Bel voor de laagste prijzen naar uw dichtstbijzinde vestiging
Wij zijn gesloten, maar u kunt tot 22.00 uur bellen.
PVC vloer leggen op vloerverwarming? Let op deze zaken!

PVC vloer leggen op vloerverwarming? Let op deze zaken!

04 April 2018 • Hoofdcategorie

Voor uw nieuwe woning heeft u gekozen voor een mooie PVC vloer. Deze is namelijk makkelijk in het onderhoud, eenvoudig te leggen en sluit aan bij de stijl van uw interieur. Na de keuze voor de vloer heeft u echter bedacht dat u ook graag vloerverwarming wilt in uw woonkamer. U vraagt zich misschien af of dit wel mogelijk is met een PVC vloer. Wij kunnen u gelukkig vertellen dat dit het geval is, maar let hierbij wel op een aantal zaken!

PVC vloer

PVC vloeren zijn tegenwoordig nauwelijks van echt hout te onderscheiden en vergen een stuk minder onderhoud. Door de huidige technieken zijn PVC vloeren van goede kwaliteit en gaan ze lang mee. Er is een groot aanbod van PVC vloeren waaronder topmerken zoals FlexxFloors, Parador, Ambiant, Tarkett en mFLOR.

Door een nieuwe wals-techniek zijn er tegenwoordig veel PVC vloeren met register embossing. Hierdoor komt de structuur 100% overeen met het dessin en is het houtnerf zichtbaar. Wegens de lage prijs is een PVC vloer zo een aantrekkelijke keuze. Bij Laminaat en Parket vindt u bijvoorbeeld al PVC vloeren vanaf €19,95,- per m2!

PVC vloer en vloerverwarming

PVC vloeren op vloerverwarming zijn zeker goed mogelijk. De PVC vloeren staan er zelfs om bekend dat ze optimaal warmte geleiden waardoor ze goed isoleren en de kosten beperkt blijven. Doordat de vloeren relatief dun zijn, is de warmteweerstand lager dan bij andere vloeren.

Een systeem voor vloerverwarming kan best prijzig zijn. Het is voor mensen daarom van belang dat het zich terugverdiend door middel van goede isolatie. Aangezien PVC vloeren warmte optimaal geleiden, zal de energiefactuur lager worden. PVC vloeren op vloerverwarming zijn dus een prima idee!

Voordelen PVC vloeren op vloerverwarming

Een PVC vloer is dus een geschikte vloer voor vloerverwarming. Een PVC vloer in combinatie met vloerverwarming biedt zelfs een groot aantal voordelen. Hieronder beschrijven wij de voordelen die een vloerverwarming en een PVC vloer op vloerverwarming hebben.

Energiebesparing

Doordat de PVC vloer de warmte optimaal geleid en vloerverwarming over het algemeen energiezuinig is, levert dit energiebesparing op. Zo heeft u een minder grote energierekening aan het einde van de maand!

Meer ruimte

Wanneer je kiest voor de vloerverwarming als hoofdverwarming, zijn radiatoren aan de muren niet meer nodig. Dit scheelt ruimte en levert bovendien een mooier interieur op.

Goede luchtkwaliteit

Door vloerverwarming wordt een ruimte gelijkmatig verwarmd. Hierdoor is er minder sprake van stof dat circuleert. Hierdoor wordt de luchtkwaliteit verbeterd, wat beter is voor uw gezondheid.

Snelheid

Door de goede warmtegeleiding van de PVC vloeren wordt de kamer sneller verwarmd dan wanneer je een ruimte verwarmt met reguliere radiatoren.

Geen ondervloer

Voor het installeren van PVC vloeren op vloerverwarming is geen ondervloer nodig. Dit scheelt kosten en werk tijdens het leggen.

PVC vloer leggen op vloerverwarming

Wanneer u een keuze heeft gemaakt voor een bepaalde PVC vloer, kunt u de vloer gaan leggen op de vloerverwarming. Dit is een klus die professioneel moet gebeuren. Dit kunt u natuurlijk zelf doen maar u kunt ook gebruik maken van de Laminaat en Parket legservice. Wij nemen dan alle zorgen uit handen en leggen de PVC vloer op de vloerverwarming.

Vloerverwarming voor PVC vloeren

Tips PVC vloeren op vloerverwarming

Tot slot nog een aantal tips waarmee u rekening kunt houden bij het leggen van een PVC vloer op vloerverwarming:

  • Zowel een PVC vloer die gelijmd als geklikt moet worden, gaat goed samen met een vloerverwarming. Het maakt dus niet uit welke u kiest;
  • Zorg dat de vloerverwarming volgens de geldende richtlijnen wordt gelegd;
  • Houdt rekening met de opstook protocollen;
  • Zorg dat de contacttemperatuur niet de 27°C overschrijdt;
  • Wilt u de look van een stoere betonvloer? Kies dan voor grijze PVC tegels, deze voelen met vloerverwarming een stuk prettiger aan je voeten!

PVC vloer kopen

Wij hopen dat u nu beter bent geïnformeerd over PVC vloeren en vloerverwarming. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u die gerust aan ons stellen per e-mail of telefoon.

Ook kunt u bij ons langskomen in een van onze filialen om de mogelijkheden te bespreken of ons ruime aanbod aan PVC vloeren te bekijken.

Populaire blogs op laminaatenparket.nl
Houten vloer schuren en lakken: wat heeft u nodig?
24 Januari 2019 • Houten vloeren
Laminaat reinigen: groene zeep, stoom of soda?
21 Januari 2019 • Laminaat vloeren
Houten vloer isoleren: waar op letten?
19 Januari 2019 • Houten vloeren