Vandaag geopend van 09:00-17:00
Laminaat doorleggen naar een andere ruimte: hoe doe je dat?

Laminaat doorleggen naar een andere ruimte: hoe doe je dat?

05 September 2018 • Laminaat vloeren

Als meerdere ruimtes op elkaar aansluiten, is het natuurlijk mooi als in al deze ruimtes hetzelfde laminaat ligt. Dit is te realiseren door middel van het doorleggen van laminaat. In deze blog helpen we u daarmee op weg.

Waarom laminaat doorleggen?

Laminaat is nog steeds een van de populairste soorten vloeren. Het is modern, mooi, eenvoudig te plaatsen en makkelijk schoon te houden. In plaats van dat er in elke ruimte apart laminaat ligt, is het ook mogelijk om bijvoorbeeld een hele verdieping te voorzien van hetzelfde laminaat. Dit noemen we doorleggen en geeft een mooi effect.

Soms is het nog een behoorlijke klus om laminaat door te leggen zodat het als het ware een geheel is. Als twee ruimtes aan elkaar grenzen, zoals de keuken en de woonkamer, is het echter goed mogelijk.

Laminaat doorleggen

Hieronder leggen wij aan de hand van een stappenplan uit hoe je het beste laminaat kunt doorleggen.

1. Laminaat leggen

Begin met het meten van de ruimte waar u wilt beginnen met het laminaat leggen. Is de ruimte langer dan 12 meter en/of breder dan 10 meter? Dan zullen er overgangsprofielen moeten worden gebruikt. Anders wordt de oppervlakte te groot. De druk op de vloer zal dan te groot zijn en hierdoor zal het laminaat gaan uitzetten.

2. Laminaat doorleggen naar andere ruimte

Nu de eerste ruimte klaar is kan er verder worden gewerkt in de volgende ruimte. belangrijk is dat de ondergrond gelijk is en je het patroon door laat lopen. Belangrijk is ook dat je voldoende ruimte vrij laat aan de buitenzijde. Dit omdat laminaat altijd kan uitzetten en je niet wilt dat de vloer gaat bollen. 

doorleggen1 

3. Plaats de plinten

U heeft nu overal laminaat gelegd in de ruimtes die u wilt. Dan is het tijd om deze ruimtes  af te werken met plinten en profielen. Het makkelijkste is om te werken met plakplinten. Deze zijn eenvoudig te plaatsen. Laat de vloer na het plaatsen van de plinten een weekje met rust. Dat heeft het nodig om goed stevig vast te zitten en uitzetting te voorkomen. Na dat weekje heeft u een mooie laminaatvloer over meerdere ruimtes.

Laminaat laten doorleggen

Omdat het doorleggen van laminaat door meerdere ruimtes nogal veel tijd in beslag neemt en nog behoorlijk gecompliceerd is, kunt u dit ook laten doen. Onze medewerkers helpen u graag met onze legservice. Zij leggen het laminaat snel, vakkundig en nauwkeurig. Zo weet u zeker dat u een mooie vloer heeft waar u jaren mee vooruit kunt. Voor meer informatie of advies kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder.

Bekijk onze laminaat aanbiedingen
Populaire blogs op laminaatenparket.nl
Woonkamer inrichten met een multiplank visgraat!
27 Maart 2020 • Hoofdcategorie
Let op: Gewijzigde openingstijden tot en met 1 juni
16 Maart 2020 • Hoofdcategorie
De juiste vloer kiezen voor uw woning in 5 stappen
29 Oktober 2019 • Hoofdcategorie
git add