100.000 m2 op voorraad
Vanaf €250,- gratis bezorgd
Voordelig & vakkundig
De laagste prijs garantie
4.89/5.00 Uitstekend

PVC vloer leggen op vloerverwarming? Let op deze zaken!

24 april, 2023 · Hoofdcategorie
Voor uw nieuwe woning heeft u gekozen voor een mooie PVC vloer. Deze vloer is namelijk erg duurzaam en bovendien makkelijk te onderhouden. Nu kan het zo zijn dat u een vloerverwarming heeft of er een wilt aanschaffen. In deze blog vertellen we waar u op moet letten als u een PVC vloer wilt leggen op vloerverwarming.

PVC vloer

PVC vloeren zijn tegenwoordig nauwelijks van echt hout te onderscheiden en vergen een stuk minder onderhoud. Door de huidige technieken zijn PVC vloeren van goede kwaliteit en gaan ze lang mee. Er is een groot aanbod van PVC vloeren, waaronder topmerken zoals Vivafloors, Parador, Ambiant, Tarkett en mFLOR.

Door de nieuwe wals-techniek zijn er tegenwoordig veel PVC vloeren met register embossing. Hierdoor komt de structuur 100% overeen met het dessin en is de houtnerf zichtbaar. Dit alles, gecombineerd met de duurzame aspecten van PVC, maakt een PVC vloer een aantrekkelijke keuze.

PVC vloer en vloerverwarming

PVC vloeren op vloerverwarming zijn goed mogelijk. PVC vloeren staan er zelfs om bekend dat ze optimaal warmte geleiden, waardoor ze goed warmte doorlaten. Doordat de vloeren relatief dun zijn, is de warmteweerstand lager dan bij andere vloeren.

Een systeem voor vloerverwarming kan best prijzig zijn. Het is daarom belangrijk dat het systeem de mogelijkheid krijgt om zichzelf terug te verdienen. Dit kan enkel met goede isolatiewaardes. Aangezien PVC vloeren optimaal warmte geleiden, zal de energierekening lager worden. PVC vloeren op vloerverwarming zijn dus een echte aanrader!

Bodemprijzen! Wij checken de huidige internet prijzen.

Voordelen PVC vloeren op vloerverwarming

Een PVC vloer in combinatie met vloerverwarming is dus een goede optie en biedt zelfs een aantal voordelen. Hieronder beschrijven we de voordelen van een vloerverwarming en de combinatie van een vloerverwarming met PVC vloer.

1. Energiebesparing

Doordat een PVC vloer een dunne vloer is, wordt de warmte van de vloerverwarming makkelijk doorgelaten. Hierdoor wordt niet alleen de vloer snel warm, ook de kamer warmt snel op. Een vloerverwarming is over het algemeen zuiniger dan een normale verwarming, waardoor u energie bespaart.
Eindstand? Een lagere energierekening aan het eind van de maand!

2. Meer ruimte

Een vloerverwarming warmt niet alleen de vloer op, maar ook de kamer. Dit maakt radiatoren overbodig. De radiatoren hoeven dus niet aan de muur te blijven, waardoor u meer ruimte heeft voor kasten en andere meubels. Ook uw interieur wordt mooier, omdat er geen onhandige radiatoren meer aan de muur hangen.

3. Sneller warm

Als u net thuis komt, wilt u natuurlijk zo snel mogelijk dat uw huis op een aangename temperatuur komt. Waar dit met radiatoren nog even kan duren, is de kamer met een vloerverwarming al snel op de gewenste temperatuur.

4. Geen ondervloer PVC vloerverwarming

Bij het installeren van een PVC vloer op vloerverwarming hoeft er geen gebruik te worden gemaakt van een ondervloer. Dit scheelt niet alleen in de kosten, maar ook een hoop werk.

PVC vloer leggen op vloerverwarming

Wanneer u een keuze heeft gemaakt voor een bepaalde PVC vloer, dient de vloer op de vloerverwarming gelegd te worden. Het leggen van een PVC vloer op vloerverwarming is een lastige klus en dient dan ook te gebeuren door iemand die er verstand van heeft. Bent u een echte doe het zelver? Dan kunt u natuurlijk proberen om het zelf te doen, maar we raden aan om de vloer door professionals te laten leggen. De vloer kan enorm lang meegaan, mits deze op een goede manier is gelegd.

Het zou zonde zijn om de vloer al binnen enkele jaren te moeten vervangen vanwege de onprofessionele manier van leggen.

Kosten PVC vloer met vloerverwarming

Er is geen vaste prijs als het gaat om de kosten van een PVC vloer in combinatie met vloerverwarming. De vloerverwarming en de PVC hebben beide een aparte prijs, afhankelijk van het type en de grootte. Vloerverwarming en PVC laten leggen is ook nog een optie.

Tips PVC vloeren op vloerverwarming
Tot slot nog een aantal tips waarmee u rekening kunt houden bij het leggen van een PVC vloer op vloerverwarming:

-PVC vloeren kunnen zwevend en verlijmd gelegd worden. Beide vormen kunnen goed gebruikt worden in combinatie met een vloerverwarming. Het maakt dus niet uit welke u kiest;
-Zorg dat de vloerverwarming volgens de geldende richtlijnen wordt gelegd;
-Houd rekening met de opstook protocollen;
-Zorg dat de temperatuur van de vloerverwarming niet boven de 27°C komt;
-Wilt u de look van een stoere betonvloer? Kies dan voor grijze PVC tegels, deze voelen met vloerverwarming een stuk prettiger aan uw voeten!

PVC vloer kopen

Wij hopen dat we u beter geïnformeerd hebben over PVC vloeren in combinatie met vloerverwarming. Mocht u nog vragen hebben of ons ruime aanbod aan PVC vloeren willen bekijken, dan kunt u altijd langskomen in een van onze filialen.


Bekijk onze top 25 laminaat vloeren

Bodemprijzen! Wij checken altijd de huidige internet prijzen.

Bekijk de laminaat vloeren

Toch nog hulp nodig?

Neem contact met ons op voor de laagste prijs of bezoek de dichtstbijzijnde vestiging.

Direct contact opnemen Dichtstbijzijnde vestiging