Vloerverwarming - Houten vloeren

Sorteer op:
Vloerverwarming - Houten vloeren

Bent u op zoek naar een houten vloer die geschikt is om op uw vloerverwarming te plaatsen? Dan kunt u bij ons goed terecht!

Houten vloer vloerverwarming verhoogt het wooncomfort omdat de warmte gelijkmatig wordt verdeeld over de hele ruimte. Onze houten vloeren zijn uitermate geschikt voor de vloerverwarming door een uitermate lage warmteweerstand. Echter is niet elke houten vloer geschikt voor op vloerverwarming. Op deze pagina leest u meer over vloerverwarming op houten vloeren.

Vloerverwarming op houten vloer

Een houten vloer en vloerverwarming kunnen goed samengaan. Echter is niet elke vloer hiervoor geschikt. De meest populaire houtsoorten zoals eiken, noten, afzelia en kambala kunt u echter goed met vloerverwarming combineren. Wanneer u graag vloerverwarming wilt kunt u het beste kiezen voor een houten multiplex vloer.

Ongeschikte houten vloer vloerverwarming

Een houten vloer die niet geschikt is voor vloerverwarming is lamelparket. Omdat er lucht zit tussen de houten lamellen en de eikenhouten toplaag, heeft het hout een hogere warmteweerstand. Hierdoor kan er geen vloerverwarming gebruikt worden. Ook bestaat er een kans dat het lamelparket gaan hollen of bollen omdat het eiken hout sterker is dan het vuren hout.

Geschikte houten vloer vloerverwarming

Een vloer die wel geschikt is voor vloerverwarming is een houten multiplex vloer. Omdat deze vloer meerdere malen over elkaar is verlijmd, zit er geen lucht tussen en is de warmteweerstand lager. Bovendien zal de vloer vlak blijven, in tegenstelling tot het lamelparket wat gaat bollen of hollen. Wanneer u graag een vloerverwarming wilt, kies dan voor een multiplex vloer.

Houten vloer lijmen

Wanneer u gekozen heeft voor een houten vloer op vloerverwarming, moet u beslissen of u de vloer wilt verlijmen of zwevend laten leggen. Het wordt meestal aangeraden om u vloer te verlijmen als u de houten vloer op een betonnen vloer met vloerverwarming gaat plaatsen. De houten vloer wordt dan direct verlijmd met een PU vloeren lijm. Deze lijm blijft flexibel en de warmte weerstand hiervan is erg laag.

Neem contact op voor meer informatie

Wilt u meer informatie over het leggen van een houten vloer en vloerverwarming? Of heeft u een vraag over vloerverwarming en houten vloeren? Neem dan gerust contact met ons op. Wij kunnen bij u langskomen en u meer vertellen over de mogelijkheden voor uw woning. Samen komen we tot de meest geschikte vloer voor uw interieur.