100.000 m2 op voorraad
Vanaf €250,- gratis bezorgd
Voordelig & vakkundig
De laagste prijs garantie
4.89/5.00 Uitstekend

PVC vloer leggen in 6 stappen

24 april, 2023 · Hoofdcategorie
Bent u onlangs verhuisd of gewoon toe aan een nieuwe vloer? Dan kunt u denken aan een PVC vloer. Deze vloer heeft een lange levensduur en is nauwelijks van echt hout te onderscheiden. U kunt de vloer laten leggen door een specialist, maar het is ook mogelijk om de PVC vloer zelf te leggen. In deze blog vertellen we u meer over PVC vloeren en hoe u deze zelf kunt leggen.

PVC vloer

Een PVC vloer is een vloer die qua uiterlijk erg lijkt op hout. De vloer is echter gemaakt van kunststof en heeft verschillende lagen. Een van de voordelen van PVC vloeren is dat ze relatief goedkoop en eenvoudig te bewerken zijn. Het materiaal is sterk en absorbeert geluid, waardoor het geluidsoverlast tegen gaat. Daarnaast is de vloer vochtbestendig en makkelijk te reinigen. Hierdoor is het geschikt voor intensief gebruik en kan het ook worden geplaatst in ruimtes zoals een keuken of badkamer.

PVC vloer inspiratie?
Bekijk hier de aanbiedingen!

PVC vloeren zelf leggen

Gaat u PVC leggen? Dan moet u rekening houden met een aantal factoren. Een PVC vloer leggen moet namelijk nauwkeurig gebeuren. De moeilijkheidsgraad verschilt per soort vloer. Zo is een klik-vloer iets eenvoudiger te leggen dan een verlijmde PVC vloer. Ook kunt u bijvoorbeeld PVC op een houten vloer leggen en het is zelfs mogelijk om PVC te leggen met vloerverwarming.

Geen zin om de vloer zelf te leggen? Sinds kort kunt u bij Laminaat en Parket genieten van kortingen op vloeren, inclusief korting op legservice! Hiernaast bieden we ook een reguliere legservice aan.

Onze ervaren leggers zorgen ervoor dat uw vloer vakkundig en snel wordt gelegd. Hiermee kunt u veel tijd besparen en weet u zeker dat de vloer op professionele wijze wordt gelegd.

PVC vloer leggen, hoe?

PVC vloer zelf leggen? In het volgende stappenplan vertellen we hoe u het beste een PVC vloer kunt leggen.


Voorbereiding

Ter voorbereiding van het leggen van de PVC vloer dient u een aantal dingen te doen. Ten eerste hebt u een ondervloer nodig. Weet u niet welke ondervloer u het beste kunt gebruiken? Lees dan meer over de perfecte ondervloer voor een PVC vloer. Laat de vloer ongeveer 48 uur acclimatiseren op de ondervloer zodat deze soepel en hanteerbaar wordt. Zorg dan voor een kamertemperatuur van ongeveer 18°C, met een aanbevolen luchtvochtigheid van 50-60%.

Controleer ook de basisvloer. Deze moet droog, schoon, vlak en zonder scheuren zijn. In de meeste gevallen zal deze eerst geëgaliseerd moeten worden.

Tot slot is het handig om een scherp stanleymes te hebben waarmee u de PVC stroken op maat kunt snijden.

Voorbereiding ondervloer

Het soort basisvloer heeft een grote invloed op het uiteindelijke resultaat. Om oneffenheden in de PVC vloer te vermijden, moet de basisvloer vlak, droog en schoon zijn. Voor het plaatsen van de PVC vloer kunt u de ondervloer egaliseren, zodat deze vlak en stabiel is. Na het egaliseren moet de ondervloer minimaal een dag drogen. Hierna moet de vloer worden geschuurd en gezogen om de kleine oneffenheden weg te krijgen.


De Coretec Original Wood Ivory Coast Oak 50LVP705. 
Een prachtig voorbeeld van hoe een PVC vloer eruit kan zien.

PVC vloer leggen!

Wanneer de ondervloer geëgaliseerd is en u de andere voorbereidingen heeft getroffen, kunt u beginnen met het leggen van de PVC vloer. Begin altijd met leggen in de verste hoek van de kamer.

  1. Breng de lijmlaag aan en plaats de PVC stroken op de vloer.
  2. Leg de stroken in de lengterichting van de ruimte. Zorg dat er ongeveer drie millimeter tussen de muur en de vloer ligt.
  3. Wilt u stroken inkorten? Snijd dan met een stanleymes in de toplaag en doorbreek de strook.
  4. Na het verlijmen dient u de vloer te walsen, zodat kleine luchtbellen verdwijnen en de stroken goed in de lijm komen te zitten.
  5. Hierna kunt u de randen van de vloer afkitten of plinten plaatsen.
  6. Na het leggen kunt u direct op de vloer lopen.

Tips PVC vloer leggen

Om de PVC vloer zo optimaal mogelijk te leggen, geven wij u hierbij nog een aantal tips:

  • Gebruik stroken van de PVC vloer uit verschillende verpakkingen. Hierdoor krijgt u het mooiste effect;
  • Wilt u ook een vloerverwarming leggen? Dan is het aan te raden om dit te laten doen door een professional;
  • Gooi niet gelijk de overige stroken weg, maar houdt wat stroken achter de hand. Deze kunt u goed gebruiken wanneer een strook beschadigd raakt;
  • Bekijk dit filmpje voor de leginstructie van een PVC vloer:
 
 

We hopen dat u nu genoeg informatie heeft om de PVC vloer zelf te gaan leggen. Heeft u nog vragen of wilt u toch liever uw PVC vloer laten leggen? Kom dan gerust een keer langs bij een van onze filialen!

Bekijk onze top 25 laminaat vloeren

Bodemprijzen! Wij checken altijd de huidige internet prijzen.

Bekijk de laminaat vloeren

Toch nog hulp nodig?

Neem contact met ons op voor de laagste prijs of bezoek de dichtstbijzijnde vestiging.

Direct contact opnemen Dichtstbijzijnde vestiging