100.000 m2 op voorraad
Vanaf €250,- gratis bezorgd
Voordelig & vakkundig
De laagste prijs garantie
4.89/5.00 Uitstekend

Houten vloeren

Ons assortiment aan houten vloeren creëren een warme sfeer in iedere woning! Een houten vloer is een natuurproduct en daardoor is iedere houten vlo… Lees meer

Ons assortiment aan houten vloeren creëren een warme sfeer in iedere woning! Een houten vloer is een natuurproduct en daardoor is iedere houten vloer uniek. Door ons uitgebreide assortiment is er voor iedere ruimte wel een geschikte houten vloer te vinden.

Bodemprijzen! Wij checken de huidige internet prijzen.

Categorieën

Bekijk onze top 25 vloeren!

Bodemprijzen! Wij checken altijd de huidige internet prijzen.

Bekijk onze top 25 vloeren

Toch nog hulp nodig?

Neem contact met ons op voor de laagste prijs of bezoek de dichtstbijzijnde vestiging.

Direct contact opnemen Dichtstbijzijnde vestiging

Bodemprijzen! Wij checken de huidige internet prijzen.

Houten vloeren bij LaminaatenParket.nl

Ons assortiment aan houten vloeren creëren een warme sfeer in iedere woning! Een houten vloer is een natuurproduct en daardoor is iedere houten vloer uniek. Dat is de reden dat veel mensen voor dit type vloer kiezen. Daarnaast geven houten vloeren iedere ruimte in het huis een onovertroffen ambiance. Dit komt doordat een houten vloer met verloop van tijd alleen maar een mooier en unieker product wordt. 

Verschillende afwerkingen en behandelingen

Onze houten vloeren komen in veel verschillende behandelingen en afwerkingen. Van een lichte tot erg donkere houten. Maar ook eiken vloeren tot aan een massief houten vloeren. Door ons uitgebreide assortiment is er voor iedere ruimte wel een geschikte houten vloer te vinden.

Iedere houten vloer is uniek. Dit komt door de grote variatie in houten vloeren en het feit dat het een natuurproduct is. Dit betekent dat je jarenlang kan genieten van een houten vloer die nergens anders ter wereld ligt. Dankzij de grote diversiteit in hout, heeft Laminaat en Parket een ontzettend ruim aanbod vol prachtige houten vloeren.

Waxen, lakken of oliën?

Zoals hierboven vermeld zijn er veel verschillende behandelingen van houten vloeren. Het is vaak lastig om te kiezen welke het beste bij jou past. Daarom zetten wij de verschillende soorten houten vloeren allemaal op een rijtje. Zo kan je in één oogopslag het verschil tussen de varianten zien en welk onderhoud er nodig is. 

Gewaxte houten vloeren

Als eerste onze gewaxte houten vloeren. Om deze vloer goed te onderhouden doe je deze het best 1 keer per maand dweilen. Daarnaast raden we aan om 1 keer in de 4 jaar de vloer grondig te reinigen. Na de reiniging dien je een nieuwe waxlaag aan te brengen. 

De vlekbestendigheid van een gewaxte houten vloer is 4 tot 8 uur. 

Gelakte houten vloeren

Een gelakte houten vloer onderhoud je door hem 1 keer per maand te dweilen. Daarnaast is het verstandig om de vloer 1 keer in de 10 tot 15 jaar te schuren of polijsten. Na het schuren of polijsten dien je een nieuwe laklaag aan te brengen. 

De vloer is vlekbestendig. Ideaal voor ruimtes die intensief gebruikt worden of huishoudens waar kinderen of huisdieren rondlopen. Zelfs na een dag kun je vlekken nog zorgeloos van de vloer af deppen.

Geoliede houten vloeren

Een geoliede houten vloer moet je 1 keer per maand dweilen om hem goed te onderhouden. Daarnaast adviseren we om 1 keer in de 9 maanden onderhoudsolie op dit type vloer te smeren.

Een geoliede houten vloer is vlekbestendig tot ongeveer 20 minuten. Je kunt dit type houten vloer nog in de wax zetten. De wax dient dan als een extra afwerklaag van de vloer. 

Voordeel van olie en wax

Een gewaxte of geoliede houten vloer hebben een groot voordeel. Dat is namelijk dat deze type vloeren plaatselijk gerepareerd kunnen worden. Als er dus krasjes in de vloer komen is dat geen enkel probleem. Bij een gelakte houten vloer moet een krasje altijd licht opgeschuurd worden. Vervolgens zal er een geheel nieuwe laklaag op aangebracht moeten worden. 

