100.000 m2 op voorraad
Vanaf €250,- gratis bezorgd
Voordelig & vakkundig
De laagste prijs garantie
4.89/5.00 Uitstekend
Houten vloeren

Met houten vloeren haalt u een authentieke en stijlvolle sfeer in huis. Wilt u graag zo’n prachtige vloer combineren met vloerverwarming? Dan moet u goed weten wat wel mogelijk is en wat niet. 

 Lees meer...
Categorieën

Bekijk onze top 25 vloeren!

Bodemprijzen! Wij checken altijd de huidige internet prijzen.

Bekijk onze top 25 vloeren

Toch nog hulp nodig?

Neem contact met ons op voor de laagste prijs of bezoek de dichtstbijzijnde vestiging.

Direct contact opnemen Dichtstbijzijnde vestiging


Houten vloeren vloerverwarming

Met houten vloeren haalt u een authentieke en stijlvolle sfeer in huis. Wilt u graag zo’n prachtige vloer combineren met vloerverwarming? Dan moet u goed weten wat wel mogelijk is en wat niet. Niet alle houtsoorten zijn bijvoorbeeld geschikt voor vloerverwarming. Kortom, er zijn een aantal zaken waar u rekening mee moet houden als u kiest voor vloerverwarming en houten vloeren. Op deze pagina leggen wij alles uit over vloerverwarming in combinatie met houten vloeren.

Warmteweerstand vloerverwarming en houten vloeren

Door middel van vloerverwarming kunt u een ruimte heerlijk en evenredig verwarmen. Koude voeten worden daarmee verleden tijd. Tot voorkort werd vloerverwarming niet met houten vloeren gecombineerd. De logica hierachter was dat hout een natuurproduct is en altijd blijft bewegen door temperatuurverschillen. Tegenwoordig weten we dat vloerverwarming en houten vloeren wel degelijk goed samengaat, mits u de juiste houten vloer heeft. Bovendien stookt u met vloerverwarming veel constanter dan wanneer u radiatoren gebruikt. Zoals gezegd is alleen niet iedere houten vloer geschikt voor vloerverwarming. Heeft u vloerverwarming of gaat u deze binnenkort nemen? Wilt u ook houten vloeren nemen? Dan moet u onder andere aandacht besteden aan het rendement van de vloerverwarming en houten vloeren. Maar hoe zit dat? LaminaatenParket.nl zet alle belangrijke gegevens voor u op een rij!

Het rendement van de vloerverwarming kan door bepaalde houten vloeren en monteerwijze verlaagd worden. Dit gebeurt bijvoorbeeld als de houten vloer verkeerd zwevend is gelegd. Hierdoor kan er warmte ophopen tussen de vloerverwarming, de ondervloer en de houten vloer. Daarom wordt vaak verlijmen geadviseerd bij vloerverwarming houten vloeren. Daarnaast speelt de dikte van de planken tevens een rol bij het rendement. Zo mag het parket, ofwel uw houten vloer, een dikte hebben van maximaal 22 millimeter. Kies daarom voor dunne planken met een lage warmteweerstand als u voor vloerverwarming een geschikte houten vloer uitzoekt. Dunne planken verhogen namelijk het rendement. Hierdoor hoeft u minder te stoken. Daarnaast moet u letten op de warmteweerstand (kW/m2) van de ondervloer. Voor een goed rendement mag dit maximaal 0,14 kW/m2 zijn. Al deze informatie en meer staat doorgaans vermeld bij de eigenschappen van de gekozen producten.

Geschikte houten vloeren op vloerverwarming

Niet iedere vloer is geschikt voor vloerverwarming. Wanneer u een houten vloer op vloerverwarming wilt leggen, dan moet u goed opletten welk soort houten vloer u neemt. Zo is het niet mogelijk om massief houten vloer op vloerverwarming te leggen. Doorgaans zijn andere houten vloeren wel goed te combineren met vloerverwarming. Denk hierbij aan multiplank en duoplank. Deze houten vloeren hebben namelijk dunne planken die opgebouwd zijn uit verschillende verlijmde lagen. Voor vloerverwarming en houten vloeren is het belangrijk dat de toplaag in ieder geval niet te dik is. Hierdoor kan de warmte van de vloerverwarming optimaal door de houten vloer geleid worden. Verder is eikenhout een geschikte houtsoort voor vloerverwarming. Andere houtsoorten zijn niet goed te gebruiken als met vloerverwarming.

Oppassen met vloerverwarming houten vloeren

Er zijn altijd een aantal zaken waar u standaard op moet letten als u vloerverwarming gaat gebruiken, ongeacht welke vloersoort u kiest. Daarnaast zijn er ook specifieke zaken waar u aandacht aan moet besteden met vloerverwarming en houten vloeren. Te snelle temperatuurswisselingen hebben bijvoorbeeld een nadelig effect op uw vloer. Wanneer de vloerverwarming wordt geïnstalleerd, dan is het belangrijk dat u het aangegeven opstook- en afkoelproces correct uitvoert. Vervolgens stelt u een standaard temperatuur in. Voor de houten vloer vloerverwarming mag de maximale ingangstemperatuur van het water niet hoger zijn dan 48˚ C. Deze verandert u daarna niet meer, zodat de vloerverwarming op een constante temperatuur wordt gehouden. Zo voorkomt u gemakkelijk temperatuurschommelingen.

Vragen of advies over houten vloeren en vloerverwarming

Vindt u het lastig om een weloverwogen beslissing te maken over vloerverwarming en houten vloeren? LaminaatenParket.nl helpt u graag! Kom bijvoorbeeld langs bij een van onze showrooms in Alkmaar, Almere, Amsterdam, Apeldoorn, Den Haag, Eindhoven, Leiden, Sliedrecht of Utrecht. Daar kunt u al uw vragen over vloerverwarming en houten vloeren stellen aan een verwarmingsspecialist. Daarnaast is het mogelijk om telefonisch contact met ons op te nemen. Dan beantwoorden wij direct uw vragen. 

Overigens is het ook mogelijk om het leggen van een houten vloer op vloerverwarming aan ons uit te besteden. Dit is namelijk een lastige klus die vraagt om enige expertise. Met de professionele legservice van LaminaatenParket.nl worden al uw zorgen omtrent vloerverwarming en houten vloeren uit handen genomen. Dus schroom u niet, wij staat voor u klaar!