Wij zijn momenteel gesloten.
Stappenplan laminaat berekenen: Hoeveel nodig en hoe duur?

Stappenplan laminaat berekenen: Hoeveel nodig en hoe duur?

22 Mei 2018 • Hoofdcategorie

Gaat u een nieuwe woning betrekken of bent u toe aan een mooie nieuwe vloer? Dan bestaat er een goede kans dat uw keuze op laminaat is gevallen! Laminaat is vergelijkbaar met parket, maar in plaats van houten planken bestaat een laminaatvloer uit kunststof met houten print. Laminaat is daardoor makkelijker in onderhoud en gaat langer mee. In deze blog vindt u meer informatie over het leggen van een laminaat vloer.

Laminaat vloer leggen

Wanneer u een mooie vloer heeft gevonden, moet u bepalen of u de vloer zelf gaat leggen of dit klusje uitbesteed. Een laminaatvloer leggen is niet moeilijk, dus iedereen kan dit zelf doen. Met een aantal goede tips legt u eenvoudig een schitterende vloer. Ook bij het kopen van de vloer zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden.

Veel mensen hebben moeite met het bepalen van het aantal pakken laminaat dat nodig is voor het leggen van een vloer. U kunt wel precies op de vierkante meter laminaat gaan kopen bij de bouwmarkt, maar door bijvoorbeeld hoekjes in de vloer zult u daarmee nooit helemaal uitkomen. Gelukkig valt de hoeveelheid laminaat die u nodig heeft makkelijk uit te rekenen!

De hoeveelheid laminaat berekenen

Voor het berekenen van de hoeveelheid laminaat die u nodig heeft voor het leggen van een vloer hebben we een handige rekensom. Wanneer u deze gebruikt zult u nooit te veel of te weinig laminaat aanschaffen. Wel zo makkelijk toch? De berekening is als volgt:

Laminaat berekenen:

Lengte x breedte van de ruimte + 10%

Een voorbeeld:

Stel de lengte van uw ruimte is 8 meter en de breedte van de kamer is 4 meter, dan is de berekening 8 x 4 = 32 - 32 x 0,1 = 3,2 - Totaal: 32 + 3,2 = 35,2 m2 laminaatvloer nodig.

We nemen altijd 10% extra bij het berekenen van de hoeveelheid laminaat voor een vloer, omdat er altijd stukken laminaat verloren gaan bij het zagen van bijvoorbeeld de hoekjes. In een ruimte met veel hoeken of bijvoorbeeld een open haard kunt u zelfs nog iets meer nodig hebben dan 10%. Het is natuurlijk altijd aan te raden om een extra pak te kopen, zodat u zeker weet dat u niet te weinig heeft. U kunt dit pak altijd nog terugbrengen als het overbodig blijkt te zijn.

Op ieder pak laminaat staat het aantal m2 vloer dat erin zit vermeld. Daar hoeft u zich dus geen zorgen over te maken.

Wat kost laminaat per vierkante meter?

Aan het leggen van een nieuwe laminaatvloer hangt natuurlijk ook een prijskaartje. Om u een idee te geven van wat laminaat kost per vierkante meter, geven we een voorbeeld. Voor het voorbeeld gebruiken we de vierkante meters zoals eerder berekend in het rekenvoorbeeld. We kiezen de Twist Floors Breed Veranda Sp846 vloer, deze is te koop bij Laminaat en Parket.

Op onze website kunt u het aantal vierkante meters invoeren. Het systeem berekent dan de prijs en het aantal pakken dat u nodig heeft. Wanneer we gaan voor een vloer van 35,2 vierkante meter, berekent het systeem dat we 14 pakken nodig hebben, waardoor we in totaal op 37,6 m2 vloer uitkomen. Wanneer we een pak minder zouden nemen, komen we te kort. Op deze manier hebben we in ieder geval ruim voldoende.

De prijs voor 14 pakken Twist Floors Breed Veranda Sp846 is €487,76.  Dit komt neer op bijna €13,00 per vierkante meter. Dit is een voorbeeld, op onze website vindt u een ruim aanbod aan laminaatvloeren.

 

laminaat aanbiedingen

Vind hier de mooiste aanbiedingen van laminaat vloeren inclusief legservice! 

Nieuwe vloer nodig?

In deze blog hebben we u meer verteld over hoe u eenvoudig de hoeveelheid laminaat kunt berekenen. Deze berekening is erg handig wanneer u een nieuwe vloer wilt aanschaffen, maar geen idee heeft hoe u dit moet aanpakken. Voor de berekening heeft u alleen het aantal vierkante meters nodig om erachter te komen hoeveel pakketten laminaat u nodig heeft.

Ook hebben we laten zien wat de kosten zijn van laminaat per vierkante meter. Zo hebben we berekend dat 35,2 vierkante meter Twist Floors Breed Veranda Sp846 €487,76 kost. Het gaat dan om 14 pakken laminaat.

Aanbod Laminaat en Parket

Gaat u verhuizen of bent u gewoon toe aan een nieuwe vloer? Bij Laminaat en Parket vindt u een ruim aanbod aan verschillende laminaat- en parketvloeren. Er zit ongetwijfeld iets voor u bij. We komen uw nieuwe vloer graag bij u brengen en leggen. Benieuwd naar het assortiment? Neem snel een kijkje op onze website of bezoek een van onze winkels!

 

Populaire blogs op laminaatenparket.nl
Woonkamer inrichten met een multiplank visgraat!
27 Maart 2020 • Hoofdcategorie
Let op: Gewijzigde openingstijden tot en met 1 juni
16 Maart 2020 • Hoofdcategorie
De juiste vloer kiezen voor uw woning in 5 stappen
29 Oktober 2019 • Hoofdcategorie