drinken aan. Vrouwen tussen de vijftig en zestig zijn een stuk gastvrijer. In deze leeftijdsgroep krijg je van 96 procent van de vrouwen wel iets aangeboden. Benieuwd hoe dit zit bij de mannen? Bekijk dan de visual. .

Zuinig

Zuinigheid. In sommige provincies staan ze erom bekend. In Zeeland bijvoorbeeld. Maar weet jij ook in welke provincies ze juist gul zijn? Als het gaat om een fooi voor werklieden zijn ze in Gelderland, Noord-Holland en Zuid-Holland allesbehalve zuinig. Ook in Brabant en Limburg belonen ze goed werk graag met een extraatje. En de Zeeuwen? Die bungelen, samen met de Groningers weliswaar, onderaan de ranglijst, maar eindigen toch niet helemaal onderaan. Die plek wordt ingenomen door de Drenten. Benieuwd hoe het zit in jouw provincie? Bekijk het in de visual!

In pak

Sommige clichés blijken toch waar. Een werkman of vrouw in werkkleding is voor veel mensen een prettig vooruitzicht. Bijna een kwart van de mannen en twintig procent van de vrouwen vindt werklui in werkkleding aantrekkelijker dan iemand in pak. Toch genieten de meeste mensen in stilte en laten ze dat niet blijken: slechts vier procent van de mannen flirt weleens met werklieden die thuis aan het werk zijn. Dat is iets minder dan het aantal vrouwen dat weleens aanpapt met werklui: zes procent van hen maakt zich hier zo nu en dan schuldig aan. Benieuwd naar de gemiddelden? Check het in de visual.

Wij hebben maar liefst 9 vestigingen in heel Nederland

LaminaatenParket bij jou in de buurt

Vind doormiddel van je adres de dichtstbijzijnde!

4,89

Gebaseerd op 72 recensies

Wat anderen van ons vinden

Heeft u een vloer ergens anders goedkoper gezien dan bij ons? Dan matchen wij de prijs en passen we de prijs van het product in ons assortiment aan!

Bas -Amsterdam
Hele goede ervaring met Laminaat en Parket. Van verkoop tot montage zijn we erg goed geholpen. Tijdens onze verbouwing last gehad van een vocht probleem. Laminaat en Parket heeft ons hierin heel goed geadviseerd en ons behoed voor het maken van verkeerde keuzes.
Josee -Gorichem
Had laatst 9 bedrijven gebeld, nergens was de PVC vloer die wij wilden leverbaar, pas begin oktober. Enkele dagen later werd ik teruggebeld door Robin van Laminaat en parket Sliedrecht en hij meldde dat zij wel konden leveren! Daar waren wij héél erg blij mee. Binnen een week keurig geleverd.