100.000 m2 op voorraad
Vanaf €250,- gratis bezorgd
Voordelig & vakkundig
De laagste prijs garantie
4.89/5.00 Uitstekend

5 feiten over laminaat

24 april, 2023 · Laminaat vloeren
Het is tijd voor een nieuwe vloer in huis, maar hoe weet u nu wat voor soort vloer u moet kiezen? Wordt het een houten vloer of toch laminaat? Tegenwoordig zijn sommige laminaat vloeren met een voelbare houtstructuur bijna niet meer te onderscheiden van echte houten vloeren. Wilt u meer weten over de verschillen tussen PVC en laminaat? In dit nieuwsbericht leggen we uit waarom u precies voor welke vloersoort kiest. Als u specifiek meer wilt weten over laminaat en om de keuze iets makkelijker te maken, vindt u in dit artikel 5 feiten die u moet weten wanneer u laminaat gaat aanschaffen.

Vind hier de mooiste aanbiedingen van laminaat vloeren inclusief legservice!

1. Laminaat kosten: goedkoop is niet altijd beter

Een laminaat vloer kopen doet u niet iedere dag. Daarnaast hoort u veel mensen zeggen dat goedkoop niet altijd de beste optie is. Zeker bij laminaat hoeft dit niet altijd het geval te zijn. In vergelijking met bijvoorbeeld een houten vloer is een laminaatvloer veel goedkoper. Een laminaat vloer onderhouden is daarnaast ook een stuk goedkoper dan een houten vloer. Een laminaatvloer is een stuk makkelijker in onderhoud en u hoeft deze niet na een tijdje opnieuw in de lak of olie te zetten om de vloer te beschermen. Daarnaast is een laminaatvloer ook eenvoudig schoon te houden met een stofzuiger.

2. Veel verschillende soorten laminaat

Laminaat is erg populair. Tegenwoordig heeft zo’n 60% van de huishoudens in Nederland een laminaatvloer liggen. Dit is dan ook één van de redenen waarom er zo veel verschillende soorten laminaat bestaan. Een laminaatvloer is tegenwoordig ook nauwelijks meer van een houten vloer te onderscheiden, waardoor de keuze nog makkelijker wordt. Een laminaat vloer leggen is daarnaast erg eenvoudig. We kunnen ons wel voorstellen dat u liever uw laminaat vloer wilt laten leggen en daar kunnen we u uiteraard bij Laminaatenparket.nl bij helpen. In dit artikel leggen we daarnaast uit wat de kosten zijn voor laminaat laten leggen

3. Hoge kwaliteit laminaat

Een laminaatvloer bestaat altijd uit een aantal verschillende lagen. Het heeft een slijtvaste toplaag gemaakt van kunsthars. Onder de slijtlaag bevindt zich een decorlaag. Deze lagen zijn verlijmd op een vezelplaat van 6 tot 11 millimeter dik. Aan de onderzijde is de laminaatvloer afgewerkt met een laag die net zo sterk is als de toplaag. Rondom zijn de laminaat delen afgewerkt met een kliksysteem, waardoor het eenvoudig te leggen is. Mede hierdoor kunnen laminaatvloeren over de meeste bestaande vloeren gelegd worden, zodat een zogenoemde zwevende vloer ontstaat. Let wel op: zwevende montage kan niet op een zwevende vloer gelegd worden en de juiste ondervloer kiezen is hier erg belangrijk.

Bodemprijzen! Wij checken de huidige internet prijzen.

4. Makkelijk hergebruik, reparatie en verhuizing

Sommige laminaatvloeren kun je uit elkaar klikken en weer in elkaar zetten op een andere plek, dit heet klik laminaat. Dit zijn vaak de laminaatvloeren met een hogere kwaliteit. Dit systeem zorgt er ook voor dat bijvoorbeeld een deel van de vloer vervangen kan worden bij beschadiging, zonder dat de hele vloer vervangen hoeft te worden. Het kan dus belangrijk zijn om te vragen of de laminaatsoort die u op het oog heeft, deze optie heeft.


Hebben we u overtuigd dat u een laminaat vloer wilt in uw huis, maar weet u nog niet precies welke? We staan u graag te woord in een van onze showrooms. Voor een laminaat vloer, maar ook een echte houten of PVC vloer bent u hier aan het juiste adres. Wij hebben een scherpe prijs per m2 en helpen u onder het genot van een kop koffie met een passend advies.

5. Laminaat valt onder de inboedel

Bij vloeren is het altijd lastig om te bepalen onder welke verzekering de vloer valt. Bij laminaat is dit meestal heel makkelijk. Aangezien de meeste laminaatvloeren makkelijk uit het huis gehaald kunnen worden, zonder dat ze beschadigd raken, vallen deze vloeren meestal onder de inboedelverzekering. Wanneer je de vloer vastlegt met bijvoorbeeld lijm of schroeven, dan valt de vloer natuurlijk wel onder de opstalverzekering.

20.000 m2
showroom
Grote voorraad,
direct meenemen
Gratis parkeren
Vanaf €250,-
gratis bezorgd
Alle A-merken

Bekijk onze top 25 laminaat vloeren

Bodemprijzen! Wij checken altijd de huidige internet prijzen.

Bekijk de laminaat vloeren

Toch nog hulp nodig?

Neem contact met ons op voor de laagste prijs of bezoek de dichtstbijzijnde vestiging.

Direct contact opnemen Dichtstbijzijnde vestiging