Eiken - Houten vloeren

Sorteer op:
Eiken - Houten vloeren

Eiken houten vloeren zijn al jaren populair als houten vloer. Een eiken houten vloer is een frisse vloer met een strakke en moderne uitstraling. De vloer creëert een rustige sfeer in huis en is de basis voor een mooi interieur. U kunt de vloeren op verschillende manieren afwerken waardoor ze passen in elk interieur. Zo kunt u de vloer oliën met een kleur naar keuze. Om de vloer te schoon te houden kunt u het beste onze actieve verzorging gebruiken.

Eiken vloerdelen

Een andere naam voor een eiken houten vloer is eiken vloerdelen. Veel mensen vinden het de mooiste vloer die er bestaat omdat het een robuuste maar stijlvolle uitstraling heeft. Eiken vloerdelen komen in verschillende uitvoeringen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor massief eiken vloerdelen, visgraatparket of kasteelvloeren. Door de warmte die eiken vloerdelen uitstralen, passen ze zowel bij een klassiek als modern interieur.

Massief eiken vloer

Massief eiken houten vloeren zijn stevig en hebben karakter. De vloeren zijn duurzaam en daarmee een goede keuze. De vloeren worden onbewerkt aangeleverd maar u kunt de vloeren ook voorzien van een natuurlijke kleurolie om deze goed te laten passen in uw interieur. Voor welke afwerking u ook kiest, de nerven en structuur van het hout zullen zichtbaar blijven. Zo blijft het natuurlijke karakter van de vloer goed in tact.

Houten eiken vloer waxen, oliën of lakken

Zoals hierboven al even werd vermeld, zijn er verschillende behandelingen voor de houten eiken vloer. Om een goede keuze te maken hebben wij de opties even voor u op een rijtje gezet. Zo kunt u de vloeren waxen, oliën of lakken.

Het is goed om te weten dat er een voordeel is wanneer u de vloer bewerkt met olie of was. Hierdoor kunnen krasjes namelijk plaatselijk gerepareerd worden. Bij gelakt hout zullen de krasjes opgeschuurd moeten worden en moet er overal een nieuwe laklaag aangebracht worden. Dit is bij olie of was dus niet nodig!

Eiken vloer verlijmd of zwevend leggen

Wanneer u kiest voor een eiken vloer moet u beslissen of u de vloer wilt laten verlijmen of zwevend laat leggen. Verlijmen wordt aangeraden wanneer u de houten vloer op een betonnen vloer met vloerverwarming wilt plaatsen. De eiken vloer wordt dan verlijmd met een PU vloeren lijm. Deze lijm blijft altijd flexibel.

Eiken vloer prijs per m2

De prijs van een eiken vloer wordt berekend op basis van hoe groot en hoeveel knoesten er in de plank zitten. Daarnaast wordt gekeken naar de breedte en de samenstelling van de planken. U heeft al een eiken houten lamelparket vanaf 29,95 per 2m2. Wilt u de eiken vloer ook laten leggen dan komen er nog kosten bij. De hoogte daarvan hangt af van het type houten vloer en op welke wijze de vloer wordt gelegd.

Bezoek de showroom

Bent u benieuwd welke eiken houten vloer geschikt is voor uw interieur? Kom dan even langs bij een van onze showrooms in Den Haag, Alkmaar, Utrecht, Roelofarendsveen, Almere of Amsterdam. Hier is een voorraad vloeren aanwezig die u kunt bewonderen. Ook is het mogelijk om een monster van een vloer mee naar huis te nemen zodat u thuis kunt kijken of de vloer bij uw interieur past.