Bij LaminaatenParket.nl hebben we allerlei producten om jouw houten vloer te waxen en te lakken. Je kunt ook hier kijken om te zien hoe je een houten vloer het beste opknapt. Vaak zonder de vloer te hoeven schuren. 

Houten vloeren verlijmd of zwevend leggen

Bij een houten vloer moet je kiezen of je de vloer verlijmd of zwevend laat leggen. Dit heeft te maken met het type ondervloer.

Als je een oude houten bouwvloer als ondervloer hebt dan zal dit eerst geëgaliseerd moeten worden. Pas nadat de ondervloer geëgaliseerd is kan de houten vloer er bovenop worden gelijmd. 

Het verlijmen van de vloer wordt vaak afgeraden wanneer de houten vloer op een betonnen vloer met vloerverwarming wordt geplaatst. De oplossing hiervoor is een PU vloeren lijm. Deze lijm blijft namelijk altijd flexibel. Ook is de warmteweerstand van een PU vloeren lijm nihil. Op deze manier kan het dus alsnog gemakkelijk. Wel kijken we altijd eerst samen naar de basis van het hout. Dit om zeker te weten dat deze oplossing ook voor jouw nieuwe vloer geldt. 

Het is ook mogelijk om een houten vloer zwevend te leggen. Hiervoor moet er als eerste een goede ondervloer gelegd worden. We bespreken de mogelijkheden graag met je in een van onze showrooms. 

Massief parket, lamelparket of multiplank parket

Houten vloeren worden ook wel parketvloeren genoemd. Deze vind je in verschillende soorten. De drie categorieën houten vloeren die voornamelijk worden verkocht zijn: lamelparket, multiplank en massief houten vloeren. Voordat je een keuze maakt tussen een van deze drie is het natuurlijk belangrijk om de verschillen te weten. Om die reden behandelen wij hieronder kort elke genoemde soort.

Massief parket

Massieve houten vloeren bestaan volledig uit massief hout, terwijl de lamelparket en multiplanken zijn opgebouwd uit lagen van verschillende materialen. Massieve houten vloeren zijn natuurlijk prachtig en zeer luxe. Massieve houten vloeren hebben echter ook het nadeel dat ze reageren op temperatuur en luchtvochtigheid. Onze vloerenspecialisten kunnen vertellen of een massieve houten vloer geschikt is voor in jouw interieur.

Lamelparket

Lamelparket is opgebouwd uit verschillende lagen. De onderste laag van het lamelparket is gemaakt van vurenhout. Hier overheen zijn zijdelings vuren houten lamellen geplaatst met een eikenhouten toplaag. Lamelparket houten vloeren zijn vrijwel altijd geolied als ze geleverd worden.

Tussen de vuren houten lamellen en onder de eikenhouten toplaag zit lucht. Hierdoor heeft lamelparket een hogere warmteweerstand. Deze vloer is niet geschikt in combinatie met vloerverwarming. Ook adviseren wij deze vloer niet in ruimtes zoals de badkamer en keuken te leggen. Dit omdat het houtsoort wat voor lamelparket gebruikt niet goed bestand is tegen water. 

Multiplank parket

De onderkant van multiplank is opgebouwd uit een berken multiplex. Deze worden meerdere malen kruislings over elkaar verlijmd. Door de sterke constructie kan het hout niet gaan bollen of hollen. Het hout is volledig vormvast. Over de onderkant zit een eiken toplaag van hout. Multiplank planken komen altijd onbehandeld aan en moeten dus nog bewerkt worden. Wij behandelen bij LaminaatenParket.nl multiplank vloeren vaak zelf met een goede olie, wax of lak. LaminaatenParket.nl heeft een brede collectie met voorbewerkte planken.

Berken multiplex is meerdere malen over elkaar verlijmd. Hierdoor zit er geen lucht tussen en is de warmteweerstand lager. Om deze reden is berken multiplex geschikt voor vloerverwarming. Bij vloerverwarming is volledige verlijming aan de basisvloer een pre. Daarnaast is berken multiplex ook watervast en dus zijn zeer goed bestand tegen water.

Vind je het moeilijk om een keuze te maken welke houten vloer het beste bij jou past? Onze professionals geven je graag advies! Kom eens langs in een van onze vestigingen in Alkmaar, Almere, Amsterdam, Apeldoorn, Den Haag, Eindhoven, Leiden, Sliedrecht of Utrecht. Naast houten vloeren hebben we bij LaminaatenParket.nl ook een ruime keuze aan PVC vloeren en laminaat vloeren.